Som varm kniv i smør

Om du er en av dem som foretrekker smør fremfor margarin, og som til overmål oppbevarer smøret i kjøleskapet så kan du ha kjent på frustrasjonen når det gjelder selve påføringen av smøret på brødskiven. Nå lanseres det en løsning i form av en varm kniv – og prototypen er 3d-printet.

Det var Ghazi Chowdrey som lenge hadde observert farens frustrasjon når det gjaldt påføring av smør på brød, og had diskuterte dette med to venner av seg, Imtyaz Ali og Amit Pala. De tre kom i felleskap opp med ideen om en varm kniv, og de dannet derfor selskapet AGI Solutions. Selve den varme kniven skulle få navnet EasiSpread og ble den første av flere kjøkkenredskaper fra fra firmaet, under merkevarenavnet EasiChef. Til å fremstille prototypene til sine produkter fikk de hjelp av Proto Labs, som spesialiserer seg på 3d-printing av prototyper og on-demand produkter.

De tre satte seg ned og designet EasiSpread – en oppladbar kniv som blir varm på et øyeblikk – som en enkel, men effektiv løsning for folk som har problemer med kaldt smør. Imidlertid hadde AGI Solutions behov for å ha en prototype for hånden med tanke på å lokke investorer til å fatte interesse for produktet, og de bestemte seg for at 3D printing kanskje kunne være den beste måten å fremstille dette på.

Smørkniv på lading

De sendte en CAD tegning av sin varme smørkniv til Proto Labs, som analyserte modellen og begynte å dele opp designet av knivbladet og håndtaket til deler som kunne printes.

Proto Labs benyttet et plastmateriale for å 3D-printe de endelige “vis og fortell” delene, og AGI Solutions begynte en ergonomisk testfase, før de introduserte den produksjonsklare EasiSpread prototypen til potensielle investorer for konseptvalidering.

Når de hadde kommet så langt, innså AGI Solutions at den originale ideen for EasiSpread også kunne videreføres til isskjeer, for å skuffe ut iskald iskrem fra en beholder, og dermed benyttet Pala designet til den oppvarmede smørkniven som mal for å lage produktet EasiScoop.

EasiScoop kan også umiddelbart bli varm, med tanke på å skuffe ut kald, frossen iskrem. Firmaet innså at det burde være mulig å løsne både EasiSpread og EasiScoop fra det oppladbare håndtaket – på den måten kan man lade håndtaket samtidig som bladet og skjeen er til vask.

Begge oppfinnelsene var med blant de 20 øverste produktene i British Inventors’ Project Awards i 2015, og de tre oppfinnerne driver nå med å skaffe midler for å kunne lansere produktene bredt i Storbritannia.

Oppladbar isskje og smørkniv.

 

 

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: 

AM-dagen i Sverige

Merk av tirsdag 7. desember 2021 i kalenderen. Da er det tid for 3dp sin årlige heldagskonferanse, AM-dagen, som ble avlyst i fjor på grunn av pandemien. I år ser vi på fremtiden under temaet “AM 2030 – Additiv tilvirkning i fremtiden”.

Publisert av: