3d-printet leppestiftapplikator

Foto samt innskannet bilde fra en av deltakerne i forskningsprosjektet.

3D printing revolusjonerer flere og flere områder — inklusive noen områder du kanskje ikke hadde forestilt deg. Forskere fra britiske Cosmetic Science Group hos London College of Fashion har eksperimentert med bruk av additiv tilvirkning for en helt ny bransje: Kosmetikk.

Nylig ble det publisert en studie i Journal of Dermatology and Cosmetology, som beskriver bruken av 3D printing for å lage personalisert sminke, og helt spesifikt leppestift. Arbeidet involverer både 3D-skanning og 3D-printteknologi for å lage et produkt for påføring av leppestift som perfekt matcher leppene til kunden, noe som etter sigende skal bety at man ikke lenger trenger et speil for å påføre seg leppestiften.

– Det første steget er å gjøre en høykvalitets innskanning av de individuelle leppene for å få et digitalt bilde, sier dr. Milica Stevic, en av hovedforskerne på prosjektet til Digital Trends. – Dette bildet blir deretter optimalisert og modellering, noe som er en enkel, likefrem og universell prosedyre, uavhengig av leppetype. Som et resultat av dette har man da skaffet seg en tre-elementers digital modell: En leppestiftbase, form og lokk, og fremstilt av en 3D printer. Så heller man selve leppestiftmassen inn i formen og leppestiftbasen, justert til toppen. Den indre delen av formen har et unikt utseende som perfekt matcher konturen til den spesifikke kunden, slik at sluttproduktet er en leppestift personalisert for de individuelle leppene.

Studiet viste at den beste teknikken for fremstilling av dette produktet er ved FDM (Fused Deposition Modelling
Technology) i materialet PLA. Nå som forskerne har bevist at dette er et produkt som lar seg fremstille, venter de på at en av aktørene i kosmetikkbransjen skal vise interesse for produktet og investere i det.

Videre lesning:
Studie i Journal of Dermatology and Cosmetology
Kilder:
Digital Trends
3Ders.org

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


IKEA med i prosjekt om individualisert gaming-utstyr

UNYQ, som fremstiller proteser og ortopediske løsninger, går sammen med IKEA for å utvikle en enestående prototype, hvis mål er å gjøre gaming-utstyr ergonomisk, individuelt tilpasset og samtidig designmessig i tråd med med hjemmets øvrige interiør.

Publisert av: 

EOS ansetter en Chief Digital Officer

EOS har opprettet en ny stilling, Chief Digital Officer og har ansatt Güngör Kara i stillingen. Han har bygget opp et team eksperter – Additive Minds

Publisert av: 

Snapmaker – 3D-printer, CNC og laser i samme maskin

3DNet har inngått avtale med produsenten Snapmaker om distribusjon av deres produkter i Norden. Deres første produkt, Snapmaker 3-in-1, er en 3D-printer, CNC-fres og lasergraverer i én og samme maskin, til godt under ti tusen kroner. Snapmaker samlet inn totalt over to millioner dollar, fra over 5 000 personer på Kickstarter våren 2017.

Publisert av: 

Hackrod og Siemens i partnerskap for å muliggjøre en helt ny måte å designe og produsere kjøretøy på

Hackrod, Inc. og Siemens PLM Software har inngått et partnerskap for å akselerere arbeidet med å nå deres felles visjon om demokratisering av designprosessen og produksjonen av kjøretøy. Tanken er at forbrukeren blir den som står for de kreative ideene.

Publisert av: 

En sukkerprinter til medisinsk forskning

Forskere fra Universitetet i Illinois har utviklet en ny slags 3d-printer, som kan produsere komplekse former av sukkermateriale, som kan benyttes til å dyrke biologisk vev.

Publisert av: 

Nå nye høyder med Concept Laser M2

GE Additive slipper en oppdatering til sin 3d-printer Concept Laser M2 cusing. Ifølge selskapet skal de nye oppdateringene medføre økt produktivitet, pålitelighet og lavere driftskostnader.

Publisert av: 

De bioprinter menneskelige hornhinner

Bioprinting kan på sikt løse mangelen på donorer av øyevev. – Det har vist seg å være mulig å printe hornhinner, sier professor Che Connon fra Newcastle University.

Publisert av: 

3D Systems slipper to nye printere

3D Systems lanserer to nye 3d-printere, en for metall og en for dentalapplikasjoner. – Vi tror på at disse 3d-systemene kommer til å bidra til ekspansjonen av metallprinting, sier 3D Systems Kevin McAlea.

Publisert av: 

HP og Siemens utvider samarbeidet om additiv tilvirkning

En utvidelse av Siemens design og produksjonsprogramvare er med for å støtte HP sine nye fullfarge 3D-printere i serien
HP Jet Fusion 3D 300/500. Denne muliggjør konseptprototyping, så vel som korte produksjonsserier for sluttbrukerprodukter. HP Multi Jet Fusion 3D-printteknologi blir nå lagt til i Siemens «Additive Manufacturing Experience Center» i Erlangen, Tyskland.

Publisert av: 

Klimasmart med 3d-printing i tre

Nå starter prosjektet WOULDWOOD med sikte på et nytt 3d-system for holdbar design og tilvirkning for byggesektoren og kjøretøyindustrien. – Å bygge i tre har blitt stadig mer interessant ut ifra et klimaperspektiv, og 3d-printing innebærer muligheter til nærproduksjon som kan minske miljøbelastende transport, mener RISE.

Publisert av: 

Matt materiale fra Sverige

Den svenske filamentprodusenten add:north lanserer snart sitt nye filament add:architect – Mange arkitekter har etterspurt en helt hvit og matt overflatefinish, sier add:norths direktør, Nils Åsheim.

Publisert av: 

Vinnerne av 3D Printing Industry Awards 2018

Materialise, E3D og Desktop Metal System var noen av vinnerne i årets 3D Printing Industry Awards. – Det er virkelig givende å få en slik validering fra eksperter på bransjen, sier Ric Fulop, direktør for Desktop Metal.

Publisert av: 

Kodak i nytt partnerskap for programvare

3DPrinterOS kommer fremover til å levere programvaren for KODAKs modell Portrait 3D Printer. – Det kan sammenliknes med suksessen som DOS og IBM så med datamaskinen på 80-tallet, men for 3DPrinterOS og Kodak, sier John Dogru, direktør for 3DPrinterOS.

Publisert av: