Digital Mechanics med storordre på sluttprodukter

Fredrik Finnberg og Anders Sjöberg fra svenske Digital Mechanics.

Det svenske servicebyrået Digital Mechanics fra Västerås har sikret seg en ordre verdt totalt 1,7 millioner kroner. Den ikke navngitte kunden er en stor svensk maskinprodusent som er virksom på det globale marked.

– Vi bedømmer vår nye ordre for digital produksjon som den hittil største i Sverige sier eierne Fredrik Finnberg, adm dir, og Anders Sjöberg, marked og salg.

Ordren består av flere komponenttyper så Digital Mechanics har fått bruk for å benytte store deler av maskinparken. Hoveddelen er produsert med FDM-teknikk, og noen få prosenter med den nye HP-installasjonen. Ytterligaee noen prosenter med selskapets polyjet-maskin, der man har kjørt med doble material for å få frem en kompleks komponent med ulike materialegenskaper.

– Store deler av svensk industri har begynt å innse fordelene med digital produksjon, men en omstilling fra tradisjonelle tilvirkningsmetoder tar naturligvis tid, sier Fredrik Finnberg. Vår storordre er et viktig gjennombrudd og starten på en stor og interessant omstilling i svensk industri der 3d-printerteknik blir stadig viktigere. Ordren er et tydelig tegn på den omstillingen.

– Vi har allerede begynt å produsere og delleverer ordren i batcher i den takten kunden trenger detaljene til sin produksjon, sier Anders Sjöberg. De siste årene har vi omorganisert vår virksomhet, tenkt i nye baner, utviklet 3d-teknikken og utdannet vårt personale for å ta steget over til digital produksjon i store serier. Vi ser den aktuelle ordren som et bevis på at vi har tenkt og handlet riktig, og er forberedt og korrekt utstyrt for den kommende utviklingen.

 

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3D-printet tankestyrt kjole

Den nederlandske FashionTech-designeren Anouk Wipprecht lanserte tidligere denne måneden en 3D-printet, tankekontrollert kjole! Lanserningen foregikk i Østerrike på Ars Electronica Festival, Europas største festival for kunst, teknologi og samfunn.

Publisert av: