Perstorp utvikler 3dp-materialer

Perstorp og den nederlandske materialeprodusenten 3D4Makers er i ferd med å utvikle en ny serie høytpresterende filamenter for ekstruderingsprintere. Den kommende produktserien heter Facilan og skal ifølge selskapene gjøre det mulig å tilvirke komponenter i 3d-printere som tidligere ikke var mulig.

Fra starten av kommer det til å være tre filamenter i Facilan-serien, alle lagd for spesifikke formål innen tilvirkningsindustri og medisinteknikk. Materialene skal ifølge de to selskapene ha bedre lagadhesjon (altså lagene sitter bedre sammen) enn samenliknbare konkurrenters og gi en god overflatekvalitet.

Først ut er Facilan C8, fremstilt for volumproduksjon av konsumentrelaterte produkter. Gode mekaniske egenskaper, høy overflatefinish og en ”myk” berøringsfølelse er noen av egenskapene. Det skal være sterkere enn ABS men enklere enn PLA å jobbe med, mener selskapene.

I serien inngår dessuten Facilan HT og Facilan Ortho. Vi kommer tilbake med informasjon om disse materialene senere.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: