Sceneskifte for metallprinting

Teknologi på vei ut av barndommen

Selv om additiv fremstilling av metalldeler har pågått en stund, er det fremdeles en teknologi i sin barndom, kanskje på vei inn i ungdomstiden. Nå ser vi imidlertid at ferske aktører med høy kompetanse og risikovillig kapital melder seg på i kampen om å utvikle metallprinting til et nytt nivå. Utvilsomt er det en teknologi med et enormt potensial, for det er fascinerende å forestille seg hvordan det blir om metalldeler kan produseres «on demand» istedenfor til lager. Det er bare å se for seg at neste gang bilen din gir en feilmelding, så printer verkstedet den utslitte delen umiddelbart og skifter den mens du tar en kaffe og sjekker mailboksen, istedenfor at du må komme tilbake 10 dager senere når delen er bestilt og levert. Gevinstpotensialet er stort, derfor er det også store forsknings- og utviklingsressurser i sving, og der ser ut som om de nyetablerte klarer å skaffe både kloke hoder og risikovillig kapital.

Produksjon uten støttestruktur

Under AM-dagen i Stockholm handlet en stor del av seminarprogrammet om nettopp metallprinting, med visning av ferdige resultater i stort monn. Et spennende utviklingstrekk er at fremtidens systemer vil kunne betjenes uten spesialutstyr og benyttes i vanlige lokaler uten spesielle krav til strømforsyning eller ventilasjon, og at vi kanskje vil bevege oss bort fra bruken av støttestruktur, som både gir etterarbeid og større materialkostnader. Amerikanske Desktop Metal viser ingen tegn til beskjedenhet når de snakker om løsningene de etter hvert skal levere. Det er utvilsomt et selskap vi skal følge nøye, der de har et sterkt team med blant annet Ely Sachs, en av pionerene innenfor 3D-printing, som medgrunnlegger. Med 160 ingeniører i arbeid, 220 millioner dollar i nyreist kapital og store visjoner for systemer rettet mot både kontormiljøer og industrien, er Desktop Metal en klar eksponent for de nye og offensive i denne bransjen.

Studiosystem fra Desktop Metal.

4 dollar per enhet

Desktop Metal hevder at deres industrisystem vil kunne produsere hele 8200 cm3 med ferdige produkter i timen. I eksemplet de benytter, produserer de 112 vannpumpeimpellere på 4,5 timer i sitt industrisystem, til en kostnad per stykk på 4,25 USD. De hevder videre at deres metallpulver, basert på Metal Injection Molding, vil være 20 ganger rimeligere enn dagens tilgjengelige materialer. Industrisystemet har et printkammer som er 330x330x330 mm, der en enhet med 16 printhoder beveger seg frem og tilbake over kammeret og legger på et nytt lag med metallpulver hver gang, inkludert en umiddelbar antisintering og påfølgende automatisk herdeprosess. Desktop Metal samarbeider med flere materialutviklere, og skal ha 30 materialer under utvikling, deriblant en rekke stålvarianter, kobber, aluminium, titan med flere. I god amerikansk Tesla-ånd påberoper de seg et depositum for at du skal kunne bestille et system ingen har sett ennå, nærmere bestemt USD 1000 for et studiosystem og USD 5000 for et industrisystem. Hvis du ikke liker det du forhåpentligvis får se etter hvert, har du anledning til å kansellere bestillingen men må se langt etter depositumet. I studiosystemet skjer hele prosessen fra 3D-printing til ferdig produkt i et lukket system, uten spesielle krav til strømforsyning eller ventilasjon, og uten at operatøren kommer i kontakt med metallpulveret.

Serieproduserte metalldeler fra svenske Digital Metal.

Spennende tider

Den som er opptatt av additiv fremstilling av metallkomponenter, går utvilsomt spennende tider i møte. Det arbeides hardt i FoU-avdelingene både hos veletablerte aktører og hos nykommerne, og det er pilotinstallasjoner av nye systemer og ny teknologi i drift. Under AM-Dagen viste selskaper som Digital Mechanics og svenskeide Digital Metal (som lett kan forveksles med Desktop Metal på grunn av navnelikheten) at kombinasjonen av ny teknologi, raskere sintering og nye materialer fører til at serieproduksjon av metallkomponenter er på full fart til markedet. Eksempelvis viste Digital Metal på AM-Dagen 3D-printede komponenter med imponerende detaljrikdom, nøyaktighet og geometrisk utforming både innvendig og utvendig. Og her snakker vi ikke om pilotinstallasjoner, men om eksisterende serieproduksjon for kunder som Montford og Koenigsegg, typisk for serier opp til 1000 eksemplarer. Men man må merke seg at deres teknologi foreløpig egner seg kun for små komponenter.

Ulik tilnærming

Utgangspunktet for å ta teknologi for 3D-printing av metalldeler i bruk varierer selvsagt. Reduserte produksjonskostnader, kortere time-to-market, forenkling av produksjon og montasje, enklere forsyningskjeder, eller noe helt annet. Vekt, for eksempel, slik det var for Airbus, som sparer ett tonn i vekt per fly, og dermed store drivstoffkostnader, på å 3D-printe komponenter til sine passasjerfly. Så da er vi vel på vei mot himmelen, og som kjent; Sky is the limit.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


IKEA med i prosjekt om individualisert gaming-utstyr

UNYQ, som fremstiller proteser og ortopediske løsninger, går sammen med IKEA for å utvikle en enestående prototype, hvis mål er å gjøre gaming-utstyr ergonomisk, individuelt tilpasset og samtidig designmessig i tråd med med hjemmets øvrige interiør.

Publisert av: 

EOS ansetter en Chief Digital Officer

EOS har opprettet en ny stilling, Chief Digital Officer og har ansatt Güngör Kara i stillingen. Han har bygget opp et team eksperter – Additive Minds

Publisert av: 

Snapmaker – 3D-printer, CNC og laser i samme maskin

3DNet har inngått avtale med produsenten Snapmaker om distribusjon av deres produkter i Norden. Deres første produkt, Snapmaker 3-in-1, er en 3D-printer, CNC-fres og lasergraverer i én og samme maskin, til godt under ti tusen kroner. Snapmaker samlet inn totalt over to millioner dollar, fra over 5 000 personer på Kickstarter våren 2017.

Publisert av: 

Hackrod og Siemens i partnerskap for å muliggjøre en helt ny måte å designe og produsere kjøretøy på

Hackrod, Inc. og Siemens PLM Software har inngått et partnerskap for å akselerere arbeidet med å nå deres felles visjon om demokratisering av designprosessen og produksjonen av kjøretøy. Tanken er at forbrukeren blir den som står for de kreative ideene.

Publisert av: 

En sukkerprinter til medisinsk forskning

Forskere fra Universitetet i Illinois har utviklet en ny slags 3d-printer, som kan produsere komplekse former av sukkermateriale, som kan benyttes til å dyrke biologisk vev.

Publisert av: 

Nå nye høyder med Concept Laser M2

GE Additive slipper en oppdatering til sin 3d-printer Concept Laser M2 cusing. Ifølge selskapet skal de nye oppdateringene medføre økt produktivitet, pålitelighet og lavere driftskostnader.

Publisert av: 

De bioprinter menneskelige hornhinner

Bioprinting kan på sikt løse mangelen på donorer av øyevev. – Det har vist seg å være mulig å printe hornhinner, sier professor Che Connon fra Newcastle University.

Publisert av: 

3D Systems slipper to nye printere

3D Systems lanserer to nye 3d-printere, en for metall og en for dentalapplikasjoner. – Vi tror på at disse 3d-systemene kommer til å bidra til ekspansjonen av metallprinting, sier 3D Systems Kevin McAlea.

Publisert av: 

HP og Siemens utvider samarbeidet om additiv tilvirkning

En utvidelse av Siemens design og produksjonsprogramvare er med for å støtte HP sine nye fullfarge 3D-printere i serien
HP Jet Fusion 3D 300/500. Denne muliggjør konseptprototyping, så vel som korte produksjonsserier for sluttbrukerprodukter. HP Multi Jet Fusion 3D-printteknologi blir nå lagt til i Siemens «Additive Manufacturing Experience Center» i Erlangen, Tyskland.

Publisert av: 

Klimasmart med 3d-printing i tre

Nå starter prosjektet WOULDWOOD med sikte på et nytt 3d-system for holdbar design og tilvirkning for byggesektoren og kjøretøyindustrien. – Å bygge i tre har blitt stadig mer interessant ut ifra et klimaperspektiv, og 3d-printing innebærer muligheter til nærproduksjon som kan minske miljøbelastende transport, mener RISE.

Publisert av: 

Matt materiale fra Sverige

Den svenske filamentprodusenten add:north lanserer snart sitt nye filament add:architect – Mange arkitekter har etterspurt en helt hvit og matt overflatefinish, sier add:norths direktør, Nils Åsheim.

Publisert av: 

Vinnerne av 3D Printing Industry Awards 2018

Materialise, E3D og Desktop Metal System var noen av vinnerne i årets 3D Printing Industry Awards. – Det er virkelig givende å få en slik validering fra eksperter på bransjen, sier Ric Fulop, direktør for Desktop Metal.

Publisert av: 

Kodak i nytt partnerskap for programvare

3DPrinterOS kommer fremover til å levere programvaren for KODAKs modell Portrait 3D Printer. – Det kan sammenliknes med suksessen som DOS og IBM så med datamaskinen på 80-tallet, men for 3DPrinterOS og Kodak, sier John Dogru, direktør for 3DPrinterOS.

Publisert av: