Dansk Teknologisk Institutt starter senter for additiv tilvirkning

Dansk Teknologisk Institutt i Taastrup satser 116 millioner kroner på AM-LINE 4.0, et senter for additiv tilvrkning. Initiativet har til hensikt å hjelpe små og mellomstore bedrifter til kostnadseffektive satsninger innen 3d-print.

Senteret kommer til å være utstyrt med 3d-printere for både polymer og metall, utstyr for verme- og flatebehandling, teknikk og verktøy for kvalitetssikring og etterbehandling, rapporterer 3ders.org.

AM-LINE 40 forventes å stå klart våren 2018, og finansieres de kommende fire årene i samarbeid mellom blant annet Danfoss, Made, Grundfos, DTU og Scada Minds.

– [Senteret] kommer til å gi små bedrifter en fin og tydelig sjanse til å komme i gang med de nye mulighetene som 3d-printteknikken tilbyr. Digitalisering er viktig for utviklingen av foretak innen mange ulike områder. Her kan prosjektet bli en brekkstang, sier Kent Damsgaard, direktør for det Danske industriforbundet.

For ytterligere å hjelpe bedriftene med å implementere og benytte teknikker for 3d-print kommer AM-LINE 4.0 også til å bistå med treningsprogram og konsultasjon.

– Vi kommer til å tilby foretak som er nye innen 3d-printing et bredt utvalg av skreddersydde oppgraderingskurser. For eksempel korte, inspirerende workshops for langsiktige fremskritt, sier Jeppe Skinnerup Byskov, seksjonsleder på det Danske Teknologiske Institutt.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Markedet peker oppover igjen

Additiv produksjon med polymerer og metaller går mot historiske høyder. Det viser en ny rapport fra det amerikanske markedsanalyseselskapet SmarTech Analysis. Tall fra andre kvartal 2021 viser nivåer som er høyere enn før pandemien.

Publisert av: