3D-printer vinduer og dører

3D printerens ytre mål er: bredde 2,4 m, høyde 2,7 m og lengde 4 m.

NorDan AB investerer i 3D-printer for produksjon av vinduer og dører.

Vindu- og dørprodusent NorDan AB blir ledende på moderne additiv produksjonsteknologi innen sin bransje gjennom investering i en 3D-printer som printer ut produkter i full størrelse. Printeren vil installeres i løpet av våren 2018, og skal produsere vinduer og dører i opp til 1,5 meters bredde og 2,5 meters høyde. Den vil ble brukt både til fremstilling av prototyper såvel som kommersiell produksjon.

Firmaet har inngått en mangemillioners kontrakt med det svenske firmaet BLB Industries AB, som skal levere printeren. Produkter som overskrider 1,5 x 2,5 m kan skrives ut i deler, som deretter sammenføyes.

Printhodet i aksjon

3D-printeren med betegnelsen BLB 3D Custom Printer benytter seg av materialer som polymerer og biokompositter. De sistnevnte består for det meste av ikke-fossilbaserte naturlige råvarer og restprodukter fra skogbruk, eventuelt bioprodukter fra landbruk, f.eks. polymerer blandet med tre, kork, halm og hamp. Utviklingen av biobaserte materialer har kommet så langt at NorDan AB anser teknikken moden for industriell produksjon. Den nye 3D-printeren installeres ved selskapets fabrikk i Bor og det har allerede blitt gjennomført testproduksjon av dører med gode resultater.

NorDan AB inngår i NorDan Gruppen med hovedkontor i Norge. NorDan AB produserer dører og vinduer til det svenske markedet, og har omlag 400 ansatte. De er en profesjonell og ledende samarbeidspartner for byggebransjen og har markedets bredeste produktutvalg og bidrar til utviklingen innen digitalisering, holdbarhet og innovation. Selskapets virksomhet i Sverige innbefatter tre fabrikker (Tanum, Bor og Kvillsfors) og seks salgskontorer.

BLB Industries AB er spesialister på tilvirkning av 3D-printere og på materialteknologi. Selskapet er baserat i Värnamo i Sverige og har høstet internasjonal oppmerksomhet for sin teknologi og kompetanse.

 

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3D-printet pergola med på Venice Architecture Biennale

3D-printing er ikke lenger domenet for nipsgjenstander og prototyper. I dag har prosessen nådd et punkt hvor man kan bygge hus, broer og designstoler med teknologien. Ved Venice Architecture Biennale avslørte kunstneren Bruno Juričić en pergola som er 3D-printet til den kroatiske paviljongen.

Publisert av: 

Skytjeneste skal sette fart i forretningene

PostNord i Sverige lanserer en skybasert 3d-portal hvor kundene kan forvandle sin ide til 3d-prints som deretter distribueres av PostNord. – Det er neste skritt for på en enkel måte gjøre 3d-markedet mer tilgjengelig, sier administrerende direktør Ylva Ekborn i PostNord Strålfors.

Publisert av: 

IKEA med i prosjekt om individualisert gaming-utstyr

UNYQ, som fremstiller proteser og ortopediske løsninger, går sammen med IKEA for å utvikle en enestående prototype, hvis mål er å gjøre gaming-utstyr ergonomisk, individuelt tilpasset og samtidig designmessig i tråd med med hjemmets øvrige interiør.

Publisert av: 

EOS ansetter en Chief Digital Officer

EOS har opprettet en ny stilling, Chief Digital Officer og har ansatt Güngör Kara i stillingen. Han har bygget opp et team eksperter – Additive Minds

Publisert av: 

Snapmaker – 3D-printer, CNC og laser i samme maskin

3DNet har inngått avtale med produsenten Snapmaker om distribusjon av deres produkter i Norden. Deres første produkt, Snapmaker 3-in-1, er en 3D-printer, CNC-fres og lasergraverer i én og samme maskin, til godt under ti tusen kroner. Snapmaker samlet inn totalt over to millioner dollar, fra over 5 000 personer på Kickstarter våren 2017.

Publisert av: 

Hackrod og Siemens i partnerskap for å muliggjøre en helt ny måte å designe og produsere kjøretøy på

Hackrod, Inc. og Siemens PLM Software har inngått et partnerskap for å akselerere arbeidet med å nå deres felles visjon om demokratisering av designprosessen og produksjonen av kjøretøy. Tanken er at forbrukeren blir den som står for de kreative ideene.

Publisert av: 

EOS lanserer Formiga P 110 Velocis

EOS har forbedret ett av sine mest suksessrike systemer ytterligere med FORMIGA P 110 Velocis. Med hjelp av tekniske forbedringer, basert på FORMIGA P 110 for tilvirkning i polymerer, tilbyr nå Velocis en produktivitetsøkning med opp til 20 prosent, sammen med en mer enhetlig delkvalitet.

Publisert av: 

En sukkerprinter til medisinsk forskning

Forskere fra Universitetet i Illinois har utviklet en ny slags 3d-printer, som kan produsere komplekse former av sukkermateriale, som kan benyttes til å dyrke biologisk vev.

Publisert av: 

Nå nye høyder med Concept Laser M2

GE Additive slipper en oppdatering til sin 3d-printer Concept Laser M2 cusing. Ifølge selskapet skal de nye oppdateringene medføre økt produktivitet, pålitelighet og lavere driftskostnader.

Publisert av: 

De bioprinter menneskelige hornhinner

Bioprinting kan på sikt løse mangelen på donorer av øyevev. – Det har vist seg å være mulig å printe hornhinner, sier professor Che Connon fra Newcastle University.

Publisert av: 

3D Systems slipper to nye printere

3D Systems lanserer to nye 3d-printere, en for metall og en for dentalapplikasjoner. – Vi tror på at disse 3d-systemene kommer til å bidra til ekspansjonen av metallprinting, sier 3D Systems Kevin McAlea.

Publisert av: