Dansk Teknologisk Institutt starter senter for additiv tilvirkning

Dansk Teknologisk Institutt i Taastrup satser 116 millioner kroner på AM-LINE 4.0, et senter for additiv tilvrkning. Initiativet har til hensikt å hjelpe små og mellomstore bedrifter til kostnadseffektive satsninger innen 3d-print.

Senteret kommer til å være utstyrt med 3d-printere for både polymer og metall, utstyr for verme- og flatebehandling, teknikk og verktøy for kvalitetssikring og etterbehandling, rapporterer 3ders.org.

AM-LINE 40 forventes å stå klart våren 2018, og finansieres de kommende fire årene i samarbeid mellom blant annet Danfoss, Made, Grundfos, DTU og Scada Minds.

– [Senteret] kommer til å gi små bedrifter en fin og tydelig sjanse til å komme i gang med de nye mulighetene som 3d-printteknikken tilbyr. Digitalisering er viktig for utviklingen av foretak innen mange ulike områder. Her kan prosjektet bli en brekkstang, sier Kent Damsgaard, direktør for det Danske industriforbundet.

For ytterligere å hjelpe bedriftene med å implementere og benytte teknikker for 3d-print kommer AM-LINE 4.0 også til å bistå med treningsprogram og konsultasjon.

– Vi kommer til å tilby foretak som er nye innen 3d-printing et bredt utvalg av skreddersydde oppgraderingskurser. For eksempel korte, inspirerende workshops for langsiktige fremskritt, sier Jeppe Skinnerup Byskov, seksjonsleder på det Danske Teknologiske Institutt.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *