Mindre produksjonstans ved additiv tilvirkning

Den kritiske maskindelen hadde en måneds leveringstid

Etter at det nederlandske firmaet The Chocolate Factory har begynt å 3d-printe reservedeler, har selskapet redusert driftsstansene i produksjonen og dermed forbedret kontinuiteten. I deres produksjonsfabrikk drives det et nettverk av emballeringsmaskiner.

The Chocolate Factory har tidligere hatt problemer med tilbakevendende driftsstanser, ettersom en av de kritiske komponentene  – en krokformet metalldel som brukes til å løfte stenger opp på et transportbånd – har måttet skiftes ut tre ganger i måneden. Andre stans i produksjonen har også blitt forlenget av at hver erstatningsdel produseres manuelt, med en måneds leveringstid.

De nye 3d-printede komponentene tilvirkes av Visual First, et nederlandsk servicebyrå, i materialet FDM Nylon 12 CF. Takket være overgangen til additiv tilvirkning har byttet av ødelagte maskindeler blitt kortet ned fra en måned til en uke, hevder selskapet.

– Det er avgjørende at emballeringsmaskinene alltid er i drift, spesielt under hektiske perioder som før jul. Med Stratasys additiv tilvirkning kan vi produsere kundetilpassede reservedeler on-demand, og med samme ytelse som metallmaskindelene, sier Carl van de Rijzen, som eier Visual First.

For å tilvirke komposittdelene benyttes FDM Nylon 12CF, en karbonfiberfylt termoplast bestående av 35% hakket karbonfiber. Ifølge van de Rijzen er teamet på The Chocolate Factory imponert av materialets egenskaper, blant annet høy stivhet.

– Fordelene med 3d-printede materialer sto raskt klart – materialet er umulig å bøye. Komposittdelen klarte alle tester på maskinen og flere kjøringer kunne sluttføres uten problemer. De stadige menneskelige inngrepene innebar tidligere at funksjonaliteten måtte lide, og at maskinene kom til skade. De økonomiske fordelene innebærer at The Chocolat Factory nå har minsket sina kostnader i denne delen av produksjonen med 60 prosent, sier Carl van de Rijzen

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *