GKN Driveline mer fleksible med produksjon i huset

Eksempel på ett av de produksjonsverktøyene GKN Driveline produserer i huset med 3d-printing.

GKN:s produksjonsenhet GKN Driveline i italienske Firenze utvider sin produksjon med 3d-printere i et ledd i å erstatte flere tradisjonelle tilvirkningsprosesser. Målet er forbedret ytelse og senkede kostnader.

Forretningsområdet har allerede sett forbedringer i ledetider på nesten 70 prosent etter at man har startet opp med å printe ut produksjonsverktøy. Utover produksjonsverktøy har man dessuten printet reservedeler on demand, noe som har ført til at området nå er mindre avhengig av eksterne leverandører.

GKN Driveline leverer til majoriteten av verdens bilfabrikanter. Selskapet er spesialisert på motordeler og server blant annet Fiat Chrysler Group samt Maserati og Ferrari.

Et eksempel på de monteringsverktøyene som man nå printer ut i 3d er en redesign av et verktøy for å unngå oljespill. Med det 3d-printede verktøyet kan de forbedre oljedistribusjonen samtidig som man unngår søl og etterfølgende rengjøring.

Når det gjelder reservedeler, så er det fortsatt ganske enkle komponenter som produseres, og mest da for internt bruk i produksjonsutstyret. Men nytten er at man slipper å vente på reservedeler, noe som tidligere i verste fall ville ha medført en ukes nedetid for en maskin.

De langsiktige målene med 3d-printerteknikken er å få ned størrelsen på logistikkjeden og samtidig øke fleksibiliteten og oppetiden i huset.

– Med tanke på at vi produserer tusentalls komponenter hver uke, så er vår evne til å tilvirke on demand avgjørende for å garantere at vår produksjonslinje alltid er oppe og går, sier Carlo Cavallini, prosessingeniør og teamsjef hos GKN Driveline.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Markedet peker oppover igjen

Additiv produksjon med polymerer og metaller går mot historiske høyder. Det viser en ny rapport fra det amerikanske markedsanalyseselskapet SmarTech Analysis. Tall fra andre kvartal 2021 viser nivåer som er høyere enn før pandemien.

Publisert av: