mandag 11 desember – uke 50
Det norske selskapet No Isolation har fått mye oppmerksomhet for sitt første produkt, kommunikasjonsroboten AV1. Den hjelper i første rekke barn og ungdom med å delta i skole og sosiale sammenhenger når de av sykdom eller andre grunner er langtidsfraværende. Over 200 barn og unge med langtidssykdom benytter nå kommunikasjonsroboten. Øyvind Hodneland, Lab-ansvarlig hos No Isolation, forteller til 3dpNorge at 3D-printing er sentral teknologi i utviklingen av roboter, og at de i øyeblikket benytter fem 3D-printere i sin utviklingsavdeling.
– Roboten er satt sammen av rundt 15 deler, og det er helt avgjørende å kunne 3D-printe delene for å lage prototyper i plast når vi forbedrer og videreutvikler denne og fremtidige roboter, forteller han. Selskapet har flere nye produkter på gang, blant annet et produkt som skal fungere som en HUB (sentral enhet) i familien, for alle familiemedlemmene, når en eller flere av ulike årsaker ikke kan delta fysisk.
Lab-ansvarlig Øyvind Hodneland hos No Isolation ser ikke noe alternativ til 3D-printing i utviklingsprosessen.
No Isolation ble startet i 2015, og har internasjonale ambisjoner med kontor i Amsterdam, London og New York, i tillegg til Oslo. Roboten har bevegelig kropp og hode og kan flytte seg rundt, den styres ved hjelp av nettbrett som overfører kamerabildet fra roboten, slik at den som er fraværende selv kan bevege seg og flytte blikket rundt i det rommet hvor roboten er plassert, for eksempel i klasserommet. Produktutviklingen foregår i Oslo, der de har fem 3D-printere fra Wanhao, mens selve produksjonen foregår på Tau i Rogaland. – Jeg ser knapt noe alternativ til 3D-printing i vår produktutvikling, sier Lab-ansvarlig hos det spennende norske selskapet.
Renishaw lanserte sin nye tempus-teknologi i forbindelse med Formnext. Ifølge produsenten skal dette bety en reduksjon av byggetiden med 50 prosent, uten at det går ut over utskriftskvaliteten.
Publisert av:Anja Degerholm | anja.degerholm@agi.se| 5. desember, 2023
Shining 3D slipper FreeScan Trio, en videreutvikling av FreeScan Combo som ble lansert tidligere i år. En 3D-skanner som ifølge produsenten kan brukes til både store deler og små, kompliserte komponenter.
Publisert av:Anja Degerholm | anja.degerholm@agi.se| 30. november, 2023
For ett år siden presenterte svenske Freemelt en ny 3D-printer for serieproduksjon med elektronstråleteknologi kalt eMELT-iM. På årets Formnext ble det lansert en ny modell, eMELT-iD, som er utviklet for produkt- og applikasjonsutvikling.
Publisert av:Anja Degerholm | anja.degerholm@agi.se| 30. november, 2023
Svensk-franske Adaxis kom tilbake til Formnext med en betydelig større stand enn i fjor. Med økende interesse for robottilsetningsproduksjon, håper selskapet å vokse globalt med sin programvare for nettopp det.
Publisert av:Anja Degerholm | anja.degerholm@agi.se| 30. november, 2023
I fire dager, den 7-10 november, forvandlet Messe Frankfurt seg til et valfartsmål for alle som på noe vis er interessert i additiv tillverkning. 3dp Norge tok en rundtur med kameraet og her er et utvalg av det som ble vist på messen.
Publisert av:Anja Degerholm | anja.degerholm@agi.se| 21. november, 2023
AGI Publishing House AB | Altonagatan 5 | 211 38 Malmö | Sverige