Apple med fullfargeprinter

En rendring av hvordan en 3D-printer fra Apple ville kunne se ut. Illustrasjon via Martin Hajek

I 2015 søkte Apple patent på en 3d-printer som printer objekter i fullfarger, og dette patentet har nå blitt innvilget. Søknaden gjaldt en “metode og maskin for tredimensjonal printing av fargede objekter” og var ett av 44 patenter teknologiselskapet fikk godkjent i USA 16. januar.

Patentet gjelder en fullfarge FDM/FFF 3D printer. Apple har ikke gjort noen annonseringer om noen 3D-printer under utvikling hos dem, men nå har de i hvert fall tillatelse til å lage en slik maskin om de skulle velge dette. Kan det tenkes at en Apple 3D-printer er på vei? Ifølge beskrivelsen i patentet skal man kunne printe ut objektene både fra en desktop computer, nettbrett og smarttelefon, noe som jo alle er produkter Apple spesialiserer seg på.

Du kan lese mer om patentet her.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: