Som varm kniv i smør

Om du er en av dem som foretrekker smør fremfor margarin, og som til overmål oppbevarer smøret i kjøleskapet så kan du ha kjent på frustrasjonen når det gjelder selve påføringen av smøret på brødskiven. Nå lanseres det en løsning i form av en varm kniv – og prototypen er 3d-printet.

Det var Ghazi Chowdrey som lenge hadde observert farens frustrasjon når det gjaldt påføring av smør på brød, og had diskuterte dette med to venner av seg, Imtyaz Ali og Amit Pala. De tre kom i felleskap opp med ideen om en varm kniv, og de dannet derfor selskapet AGI Solutions. Selve den varme kniven skulle få navnet EasiSpread og ble den første av flere kjøkkenredskaper fra fra firmaet, under merkevarenavnet EasiChef. Til å fremstille prototypene til sine produkter fikk de hjelp av Proto Labs, som spesialiserer seg på 3d-printing av prototyper og on-demand produkter.

De tre satte seg ned og designet EasiSpread – en oppladbar kniv som blir varm på et øyeblikk – som en enkel, men effektiv løsning for folk som har problemer med kaldt smør. Imidlertid hadde AGI Solutions behov for å ha en prototype for hånden med tanke på å lokke investorer til å fatte interesse for produktet, og de bestemte seg for at 3D printing kanskje kunne være den beste måten å fremstille dette på.

Smørkniv på lading

De sendte en CAD tegning av sin varme smørkniv til Proto Labs, som analyserte modellen og begynte å dele opp designet av knivbladet og håndtaket til deler som kunne printes.

Proto Labs benyttet et plastmateriale for å 3D-printe de endelige “vis og fortell” delene, og AGI Solutions begynte en ergonomisk testfase, før de introduserte den produksjonsklare EasiSpread prototypen til potensielle investorer for konseptvalidering.

Når de hadde kommet så langt, innså AGI Solutions at den originale ideen for EasiSpread også kunne videreføres til isskjeer, for å skuffe ut iskald iskrem fra en beholder, og dermed benyttet Pala designet til den oppvarmede smørkniven som mal for å lage produktet EasiScoop.

EasiScoop kan også umiddelbart bli varm, med tanke på å skuffe ut kald, frossen iskrem. Firmaet innså at det burde være mulig å løsne både EasiSpread og EasiScoop fra det oppladbare håndtaket – på den måten kan man lade håndtaket samtidig som bladet og skjeen er til vask.

Begge oppfinnelsene var med blant de 20 øverste produktene i British Inventors’ Project Awards i 2015, og de tre oppfinnerne driver nå med å skaffe midler for å kunne lansere produktene bredt i Storbritannia.

Oppladbar isskje og smørkniv.

 

 

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3D-printet pergola med på Venice Architecture Biennale

3D-printing er ikke lenger domenet for nipsgjenstander og prototyper. I dag har prosessen nådd et punkt hvor man kan bygge hus, broer og designstoler med teknologien. Ved Venice Architecture Biennale avslørte kunstneren Bruno Juričić en pergola som er 3D-printet til den kroatiske paviljongen.

Publisert av: 

Skytjeneste skal sette fart i forretningene

PostNord i Sverige lanserer en skybasert 3d-portal hvor kundene kan forvandle sin ide til 3d-prints som deretter distribueres av PostNord. – Det er neste skritt for på en enkel måte gjøre 3d-markedet mer tilgjengelig, sier administrerende direktør Ylva Ekborn i PostNord Strålfors.

Publisert av: 

IKEA med i prosjekt om individualisert gaming-utstyr

UNYQ, som fremstiller proteser og ortopediske løsninger, går sammen med IKEA for å utvikle en enestående prototype, hvis mål er å gjøre gaming-utstyr ergonomisk, individuelt tilpasset og samtidig designmessig i tråd med med hjemmets øvrige interiør.

Publisert av: 

EOS ansetter en Chief Digital Officer

EOS har opprettet en ny stilling, Chief Digital Officer og har ansatt Güngör Kara i stillingen. Han har bygget opp et team eksperter – Additive Minds

Publisert av: 

Snapmaker – 3D-printer, CNC og laser i samme maskin

3DNet har inngått avtale med produsenten Snapmaker om distribusjon av deres produkter i Norden. Deres første produkt, Snapmaker 3-in-1, er en 3D-printer, CNC-fres og lasergraverer i én og samme maskin, til godt under ti tusen kroner. Snapmaker samlet inn totalt over to millioner dollar, fra over 5 000 personer på Kickstarter våren 2017.

Publisert av: 

Hackrod og Siemens i partnerskap for å muliggjøre en helt ny måte å designe og produsere kjøretøy på

Hackrod, Inc. og Siemens PLM Software har inngått et partnerskap for å akselerere arbeidet med å nå deres felles visjon om demokratisering av designprosessen og produksjonen av kjøretøy. Tanken er at forbrukeren blir den som står for de kreative ideene.

Publisert av: 

EOS lanserer Formiga P 110 Velocis

EOS har forbedret ett av sine mest suksessrike systemer ytterligere med FORMIGA P 110 Velocis. Med hjelp av tekniske forbedringer, basert på FORMIGA P 110 for tilvirkning i polymerer, tilbyr nå Velocis en produktivitetsøkning med opp til 20 prosent, sammen med en mer enhetlig delkvalitet.

Publisert av: 

En sukkerprinter til medisinsk forskning

Forskere fra Universitetet i Illinois har utviklet en ny slags 3d-printer, som kan produsere komplekse former av sukkermateriale, som kan benyttes til å dyrke biologisk vev.

Publisert av: 

Nå nye høyder med Concept Laser M2

GE Additive slipper en oppdatering til sin 3d-printer Concept Laser M2 cusing. Ifølge selskapet skal de nye oppdateringene medføre økt produktivitet, pålitelighet og lavere driftskostnader.

Publisert av: 

De bioprinter menneskelige hornhinner

Bioprinting kan på sikt løse mangelen på donorer av øyevev. – Det har vist seg å være mulig å printe hornhinner, sier professor Che Connon fra Newcastle University.

Publisert av: 

3D Systems slipper to nye printere

3D Systems lanserer to nye 3d-printere, en for metall og en for dentalapplikasjoner. – Vi tror på at disse 3d-systemene kommer til å bidra til ekspansjonen av metallprinting, sier 3D Systems Kevin McAlea.

Publisert av: