Som varm kniv i smør

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 4 januar 2018

Om du er en av dem som foretrekker smør fremfor margarin, og som til overmål oppbevarer smøret i kjøleskapet så kan du ha kjent på frustrasjonen når det gjelder selve påføringen av smøret på brødskiven. Nå lanseres det en løsning i form av en varm kniv – og prototypen er 3d-printet.

Det var Ghazi Chowdrey som lenge hadde observert farens frustrasjon når det gjaldt påføring av smør på brød, og had diskuterte dette med to venner av seg, Imtyaz Ali og Amit Pala. De tre kom i felleskap opp med ideen om en varm kniv, og de dannet derfor selskapet AGI Solutions. Selve den varme kniven skulle få navnet EasiSpread og ble den første av flere kjøkkenredskaper fra fra firmaet, under merkevarenavnet EasiChef. Til å fremstille prototypene til sine produkter fikk de hjelp av Proto Labs, som spesialiserer seg på 3d-printing av prototyper og on-demand produkter.

De tre satte seg ned og designet EasiSpread – en oppladbar kniv som blir varm på et øyeblikk – som en enkel, men effektiv løsning for folk som har problemer med kaldt smør. Imidlertid hadde AGI Solutions behov for å ha en prototype for hånden med tanke på å lokke investorer til å fatte interesse for produktet, og de bestemte seg for at 3D printing kanskje kunne være den beste måten å fremstille dette på.

Smørkniv på lading

De sendte en CAD tegning av sin varme smørkniv til Proto Labs, som analyserte modellen og begynte å dele opp designet av knivbladet og håndtaket til deler som kunne printes.

Proto Labs benyttet et plastmateriale for å 3D-printe de endelige “vis og fortell” delene, og AGI Solutions begynte en ergonomisk testfase, før de introduserte den produksjonsklare EasiSpread prototypen til potensielle investorer for konseptvalidering.

Når de hadde kommet så langt, innså AGI Solutions at den originale ideen for EasiSpread også kunne videreføres til isskjeer, for å skuffe ut iskald iskrem fra en beholder, og dermed benyttet Pala designet til den oppvarmede smørkniven som mal for å lage produktet EasiScoop.

EasiScoop kan også umiddelbart bli varm, med tanke på å skuffe ut kald, frossen iskrem. Firmaet innså at det burde være mulig å løsne både EasiSpread og EasiScoop fra det oppladbare håndtaket – på den måten kan man lade håndtaket samtidig som bladet og skjeen er til vask.

Begge oppfinnelsene var med blant de 20 øverste produktene i British Inventors’ Project Awards i 2015, og de tre oppfinnerne driver nå med å skaffe midler for å kunne lansere produktene bredt i Storbritannia.

Oppladbar isskje og smørkniv.

 

 

Les mer

Offentligt 3D-printerskap skal få flere til å oppdage teknologien

Gründeren Rasmus Jansson har tatt konseptet print on demand til et nytt nivå. I et pilotprosjekt har han utplassert en FDM-3D-printer som alle kan bestille og bruke.
Internal3-1024x576

Nytt utseende og logo på 3DP Norge

Fra i dag av, fredag 12. april er det lansert nytt design og logo på vårt nettsted og nyhetsbrev.
3DP-2024-1200x800-1-1024x683

Helsingborg satser på 3D-printede elbiler

Helsingborg og Lunds universitet i Sverige har signert en intensjonsavtale med det spanske selskapet e-Miles for en serie tester med 3D-printede kjøretøy. Disse skal brukes i et transportsystem for både personer og gods.
Test_drive

Oppstartsfirma får pris for innovativ metallprinter

Procada fra Trollhättan i Sverige har utviklet en 3D-printerteknologi som blant annet gjør det mulig å skrive ut produkter i lettmetall. For dette har de blitt tildelt pris for Årets oppstartsfirma av Innovatum Science Park.
Procada-Arets-startup-i-Trollhattan.-Foto-Jerry-Lovberg

Siste nytt

AMEXCI satser med Nikon

Det svenske AM-selskapet AMEXCI har kjøpt en Nikon SLM Solutions NXG XII 600 metall 3D-skriver, med 12 lasere.
IMG_4080-1-scaled

GE Additive får nytt navn

GE Additive har omdøpt seg til Colibrium Additive, et GE Aerospace-selskap. Samtidig faser faser ut merkevarene Concept Laser og Arcam EBM.
CA_RGB-AtmsBlu

Sintratec legger ned virksomheten

Den sveitsiske produsenten Sintratec har gått konkurs. Til tross for vekst og suksess gjennom selskapets ti år lange historie, ble den økonomiske situasjonen til slutt uholdbar.
Sintratec-1024x683

PLM Groups AM-del samles i Addinor

Det som tidligere var PLM Groups 3D-printavdeling får nå en ny drakt i form av merkevaren Addinor.
Addinor_team