HPs produksjonsmaskin mer produktiv

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 10 november 2017

HP slipper nå den første oppdateringen til sin Jet Fusion 4200, med det delvis nye navnet 4210. Den ekstra ”tieren” skal markere at produktiviteten har blitt forbedret. Det har man blant annet løst ved at maskinen nå kan håndtere større materialvolum, over 1000 liter, hevder HP. I praksis innebærer det at 4210 kan produsere i lengre tidsperioder ettersom materialbyttene blir færre.

Parallellt med den lille oppdateringen slipper dessuten HP tre nye materialer for maskinen sin. HP 3D High Reusability PA11 er utviklet med tanke på proteser og sportsprodukter. HP 3D High Reusability PA 12 Glass Beads er et glassforsterket PA12 for støpeformer, formstøpingsverktøy og industribehov som kåper. HP 3D High Resuability Polypropylene er et PP-material for detaljer som må ha lav vekt og være vanntette. Materialet er også kjemiskt resistent.

Eksisterande kunder skal kunne oppgradere til 4210 mot en foreløpig ikke oppgitt sum.

Til slutt tar også HP deto materialutviklerne Dressler Group og Lubrizol inn i varmen. De blir nå en del av HPs Open Materials Platform.

Les mer

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683

Unilever sparer 90 prosent med 3D-printede former

3D-printing begynner å finne veien inn i emballasjeindustrien, spesielt for produksjon av støpeformer. Et aktuelt eksempel på dette er Unilever og Serioplast, som gjør store tids- og kostnadsbesparelser ved å bruke teknologien i produktutviklingen.
Formlabs-Unilever-1-1024x681

Siste nytt

Inspirert til nye farger av powertools

Inspirert av fargene på powertools fra merker som Ryobi, Dewalt, Makita og Milwaukee introduserer add:north nye farger i sitt sortiment for X-PLA tråder.
addnorth_xpla-matt

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683