Forsker på raskere ekstruderingsprinter

Et forskerteam på MIT (Massachusetts Institute of Technology) i Boston har utviklet en prototype ekstruderingsprinter som er betydelig kvikkere enn eksisterende maskiner på markedet. Rundt sju ganger høyere produksjonshastighet får man ut av printeren, sammenliknet med liknende ekstruderingsprintere.

FastFFF, som teknikken kalles, er utviklet i første rekke for å teste de fysiske begrensningene med teknikken. Mest gjelder dette hastighet på materialmatingen, skrivehodets bevegelse i X, Y og Z, samt oppvarming av materialet.

Hvis vi ser på komponentene, så er MIT-printeren identisk med andre ekstruderingsmaskiner. Men man har montert en laser som smelter materialet i skrivehodet, som styres av et servodrevet system som skal gi høyere ekstruderingskraft og høyere hastighet på skrivehodet.

Modifikasjonene gjør at FastFFF kan oppnå en volumetrisk byggehastighet på 127 kubikkcentimeter per time. Ifølge forskerteamet er det rundt sju ganger raskere enn eksisterende ekstruderingsmaskiner i desktop-segmentet. Ved makshastighet er utskriftsfarten opp til 14 ganger kjappere enn tidligere benchmark-tester som teamet hat utført.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Markedet peker oppover igjen

Additiv produksjon med polymerer og metaller går mot historiske høyder. Det viser en ny rapport fra det amerikanske markedsanalyseselskapet SmarTech Analysis. Tall fra andre kvartal 2021 viser nivåer som er høyere enn før pandemien.

Publisert av: