BASF på vei mot industriell bruk

BASF og Ricoh har inngått samarbeid om materialutvikling for Ricohs SLS-maskin RICOH AM S5500P. Også prosesser og applikasjonsutvikling står på agendaen.

Det står allerede en RICOH AM S5500P på BASFs 3D-P Application Technology Center i tyske Heidelberg, klar for tester av materialer.

BASF har fra før av et stort antall samarbeidsavtaler gående med noen av den additive verdens største aktører, blant annet HP og kinesiske Farsoon. Tidligere i høst dro BASF dessuten i gang sitt datterselskap BASF 3D Printing Solutions.

På filamentsiden har BASF også gjort inntog med oppkjøpet av den nederlandske filamentprodusenten Innofil3D. I og med samarbeidet med Ricoh retter man sag inn mot en mer industriell bruk og materialer spesifikt for SLS-teknikken.

Vil du vite mer om materialutvikling og BASFs syn på dette, skal du besøke konferansen AM-Dagen i Stockholm den 7. desember. Mer informasjon finner du her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3D-print til kaffen

Replique og Miele kunngjør partnerskap for å 3D-printe tilbehør. Repliques sikre 3D-printplattform er integrert i Mieles nettbutikk, noe som muliggjør f.eks. produksjon i så lite som ett eksemplar, og rask og kostnadseffektiv tilgang til markedet.

Publisert av: