Nye EOS P 500: 3D-printing av polymerer på industriell skala

EOS introduserer sitt EOS P 500 system for additiv tilvirking på Formnext 2017. Systemet henvender seg til selskaper som ønsker å masseprodusere polymerdeler i industriell skala i kombinasjon med topp kvalitet på de tilvirkede delene.

Det nye systemet tilbyr høy effektivitet for den laveste kostrisen (per del), er klar for automasjon og kan prosessere polymermaterialer, noe som krever oppvarming til opp til 300°C. EOS har nylig inngått en felles utviklingsavtale med Arkema for produksjon av høykvalitets polymermaterialer. Selskapet hevder at med EOS P 500 har bransjen fått en både smart og robust teknologi som kan anvendes til pålitelig, fleksibel og kostnadseffektiv produksjon.

Doblet byggehastighet og maksimalisert oppetid for økt produktivitet
EOS P 500 bygger dobbelt så raskt som den hittil raskeste lasersintringsmaskinen (EOS P 396) takket være et dobbelt-laser system som smelter sammen pulveret, og en ny recoater. Sistnevnte legger til et nytt lag pulver til byggeplattformen i høy hastighet (600mm/s) og maks justeringsmuligheter. Materialflyten har også blitt optimalisert. I forhold til tidligere systemer forhåndsvarmer EOS P 500 polymermaterialet før det kommer på byggeplattformen, noe som reduserer lagbyggetiden. Systemet kan også gjenbruke alt overskytende pulver til neste byggejobb.

Sammen med maskinen lanserer EOS også løsninger for prosessovervåking og integrering. Dette er både programvarebasert, og har også kameraoverbåking og temperaturregistreringer. EOS opplyser også at det første selskapet som har kjøpt det nye polymersystemet EOS P 500 er Materialise. – Vi ser frem til produktivitetsøkningen EOS P 500 utlover, og de nye mulighetene for serieproduksjon som blir muliggjort ved den integrerte plattformautomasjonen. De kortere produksjonstidene vil hjelpe oss til å møte de stadig kortere deadlinene etter hvert som etterspørselen etter industriell polymerprinting øker. Vi ser frem til å utforske bruken av nye materialer og nye applikasjoner,” sier Bart Van Der Schueren, Chief Technology Officer hos Materialise.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Hvordan innføre 3d-printing på huset

Med en desktop 3d-printer i hus er det enkelt å lage en gjenstand, under produktutviklingen f.eks. Utimaker har lagd et «white paper» som hjelper deg med å få startet opp med 3d-printing på kontoret. Eller verkstedet?

Publisert av: 

3d-printede smykker skal vise vei

Servicebyrået Shapeways har utviklet en løsning for e-handel on-demand. For å demonstrere mulighetene slipper de nå en smykkekolleksjon, «Spring & Wonder», som er 3d-printet.

Publisert av: 

Bryter ny mark med nytt filament

Graphmatech og add:north gjør nybrottsarbeid med et nytt, konduktivt material. – Dette åpner opp for mange nye 3d-applikasjoner så som varmeledende komponenter, skriver selskapene i en felles pressemelding.

Publisert av: 

Canon i nytt samarbeid om 3d-print

I begynnelsen av året valgte Canon Europe å trekke seg fra 3d-markedet. Men Canon har ikke helt mistet tanken. I Japan samarbeider de tett med en rekke partnere om salg av 3D-løsninger til næringslivet.

Publisert av: 

3D-printet pergola med på Venice Architecture Biennale

3D-printing er ikke lenger domenet for nipsgjenstander og prototyper. I dag har prosessen nådd et punkt hvor man kan bygge hus, broer og designstoler med teknologien. Ved Venice Architecture Biennale avslørte kunstneren Bruno Juričić en pergola som er 3D-printet til den kroatiske paviljongen.

Publisert av: 

Skytjeneste skal sette fart i forretningene

PostNord i Sverige lanserer en skybasert 3d-portal hvor kundene kan forvandle sin ide til 3d-prints som deretter distribueres av PostNord. – Det er neste skritt for på en enkel måte gjøre 3d-markedet mer tilgjengelig, sier administrerende direktør Ylva Ekborn i PostNord Strålfors.

Publisert av: 

GE Additive gir bort 600 3d-printere

GE Additive har investert 10 millioner dollar for at de i de kommende fem årene skal forse skoler rundt om i verden med 3d-printere. Etter foretakets beregninger har 3d-teknikken hittil nådd ut til over 400 000 elever. I høst leveres 600 polymerbaserte 3d-printere ut til grunnskoler i hele verden.

Publisert av: 

IKEA med i prosjekt om individualisert gaming-utstyr

UNYQ, som fremstiller proteser og ortopediske løsninger, går sammen med IKEA for å utvikle en enestående prototype, hvis mål er å gjøre gaming-utstyr ergonomisk, individuelt tilpasset og samtidig designmessig i tråd med med hjemmets øvrige interiør.

Publisert av: 

EOS ansetter en Chief Digital Officer

EOS har opprettet en ny stilling, Chief Digital Officer og har ansatt Güngör Kara i stillingen. Han har bygget opp et team eksperter – Additive Minds

Publisert av: 

Snapmaker – 3D-printer, CNC og laser i samme maskin

3DNet har inngått avtale med produsenten Snapmaker om distribusjon av deres produkter i Norden. Deres første produkt, Snapmaker 3-in-1, er en 3D-printer, CNC-fres og lasergraverer i én og samme maskin, til godt under ti tusen kroner. Snapmaker samlet inn totalt over to millioner dollar, fra over 5 000 personer på Kickstarter våren 2017.

Publisert av: 

Hackrod og Siemens i partnerskap for å muliggjøre en helt ny måte å designe og produsere kjøretøy på

Hackrod, Inc. og Siemens PLM Software har inngått et partnerskap for å akselerere arbeidet med å nå deres felles visjon om demokratisering av designprosessen og produksjonen av kjøretøy. Tanken er at forbrukeren blir den som står for de kreative ideene.

Publisert av: