BigRep samarbeider med trykkerigigant

Den tyske 3d-printerutvikleren BigRep som produserer 3d-printere i storformat for industrielt bruk annonserer at de inngår et samarbeid med trykkpresseleverandøren Heidelbergs forretningsområde Digital Platforms for å bygge 3d-printeren BigRep Studio.

Etter tusentalls utskriftstimer og omfattende beta-tester så dro produksjonen i gang på alvor i oktober måned. BigRep, med hovedsete i Kreuzberg, ser samarbeidet med Heidelberg som et viktig strategiskt klyv til å bli en av verdens ledende leverandører av additive tilvirkningssystemer. I og med samarbeidet med Heidelberg kan selskapet dra nytte av Heidelbergs kunnskap innen industrialisering, produktvalidering og fleksibel produksjon.

Det nya printhodet kan håndtere en rekke fleksible materialer og filamenter som takler høye temperaturer. Kombinasjonen av design, størrelse og funksjonalitet gjør BigRep Studio egnet til å kjøres på mindre arbeidsplasser som for eksempel kontor og studioer. Maskinen har et byggevolum på 500 x 1000 x 500 millimeter og en hastighet på opp til 140 millimeter med tykkelse 0,1 millimeter.

Heidelberg produserer 3d-printerne til BigRep på sin fabrikk i Wiesloch-Waldorf. Partnerskapet omfatter logistikk og leveranse til kunder over hele verden, inklusive ordrehåndtering, hvilket forventes å resultere i en betydelig økt effektivitet. Det kommer dessuten til å redusere tiden å få ut Studio-printeren på markedet. Dermed kan BigRep legge sitt fokus på markedsføring og kundesupport for det nye produktet.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: 

AM-dagen i Sverige

Merk av tirsdag 7. desember 2021 i kalenderen. Da er det tid for 3dp sin årlige heldagskonferanse, AM-dagen, som ble avlyst i fjor på grunn av pandemien. I år ser vi på fremtiden under temaet “AM 2030 – Additiv tilvirkning i fremtiden”.

Publisert av: