Solidworks 2018 – smidigere flyt og topologioptimering

Dassault Systèmes slipper nå årets utgave av design- og konstruksjonsverktøyet Solidworks. Den nye utgaven inneholder blant annet bedre støtte for CAM-arbeid, funksjoner for smidigere arbeid på touch screens og ett av de heteste temaene i AM-verden – topologioptimering.

En nøkkelfunksjon i Solidworks 2018 er Solidworks CAM. Det er en ny applikasjon i samarbeid med CAMWorks som skal gi regelbasert bearbeidelse med hensyn tll selskapets kunnskapsforvaltning og høyere automatisering av tilvirkningsprogrammeringen.

Tanken med det nye verktøyet Solidworks CAM er at konstruktører og ingeniører skal få en bedre forståelse for hvordan deres arbeid påvirker hele tilvirkningsprosessen. En ny funksjon er at en designforandring som gjøres nå også automatisk endrer CNC-programmeringen og andre prosesser. Tidligere har dette vært en manuell prosess som krever ekstra tid hver gang en konstruktør gjør en designendring. Applikasjonen muliggjør også at ulike avdelinger kan iverksette ’build to order’-strategier med tilpassede deler som kan konstrueres og programmeres automatisk på sekunder snarere enn timer, mener Solidworks.

Innehavere av noenlunde moderne telefoner eller nettbrett vet at det er mulig å tegne og manipulere objekter direkte på skjermen. Nå trykker man inn mer funksjonalitet for dette i Solidworks 2018. I praksis innebærer det at flere enheter støttes, Windows 10-baserte datamaskiner med touchskjerm og tegneplater fra Wacom, blant annet. Man kan interagere og forandre design direkte på skjermen. Men det er også mulig å tegne former, som Solidworks deretter tilpasser og lager helt geometrisk korrekte tolkninger av.

Det å med computerhjelp og prosessorkraft optimere formen på en komponent, uansett hvordan den skal tilvirkes, er et sterkt voksende område, ofte forbundet med additiv tilvirkning. Generativ design kalles det, men også topologioptimering. Nå kaster Solidworks seg inn på dette området med den nye utgaven. I korthet skal det nå være betydelig enklere å optimere en komponent ut i fra ønsket funksjonalitet og egenskaper. Dessuten kan man velge hvilken tilvirkningsmetode som skal benyttes, hvoretter verktøyet tilpasser forutsetningene for selve optimeringen.

– Mange av de nye verktøyene og tilleggene i Solidworks 2018 bygger på den tilbakemeldingen vi får fra våre brukere, på samme måte som i tidligere versjoner. Vi gir dem flere muligheter til å ta innovativ design fra tegnebordet til tilvirkning raskere, med høyere kvalitet og til en lavere kostnad. I de kommende månedene kommer vi til å introdusere en del nye end-to-end-løsninger som kommer til å hjelpe våre brukere til å forbedre sine forretningsresultater, sier Gian Paolo Bassi, administrerende direktør for Solidworks hos Dassault Systèmes.

Alle nyhetene i Solidworks 2018 finner du her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *