Satser internasjonalt med norsk kommunikasjonsrobot

Tekst:Egil Smalberget
PUBLISERT: 11 oktober 2017

Det norske selskapet No Isolation har fått mye oppmerksomhet for sitt første produkt, kommunikasjonsroboten AV1. Den hjelper i første rekke barn og ungdom med å delta i skole og sosiale sammenhenger når de av sykdom eller andre grunner er langtidsfraværende. Over 200 barn og unge med langtidssykdom benytter nå kommunikasjonsroboten. Øyvind Hodneland, Lab-ansvarlig hos No Isolation, forteller til 3dpNorge at 3D-printing er sentral teknologi i utviklingen av roboter, og at de i øyeblikket benytter fem 3D-printere i sin utviklingsavdeling.

– Roboten er satt sammen av rundt 15 deler, og det er helt avgjørende å kunne 3D-printe delene for å lage prototyper i plast når vi forbedrer og videreutvikler denne og fremtidige roboter, forteller han. Selskapet har flere nye produkter på gang, blant annet et produkt som skal fungere som en HUB (sentral enhet) i familien, for alle familiemedlemmene, når en eller flere av ulike årsaker ikke kan delta fysisk.

Lab-ansvarlig Øyvind Hodneland hos No Isolation ser ikke noe alternativ til 3D-printing i utviklingsprosessen.

No Isolation ble startet i 2015, og har internasjonale ambisjoner med kontor i Amsterdam, London og New York, i tillegg til Oslo. Roboten har bevegelig kropp og hode og kan flytte seg rundt, den styres ved hjelp av nettbrett som overfører kamerabildet fra roboten, slik at den som er fraværende selv kan bevege seg og flytte blikket rundt i det rommet hvor roboten er plassert, for eksempel i klasserommet. Produktutviklingen foregår i Oslo, der de har fem 3D-printere fra Wanhao, mens selve produksjonen foregår på Tau i Rogaland. – Jeg ser knapt noe alternativ til 3D-printing i vår produktutvikling, sier Lab-ansvarlig hos det spennende norske selskapet.

Kommunikasjonsroboten AV1 fra No Isolation. Den til venstre er en prototyp sammensatt av rundt 15 deler printet i plastmaterialer på 3D-printeren i bakgrunnen, mens den til høyre er en ekte kommunikasjonsrobot.

Les mer

Freemelt får ny ordre fra Saab

Europas opprustning har fått forsvarsgruppen Saabs aksjer til å skyte i været i verdi. AM-selskapet Freemelt har samtidig fått nok en ordre fra Saab, som også har fått aksjen deres til å stige betydelig.
WindowDetailFreemeltONE-scaled-1

Meltio har økt omsetningen med 50 prosent

Meltio ble grunnlagt i 2019 og har på kort tid etablert seg som en sterk aktør innen metall AM. Nå feirer de sin fem hundrede installasjon og en 50 prosent økning i salget i løpet av regnskapsåret 2024.
Meltio-kollage-1024x683

Magnetisme kan redusere feil i 3D-printing

Sikkerhetskritiske komponenter for fly og Formel 1-racerbiler kan en dag bli 3D-printet via en ny teknikk, utviklet av forskere ved UCL og University of Greenwich, som reduserer ufullkommenheter i produksjonsprosessen betydelig.
acetabular_cup_crop

Vellykket utskrift av medisinteknisk utstyr i verdensrommet

Bioprintselskapet Auxilium Biotechnologies har skrevet historie ved å installere systemet sitt ombord på den internasjonale romstasjonen (ISS). Der har de printet åtte medisintekniske enheter på bare to timer.
bioprint

Siste nytt

Freemelt får ny ordre fra Saab

Europas opprustning har fått forsvarsgruppen Saabs aksjer til å skyte i været i verdi. AM-selskapet Freemelt har samtidig fått nok en ordre fra Saab, som også har fått aksjen deres til å stige betydelig.
WindowDetailFreemeltONE-scaled-1

Stratasys tar inn 120 millioner dollar i kapital

Fortissimo Capital, et israelsk private equity-selskap som investerer i teknologi og industri, investerer 120 millioner dollar i Stratasys. En investering som vil drive vekst i selskapet.
Stratasys-F3300-Yoav

Ultimaker S8 printer fire ganger raskere

I januar 2023 slapp Ultimaker den nye flaggskipmodellen i S-serien, S7. Drøye to år senere kommer oppfølgeren, Ultimaker S8, med både økt hastighet og forbedret utskriftskvalitet.
S8-1

Åpen-kildekode KI lager CAD fra tekst

Ettersom interessen for generativ kunstig intelligens (KI) fortsetter å øke, har 3D-printindustrien vært vitne til vekst i tekst-til-CAD-plattformer. Disse verktøyene lar brukere lage 3D-printbare CAD-filer fra enkle tekstbeskrivelser, noe som gjør additiv produksjon mer allment tilgjengelig.
robot-7785877_1280