Solidworks 2018 – smidigere flyt og topologioptimering

Dassault Systèmes slipper nå årets utgave av design- og konstruksjonsverktøyet Solidworks. Den nye utgaven inneholder blant annet bedre støtte for CAM-arbeid, funksjoner for smidigere arbeid på touch screens og ett av de heteste temaene i AM-verden – topologioptimering.

En nøkkelfunksjon i Solidworks 2018 er Solidworks CAM. Det er en ny applikasjon i samarbeid med CAMWorks som skal gi regelbasert bearbeidelse med hensyn tll selskapets kunnskapsforvaltning og høyere automatisering av tilvirkningsprogrammeringen.

Tanken med det nye verktøyet Solidworks CAM er at konstruktører og ingeniører skal få en bedre forståelse for hvordan deres arbeid påvirker hele tilvirkningsprosessen. En ny funksjon er at en designforandring som gjøres nå også automatisk endrer CNC-programmeringen og andre prosesser. Tidligere har dette vært en manuell prosess som krever ekstra tid hver gang en konstruktør gjør en designendring. Applikasjonen muliggjør også at ulike avdelinger kan iverksette ’build to order’-strategier med tilpassede deler som kan konstrueres og programmeres automatisk på sekunder snarere enn timer, mener Solidworks.

Innehavere av noenlunde moderne telefoner eller nettbrett vet at det er mulig å tegne og manipulere objekter direkte på skjermen. Nå trykker man inn mer funksjonalitet for dette i Solidworks 2018. I praksis innebærer det at flere enheter støttes, Windows 10-baserte datamaskiner med touchskjerm og tegneplater fra Wacom, blant annet. Man kan interagere og forandre design direkte på skjermen. Men det er også mulig å tegne former, som Solidworks deretter tilpasser og lager helt geometrisk korrekte tolkninger av.

Det å med computerhjelp og prosessorkraft optimere formen på en komponent, uansett hvordan den skal tilvirkes, er et sterkt voksende område, ofte forbundet med additiv tilvirkning. Generativ design kalles det, men også topologioptimering. Nå kaster Solidworks seg inn på dette området med den nye utgaven. I korthet skal det nå være betydelig enklere å optimere en komponent ut i fra ønsket funksjonalitet og egenskaper. Dessuten kan man velge hvilken tilvirkningsmetode som skal benyttes, hvoretter verktøyet tilpasser forutsetningene for selve optimeringen.

– Mange av de nye verktøyene og tilleggene i Solidworks 2018 bygger på den tilbakemeldingen vi får fra våre brukere, på samme måte som i tidligere versjoner. Vi gir dem flere muligheter til å ta innovativ design fra tegnebordet til tilvirkning raskere, med høyere kvalitet og til en lavere kostnad. I de kommende månedene kommer vi til å introdusere en del nye end-to-end-løsninger som kommer til å hjelpe våre brukere til å forbedre sine forretningsresultater, sier Gian Paolo Bassi, administrerende direktør for Solidworks hos Dassault Systèmes.

Alle nyhetene i Solidworks 2018 finner du her

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Hvordan innføre 3d-printing på huset

Med en desktop 3d-printer i hus er det enkelt å lage en gjenstand, under produktutviklingen f.eks. Utimaker har lagd et «white paper» som hjelper deg med å få startet opp med 3d-printing på kontoret. Eller verkstedet?

Publisert av: 

3d-printede smykker skal vise vei

Servicebyrået Shapeways har utviklet en løsning for e-handel on-demand. For å demonstrere mulighetene slipper de nå en smykkekolleksjon, «Spring & Wonder», som er 3d-printet.

Publisert av: 

Bryter ny mark med nytt filament

Graphmatech og add:north gjør nybrottsarbeid med et nytt, konduktivt material. – Dette åpner opp for mange nye 3d-applikasjoner så som varmeledende komponenter, skriver selskapene i en felles pressemelding.

Publisert av: 

Canon i nytt samarbeid om 3d-print

I begynnelsen av året valgte Canon Europe å trekke seg fra 3d-markedet. Men Canon har ikke helt mistet tanken. I Japan samarbeider de tett med en rekke partnere om salg av 3D-løsninger til næringslivet.

Publisert av: 

3D-printet pergola med på Venice Architecture Biennale

3D-printing er ikke lenger domenet for nipsgjenstander og prototyper. I dag har prosessen nådd et punkt hvor man kan bygge hus, broer og designstoler med teknologien. Ved Venice Architecture Biennale avslørte kunstneren Bruno Juričić en pergola som er 3D-printet til den kroatiske paviljongen.

Publisert av: 

Skytjeneste skal sette fart i forretningene

PostNord i Sverige lanserer en skybasert 3d-portal hvor kundene kan forvandle sin ide til 3d-prints som deretter distribueres av PostNord. – Det er neste skritt for på en enkel måte gjøre 3d-markedet mer tilgjengelig, sier administrerende direktør Ylva Ekborn i PostNord Strålfors.

Publisert av: 

GE Additive gir bort 600 3d-printere

GE Additive har investert 10 millioner dollar for at de i de kommende fem årene skal forse skoler rundt om i verden med 3d-printere. Etter foretakets beregninger har 3d-teknikken hittil nådd ut til over 400 000 elever. I høst leveres 600 polymerbaserte 3d-printere ut til grunnskoler i hele verden.

Publisert av: 

IKEA med i prosjekt om individualisert gaming-utstyr

UNYQ, som fremstiller proteser og ortopediske løsninger, går sammen med IKEA for å utvikle en enestående prototype, hvis mål er å gjøre gaming-utstyr ergonomisk, individuelt tilpasset og samtidig designmessig i tråd med med hjemmets øvrige interiør.

Publisert av: 

EOS ansetter en Chief Digital Officer

EOS har opprettet en ny stilling, Chief Digital Officer og har ansatt Güngör Kara i stillingen. Han har bygget opp et team eksperter – Additive Minds

Publisert av: 

Snapmaker – 3D-printer, CNC og laser i samme maskin

3DNet har inngått avtale med produsenten Snapmaker om distribusjon av deres produkter i Norden. Deres første produkt, Snapmaker 3-in-1, er en 3D-printer, CNC-fres og lasergraverer i én og samme maskin, til godt under ti tusen kroner. Snapmaker samlet inn totalt over to millioner dollar, fra over 5 000 personer på Kickstarter våren 2017.

Publisert av: 

Hackrod og Siemens i partnerskap for å muliggjøre en helt ny måte å designe og produsere kjøretøy på

Hackrod, Inc. og Siemens PLM Software har inngått et partnerskap for å akselerere arbeidet med å nå deres felles visjon om demokratisering av designprosessen og produksjonen av kjøretøy. Tanken er at forbrukeren blir den som står for de kreative ideene.

Publisert av: