Satser internasjonalt med norsk kommunikasjonsrobot

Det norske selskapet No Isolation har fått mye oppmerksomhet for sitt første produkt, kommunikasjonsroboten AV1. Den hjelper i første rekke barn og ungdom med å delta i skole og sosiale sammenhenger når de av sykdom eller andre grunner er langtidsfraværende. Over 200 barn og unge med langtidssykdom benytter nå kommunikasjonsroboten. Øyvind Hodneland, Lab-ansvarlig hos No Isolation, forteller til 3dpNorge at 3D-printing er sentral teknologi i utviklingen av roboter, og at de i øyeblikket benytter fem 3D-printere i sin utviklingsavdeling.

– Roboten er satt sammen av rundt 15 deler, og det er helt avgjørende å kunne 3D-printe delene for å lage prototyper i plast når vi forbedrer og videreutvikler denne og fremtidige roboter, forteller han. Selskapet har flere nye produkter på gang, blant annet et produkt som skal fungere som en HUB (sentral enhet) i familien, for alle familiemedlemmene, når en eller flere av ulike årsaker ikke kan delta fysisk.

Lab-ansvarlig Øyvind Hodneland hos No Isolation ser ikke noe alternativ til 3D-printing i utviklingsprosessen.

No Isolation ble startet i 2015, og har internasjonale ambisjoner med kontor i Amsterdam, London og New York, i tillegg til Oslo. Roboten har bevegelig kropp og hode og kan flytte seg rundt, den styres ved hjelp av nettbrett som overfører kamerabildet fra roboten, slik at den som er fraværende selv kan bevege seg og flytte blikket rundt i det rommet hvor roboten er plassert, for eksempel i klasserommet. Produktutviklingen foregår i Oslo, der de har fem 3D-printere fra Wanhao, mens selve produksjonen foregår på Tau i Rogaland. – Jeg ser knapt noe alternativ til 3D-printing i vår produktutvikling, sier Lab-ansvarlig hos det spennende norske selskapet.

Kommunikasjonsroboten AV1 fra No Isolation. Den til venstre er en prototyp sammensatt av rundt 15 deler printet i plastmaterialer på 3D-printeren i bakgrunnen, mens den til høyre er en ekte kommunikasjonsrobot.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *