Positive toner på Subcontractor

Subcontractor Pop-up expo – en av nyhetene på Elmia Subcontractor 2017.

Tilvirkningsindustrien er brennhet og står foran teknikkskifter som kommer til å forandre hele samfunnet. Det ble tydelig når Elmia Subcontractor, Sveriges største industrievent, nok en gang styrket sin posisjon som den fremste markedsplassen for nye forretninger og arena for industriens fremtidsspørsmål.

Flere diskusjoner på messescenen handlet om de utfordringer og muligheter tilvirkningsindustrien som helhet må forholde seg til den høye utviklingstakten.

– Vår velferd bygger på industrien og vi må forbli en industrinasjon. Vi har gode forutsetninger og jeg ønsker at vi nå tar dette hele veien og ikke bare blir brukere av den nye teknikken mens andre bygger opp den industrien. Vi skal ta den og beholde den her, sa Magnus Melander, IoT-ekspert og gründer av startup-alliansen SMSE, Swedish M2M Services Enablers, i en av de mange scenedebattene.

Som reaksjon på den eksponensielle utviklingstakten som industrien står foran ble det lansert en rekke nya events på messegulvet. Den nye inspirasjonsarenaen Subcontractor IoT Arena i kombinasjon med nytt utstillersegment samt onsdagens IoT-tema ble en suksess og lokket mange for å se praktiske eksempler der IoT har effektivisert prosesser, skapt merverdi og nye forretningsmodeller samt treffe leverandører som skal skape løsningene.

Nytt av året på Elmia Subcontractor var også Pop-up Expo, en miniutstilling med forskjellige temaer hver dag. Den første dagen var temaet teknikkdrevne foretak med premiere for Subcontractor Jumpstart i samarbeid med Teknikföretagen, der de konkurrerende startup-foretakene fikk et minutt på seg å pitche sin forretningsmodell for en jury.

– Det er positiv stemning og puls på messegulvet. Som utstiller merker man at Elmia via sine ulike satsninger jobber for å lokke de rette besøkerne mener Peter Anderson fra Eurimex AB som stilte ut på messen.

At tilvirkningsindustrien er en motor for AB Sveriges økonomi merket an også da nærings- og innovasjonsminister Mikael Damberg og Centerns partileder Annie Lööf ble spurt ut på scenen Subcontractor Direct.

– Vi har hatt veldig mange bra besøkere og før den siste dagen hadde vi nærmere 400 leads, hvilket møter våre høyt satte mål, sier Lasse Bengtsson, markedsansvarlig for Sverige, Norge og Danmark, SSAB Europe.

Det fordelaktige klimaet for industrien og alle underleverandørene ble bekreftet ved positive tall som både Teknikföretagen, Fordonskomponentgruppen, FKG og Sinf, Svensk Industriforening presenterte under messen.

– 2017 kommer til å bli et godt år for leverandørene, sier Fredrik Sidahl, adm dir på FKG. Samtidig gjelder det å være aktiv og legge grunnen for fremtidige forretninger, å henge med teknisk og jobbe tett med sine kunder. De spørsmål som diskuteres og de kontakter som knyttes her på Elmia Subcontractor er utrolig verdifulle for hele tilvirkningsindustrien.

Elmia Subcontractors motto er ”business unusual” for å understreke at det er et spørsmål om å overleve å forholde seg til megatrender og holde seg oppdatert om fremtidens teknikk på bred front. Samtidig må man ikke glemme at det er hos hvert individuelle foretak som utviklingen skjer.

– Vi har introdusert en rekke nye satsninger i år for å speile den høye utviklingstakten og vise mulighetene. Sverige har utrolig drevne entreprenører med vass kunnskap. Det har messen virkelig vist i år gjennom foretakene som stiller ut og som har deltatt på våre events, sier Karla Eklund, prosjektleder for Elmia Subcontractor.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3DVerkstan 2.0 har vekst i sikte

I fjor vår kjøpte britiske Solid Print3D konkursboet til 3DVerkstan Nordic. Administrerende direktør Neil Sewell tok deretter over som leder av det nye 3DVerkstan AB også. Denne uken da han besøkte Stockholm, tok 3dp Norge en prat med ham om fremtiden. Og det ser lyst ut.

Publisert av: