Fotopolymerisering uten støttestrukturer

Den tyske forskningsorganisasjonen Fraunhofer har sammen med 3d-printerutvikleren Rapid Shape utviklet en harpiks og en printprosess som ikke krever støttestrukturer.

TwoCure, som prosessen og materialet heter, baseres på en DLP-liknende teknikk (Digital Light Processing). Det er en slags hybridteknikk som både benytter lys for selektivt å herde polymervæske og kjøle, som minsker viskositeten i materialet til en solid tilstand. Dermed kan intilliggende uherdet materiale ”holde” herdede lag uten støttestruktur.

– Materialet er varmet opp når det helles i byggekammeret og herdes deretter selektivt med lys, sier Holger Leonards, en av prosjektlederne. Ved å kjøle ned byggekammeret dannes en solid som fungerer som støtte for neste eksponerte lag.

Etter hver jobb varmes byggekammeret opp og den printede komponenten kan løsnes, etterherdes og vaskes.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Markedet peker oppover igjen

Additiv produksjon med polymerer og metaller går mot historiske høyder. Det viser en ny rapport fra det amerikanske markedsanalyseselskapet SmarTech Analysis. Tall fra andre kvartal 2021 viser nivåer som er høyere enn før pandemien.

Publisert av: