GKN Driveline mer fleksible med produksjon i huset

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 2 november 2017
Eksempel på ett av de produksjonsverktøyene GKN Driveline produserer i huset med 3d-printing.

GKN:s produksjonsenhet GKN Driveline i italienske Firenze utvider sin produksjon med 3d-printere i et ledd i å erstatte flere tradisjonelle tilvirkningsprosesser. Målet er forbedret ytelse og senkede kostnader.

Forretningsområdet har allerede sett forbedringer i ledetider på nesten 70 prosent etter at man har startet opp med å printe ut produksjonsverktøy. Utover produksjonsverktøy har man dessuten printet reservedeler on demand, noe som har ført til at området nå er mindre avhengig av eksterne leverandører.

GKN Driveline leverer til majoriteten av verdens bilfabrikanter. Selskapet er spesialisert på motordeler og server blant annet Fiat Chrysler Group samt Maserati og Ferrari.

Et eksempel på de monteringsverktøyene som man nå printer ut i 3d er en redesign av et verktøy for å unngå oljespill. Med det 3d-printede verktøyet kan de forbedre oljedistribusjonen samtidig som man unngår søl og etterfølgende rengjøring.

Når det gjelder reservedeler, så er det fortsatt ganske enkle komponenter som produseres, og mest da for internt bruk i produksjonsutstyret. Men nytten er at man slipper å vente på reservedeler, noe som tidligere i verste fall ville ha medført en ukes nedetid for en maskin.

De langsiktige målene med 3d-printerteknikken er å få ned størrelsen på logistikkjeden og samtidig øke fleksibiliteten og oppetiden i huset.

– Med tanke på at vi produserer tusentalls komponenter hver uke, så er vår evne til å tilvirke on demand avgjørende for å garantere at vår produksjonslinje alltid er oppe og går, sier Carlo Cavallini, prosessingeniør og teamsjef hos GKN Driveline.

Les mer

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683

Unilever sparer 90 prosent med 3D-printede former

3D-printing begynner å finne veien inn i emballasjeindustrien, spesielt for produksjon av støpeformer. Et aktuelt eksempel på dette er Unilever og Serioplast, som gjør store tids- og kostnadsbesparelser ved å bruke teknologien i produktutviklingen.
Formlabs-Unilever-1-1024x681

Siste nytt

Inspirert til nye farger av powertools

Inspirert av fargene på powertools fra merker som Ryobi, Dewalt, Makita og Milwaukee introduserer add:north nye farger i sitt sortiment for X-PLA tråder.
addnorth_xpla-matt

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683