3DBenchy – en svensk båt som har blitt verdenskjent

3DBenchy er en svenskutviklet 3d-modell av en liten båt som nå har seilt ut i verden. Tilsynelatende en unnselig geometri, men modellen er faktisk nøye gjennomtenkt og til stor nytte for alle som vil teste hva en ekstruderingsprinter går for.

Båtmodellen er utviklet av forhandleren Creative Tools. Selskapet utfører omfattende tester av hver modell de tar inn i huset, med prints, innstillinger og materialer. Disse testene gir selskapet en bedre forståelse for ytelsen til hver printermodell. All data fra testene kan deretter benyttes på Creative Tools supportnettsted.

Med årene har det blitt en del prints, alle fyller hvert sitt behov i en printertest. Men i 2014 inledet selskapet en prosess med å finne frem til en enkelt modell som kunne håndtere alle de testmomentene som man ville sjekke ut. Dette innbefattet geometriske og organiske former som kunne måles, men også se hvilke begrensninger en printermodell har.

Ytterligere en fordel med en enkelt testmodell er at Creative Tools kan benytte printet som referanse i supportøyemed. Kunden printer ut en 3DBenchy og sender inn en eller flere bilder av den printede båten til Creative Tools supportteam. Det gir et bedre underlag når man skal hjelpa til med å løse problemer, som dessuten kan løses mye raskere enn tidligere.

Men det som startet som en måte for Creative Tools å effektivisere sin support og sine tester, har i dag vokst til et globalt fenomen. 3DBenchy har spredt seg langt utenfor Sveriges domener og er i dag en av de mest nedlastede filene på Thingiverse, verdens største nettsted for 3d-modeller og med 1,5 millioner medlemmer.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: