Mindre produksjonstans ved additiv tilvirkning

Den kritiske maskindelen hadde en måneds leveringstid

Etter at det nederlandske firmaet The Chocolate Factory har begynt å 3d-printe reservedeler, har selskapet redusert driftsstansene i produksjonen og dermed forbedret kontinuiteten. I deres produksjonsfabrikk drives det et nettverk av emballeringsmaskiner.

The Chocolate Factory har tidligere hatt problemer med tilbakevendende driftsstanser, ettersom en av de kritiske komponentene  – en krokformet metalldel som brukes til å løfte stenger opp på et transportbånd – har måttet skiftes ut tre ganger i måneden. Andre stans i produksjonen har også blitt forlenget av at hver erstatningsdel produseres manuelt, med en måneds leveringstid.

De nye 3d-printede komponentene tilvirkes av Visual First, et nederlandsk servicebyrå, i materialet FDM Nylon 12 CF. Takket være overgangen til additiv tilvirkning har byttet av ødelagte maskindeler blitt kortet ned fra en måned til en uke, hevder selskapet.

– Det er avgjørende at emballeringsmaskinene alltid er i drift, spesielt under hektiske perioder som før jul. Med Stratasys additiv tilvirkning kan vi produsere kundetilpassede reservedeler on-demand, og med samme ytelse som metallmaskindelene, sier Carl van de Rijzen, som eier Visual First.

For å tilvirke komposittdelene benyttes FDM Nylon 12CF, en karbonfiberfylt termoplast bestående av 35% hakket karbonfiber. Ifølge van de Rijzen er teamet på The Chocolate Factory imponert av materialets egenskaper, blant annet høy stivhet.

– Fordelene med 3d-printede materialer sto raskt klart – materialet er umulig å bøye. Komposittdelen klarte alle tester på maskinen og flere kjøringer kunne sluttføres uten problemer. De stadige menneskelige inngrepene innebar tidligere at funksjonaliteten måtte lide, og at maskinene kom til skade. De økonomiske fordelene innebærer at The Chocolat Factory nå har minsket sina kostnader i denne delen av produksjonen med 60 prosent, sier Carl van de Rijzen

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Hvordan innføre 3d-printing på huset

Med en desktop 3d-printer i hus er det enkelt å lage en gjenstand, under produktutviklingen f.eks. Utimaker har lagd et «white paper» som hjelper deg med å få startet opp med 3d-printing på kontoret. Eller verkstedet?

Publisert av: 

3d-printede smykker skal vise vei

Servicebyrået Shapeways har utviklet en løsning for e-handel on-demand. For å demonstrere mulighetene slipper de nå en smykkekolleksjon, «Spring & Wonder», som er 3d-printet.

Publisert av: 

Bryter ny mark med nytt filament

Graphmatech og add:north gjør nybrottsarbeid med et nytt, konduktivt material. – Dette åpner opp for mange nye 3d-applikasjoner så som varmeledende komponenter, skriver selskapene i en felles pressemelding.

Publisert av: 

Canon i nytt samarbeid om 3d-print

I begynnelsen av året valgte Canon Europe å trekke seg fra 3d-markedet. Men Canon har ikke helt mistet tanken. I Japan samarbeider de tett med en rekke partnere om salg av 3D-løsninger til næringslivet.

Publisert av: 

3D-printet pergola med på Venice Architecture Biennale

3D-printing er ikke lenger domenet for nipsgjenstander og prototyper. I dag har prosessen nådd et punkt hvor man kan bygge hus, broer og designstoler med teknologien. Ved Venice Architecture Biennale avslørte kunstneren Bruno Juričić en pergola som er 3D-printet til den kroatiske paviljongen.

Publisert av: 

Skytjeneste skal sette fart i forretningene

PostNord i Sverige lanserer en skybasert 3d-portal hvor kundene kan forvandle sin ide til 3d-prints som deretter distribueres av PostNord. – Det er neste skritt for på en enkel måte gjøre 3d-markedet mer tilgjengelig, sier administrerende direktør Ylva Ekborn i PostNord Strålfors.

Publisert av: 

GE Additive gir bort 600 3d-printere

GE Additive har investert 10 millioner dollar for at de i de kommende fem årene skal forse skoler rundt om i verden med 3d-printere. Etter foretakets beregninger har 3d-teknikken hittil nådd ut til over 400 000 elever. I høst leveres 600 polymerbaserte 3d-printere ut til grunnskoler i hele verden.

Publisert av: 

IKEA med i prosjekt om individualisert gaming-utstyr

UNYQ, som fremstiller proteser og ortopediske løsninger, går sammen med IKEA for å utvikle en enestående prototype, hvis mål er å gjøre gaming-utstyr ergonomisk, individuelt tilpasset og samtidig designmessig i tråd med med hjemmets øvrige interiør.

Publisert av: 

EOS ansetter en Chief Digital Officer

EOS har opprettet en ny stilling, Chief Digital Officer og har ansatt Güngör Kara i stillingen. Han har bygget opp et team eksperter – Additive Minds

Publisert av: 

Snapmaker – 3D-printer, CNC og laser i samme maskin

3DNet har inngått avtale med produsenten Snapmaker om distribusjon av deres produkter i Norden. Deres første produkt, Snapmaker 3-in-1, er en 3D-printer, CNC-fres og lasergraverer i én og samme maskin, til godt under ti tusen kroner. Snapmaker samlet inn totalt over to millioner dollar, fra over 5 000 personer på Kickstarter våren 2017.

Publisert av: 

Hackrod og Siemens i partnerskap for å muliggjøre en helt ny måte å designe og produsere kjøretøy på

Hackrod, Inc. og Siemens PLM Software har inngått et partnerskap for å akselerere arbeidet med å nå deres felles visjon om demokratisering av designprosessen og produksjonen av kjøretøy. Tanken er at forbrukeren blir den som står for de kreative ideene.

Publisert av: