Stratasys-selskap på gang med superrask xerografisk teknikk

De siste årene har vi sett stadig flere tegn på innovative additive teknikker – fra Multi Jet Fusion, til CLIP. Nå begynner det å komme stadig mer informasjon om Stratasys’ datterselskap Evolve Additive Solutions. Selskapet utvikler en teknikk som mest av alt minner om en xerografisk prosess, den samme teknikken som er i våre kopieringsmaskiner. Selskapet hevder at teknikken skal være opp til 50 ganger raskere enn dagens 3d-printere for polymer-materialer.

Xerografi, eller elektrofotografi, bygger på at en sylinder lades med negativ elektrisitet og deretter belyses med det bildet som skal kopieres/skrives ut. Deretter festes det fargetonerpartikler på de oppladede områdene. Sluttelig overføres fargen på papir og herdes med en mottrykksvals og varme.

Evolves teknikk, elektrofotografisk additiv tilvirkning, forkortet EPSD, springer ut fra den elektrofotografiske metoden. Men i stedet for å legge på fargetoner, legger man på polymerpulver, lag for lag. Det er ikke kjent hvilket maksformat det er på selve byggeoverflaten. Men om man går ut fra den grafiske verden så er noen av de største formatene på 360 x 660 millimeter.

Ifølge ett av patentene ligger produksjonskapasiteten på minst 40 lag per minutt. Laghøyden er likeså ukjent. En første herding skjer på transferbeltet før materialet overføres til byggeflaten, der varme og trykk sluttherder laget.

Blant de mer enn hundre ulike patentene finner man også opplysningen om at det dreier seg om minst en ”motor” per 3d-printer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: