Epson utvikler industriell 3d-printer

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 10 november 2017
Minori Usui, adm. dir. for Seiko Epson-konsernet.

Det japanske printerselskapet Epson har tidligere sagt at man følger med på utviklingen i 3d-printerverden. Nå er selskapet i gang med å utvikle en industriell løsning som skal slippes i løpet av de nærmeste to årene.

Dermed føyer Epson seg til printerutviklere fra grafisk bransje, som HP, Mimaki. Ricoh, Canon, alla har de nå tatt spranget over til 3d. Epsons 3d-printerløsning kommer til å være tilpasset industrielt bruk og tilvirkning av sluttprodukter. Man kommer til å legge store ressurser på et bredt materialutvalg, noe man mener er nøkkelen til en bred akseptanse av teknikken. Men også høyere hastighet og oppløsning.

– Vi vil kraftig forbedre alle disse tre områdene og utvikle en 3d-printer som kan benyttes i et tilvirkningsmiljø, sier Minoru Usui, administrerende direktør, Seiko Epson.

Selskapets kompetanse innen blekkstråleskrivere for papirutskrifter kan nok sies å være veiledende med tanke på hvilken teknikk man satser på.

Les mer

BigRep med flere høytemperaturmaskiner

Tyske BigRep lanserte nylig ikke bare én, men tre nye 3D-skrivere for utskrift i høye temperaturer. Utgivelsen er et resultat av selskapets oppkjøp av HAGE3D, som ble annonsert i fjor høst.
IPSO105_inFormnext2023-1024x683

Vinnerne i TCT Awards kåret

I forbindelse med TCT 3Sixty-messen i Birmingham ble årets utgave av TCT Awards 2024 avgjort, som fremhever bransjens beste i elleve ulike kategorier. I tillegg ble tre personer innlemmet i TCT Hall of Fame.
TCT_AWARDS_NCC_050624_KatjaOgrin_110-1024x698

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Siste nytt

3D-printede priser i Scandinavian Touring Car Championship

Da årets første STCC-konkurranse ble avgjort nylig, mottok de tre øverste på pallen trofeer som ble 3D-printet med gull-, sølv- og bronsefarget filament.
stccZ62_2506x-1024x682

BigRep med flere høytemperaturmaskiner

Tyske BigRep lanserte nylig ikke bare én, men tre nye 3D-skrivere for utskrift i høye temperaturer. Utgivelsen er et resultat av selskapets oppkjøp av HAGE3D, som ble annonsert i fjor høst.
IPSO105_inFormnext2023-1024x683

Skriver ut korallrev og parkourbane

Concrete Print bygde det første 3D-printede huset i Sverige for et par år siden. Siden den gang har selskapet fått flere andre oppdrag for å trykke med betong, sist fundament for å redde Sveriges siste korallrev og en parkourbane til SM-uka i Västerås.
Concrete-Print-1-1024x683

3D-printede komponenter i de nye Apple Watch modellene

En rapport fra TF International Securities-analytiker Ming-Chi Kuo indikerer at nye smartklokker fra Apple Inc. vil inkludere 3D-printede metallkomponenter.
applewatch