Apple med fullfargeprinter

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 18 januar 2018
En rendring av hvordan en 3D-printer fra Apple ville kunne se ut. Illustrasjon via Martin Hajek

I 2015 søkte Apple patent på en 3d-printer som printer objekter i fullfarger, og dette patentet har nå blitt innvilget. Søknaden gjaldt en “metode og maskin for tredimensjonal printing av fargede objekter” og var ett av 44 patenter teknologiselskapet fikk godkjent i USA 16. januar.

Patentet gjelder en fullfarge FDM/FFF 3D printer. Apple har ikke gjort noen annonseringer om noen 3D-printer under utvikling hos dem, men nå har de i hvert fall tillatelse til å lage en slik maskin om de skulle velge dette. Kan det tenkes at en Apple 3D-printer er på vei? Ifølge beskrivelsen i patentet skal man kunne printe ut objektene både fra en desktop computer, nettbrett og smarttelefon, noe som jo alle er produkter Apple spesialiserer seg på.

Du kan lese mer om patentet her.

Les mer

Høyoppløste detaljer med SAF-oppdatering

Print deler med SAF-teknologi som er mer presise og i enda høyere oppløsning. Det er mulig med oppgraderingen som er utgitt av Stratasys.
Protech-H350-1024x683-1

Offentligt 3D-printerskap skal få flere til å oppdage teknologien

Gründeren Rasmus Jansson har tatt konseptet print on demand til et nytt nivå. I et pilotprosjekt har han utplassert en FDM-3D-printer som alle kan bestille og bruke.
Internal3-1024x576

Stratasys med 3D-printing rett på klær

DTG - Direct-to-garment (direkte-til-plagg) er en kjent teknologi innen grafisk bransjes segment for tekstilprinting. Nå lanserer Stratasys en ny DTG-løsning for deres tekstil-3D-printer, J850. 
stratasys-d2g-cover

Ultimaker går industrielt med Factor 4

I forbindelse med Hannover Messe lanserte Ultimaker sitt nye flaggskip: Faktor 4. En komplett ende-til-ende-løsning utviklet for 3D-printing i lett industri.
UltiMaker-Factor-4-user-1024x683

Siste nytt

AMEXCI satser med Nikon

Det svenske AM-selskapet AMEXCI har kjøpt en Nikon SLM Solutions NXG XII 600 metall 3D-skriver, med 12 lasere.
IMG_4080-1-scaled

GE Additive får nytt navn

GE Additive har omdøpt seg til Colibrium Additive, et GE Aerospace-selskap. Samtidig faser faser ut merkevarene Concept Laser og Arcam EBM.
CA_RGB-AtmsBlu

Sintratec legger ned virksomheten

Den sveitsiske produsenten Sintratec har gått konkurs. Til tross for vekst og suksess gjennom selskapets ti år lange historie, ble den økonomiske situasjonen til slutt uholdbar.
Sintratec-1024x683

PLM Groups AM-del samles i Addinor

Det som tidligere var PLM Groups 3D-printavdeling får nå en ny drakt i form av merkevaren Addinor.
Addinor_team