Serietilvirker titanimplantater med forbedret bentilvekst

Det amerikanske medisinteknikkselskapet NuVasive slipper nå en serie titanimplantater som printes ut i 3d. Med teknikken kan selskapet tilvirke implantater som kraftig forbedrer bentilveksten mellom ben og implantat.

Selskapet har utviklet sin egen teknikk til dette formålet, som innebærer at man kan få frem porøsitet og stivhet som minner om det menneskelige skjelettet. Overflatetopografien består av mikroporer hvis form kan defineres i NuVasives prosess XLIF.

Implantatene er først og fremst utviklet for å erstatte ryggvirvler. Her ser NuVasive en økt etterspørsel nettopp på titan. Utviklingen av implantatene har tatt over 15 år og en rekke kliniske tester.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: