Nye EOS P 500: 3D-printing av polymerer på industriell skala

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 16 november 2017

EOS introduserer sitt EOS P 500 system for additiv tilvirking på Formnext 2017. Systemet henvender seg til selskaper som ønsker å masseprodusere polymerdeler i industriell skala i kombinasjon med topp kvalitet på de tilvirkede delene.

Det nye systemet tilbyr høy effektivitet for den laveste kostrisen (per del), er klar for automasjon og kan prosessere polymermaterialer, noe som krever oppvarming til opp til 300°C. EOS har nylig inngått en felles utviklingsavtale med Arkema for produksjon av høykvalitets polymermaterialer. Selskapet hevder at med EOS P 500 har bransjen fått en både smart og robust teknologi som kan anvendes til pålitelig, fleksibel og kostnadseffektiv produksjon.

Doblet byggehastighet og maksimalisert oppetid for økt produktivitet
EOS P 500 bygger dobbelt så raskt som den hittil raskeste lasersintringsmaskinen (EOS P 396) takket være et dobbelt-laser system som smelter sammen pulveret, og en ny recoater. Sistnevnte legger til et nytt lag pulver til byggeplattformen i høy hastighet (600mm/s) og maks justeringsmuligheter. Materialflyten har også blitt optimalisert. I forhold til tidligere systemer forhåndsvarmer EOS P 500 polymermaterialet før det kommer på byggeplattformen, noe som reduserer lagbyggetiden. Systemet kan også gjenbruke alt overskytende pulver til neste byggejobb.

Sammen med maskinen lanserer EOS også løsninger for prosessovervåking og integrering. Dette er både programvarebasert, og har også kameraoverbåking og temperaturregistreringer. EOS opplyser også at det første selskapet som har kjøpt det nye polymersystemet EOS P 500 er Materialise. – Vi ser frem til produktivitetsøkningen EOS P 500 utlover, og de nye mulighetene for serieproduksjon som blir muliggjort ved den integrerte plattformautomasjonen. De kortere produksjonstidene vil hjelpe oss til å møte de stadig kortere deadlinene etter hvert som etterspørselen etter industriell polymerprinting øker. Vi ser frem til å utforske bruken av nye materialer og nye applikasjoner,” sier Bart Van Der Schueren, Chief Technology Officer hos Materialise.

Les mer

Saab Dynamics og Freemelt innleder samarbeid

Freemelt har fått en ordre fra Saab Dynamics om en forstudie om materialprosessutvikling av komplekse materialer for nye innovative løsninger innen forsvarsindustrien.
Freemelt-2-1-1024x683-1

Nytt utseende og logo på 3DP Norge

Fra i dag av, fredag 12. april er det lansert nytt design og logo på vårt nettsted og nyhetsbrev.
3DP-2024-1200x800-1-1024x683

3DVerkstan utvider porteføljen med Caracol

3DVerkstan har startet et samarbeid med Caracol angående deres system for storskala additiv produksjon med roboter.
Caracol-1024x669

Wohlers Report: Sterk økning for AM i metall

Den store årlige trendrapporten for additiv produksjon og 3D-printing, Wohlers Report, har landet. Årets rapport viser blant annet at AM i metall økte med 24,4 prosent i løpet av fjoråret.
Wohlers-Report-Graph-2024-V1-1536x1536-1-1024x1024-1

Siste nytt

Saab Dynamics og Freemelt innleder samarbeid

Freemelt har fått en ordre fra Saab Dynamics om en forstudie om materialprosessutvikling av komplekse materialer for nye innovative løsninger innen forsvarsindustrien.
Freemelt-2-1-1024x683-1

Nytt utseende og logo på 3DP Norge

Fra i dag av, fredag 12. april er det lansert nytt design og logo på vårt nettsted og nyhetsbrev.
3DP-2024-1200x800-1-1024x683

3DVerkstan utvider porteføljen med Caracol

3DVerkstan har startet et samarbeid med Caracol angående deres system for storskala additiv produksjon med roboter.
Caracol-1024x669

Sandvik legger ned sitt senter for additiv produksjon

I november i fjor bestemte svenske Sandvik seg for å revidere strategien for forretningsområdet Additive Manufacturing. Det betyr at produksjonen av 3D-printede metalldeler i Sandviken avvikles.
sandvikadditivemanufacturingcentersandvikensweden