I et intervju med Futurity.org stiller to eksperter seg litt skeptiske til all hypen om 3d-printing. Den norske forskeren Torbjørn Netland viser til at det eneste han har hjemme av 3d-printede gjenstander er noen skinner til modelljernbanen sin. Og det mener han er symptomatisk på tingenes tilstand i 3d-verden: foreløpig er den mest fremtredende på hobbyplanet.
Den andre eksperten er Mirko Meboldt, og han mener situasjonen er absurd. – Jeg tror ikke vi noen gang har opplevd at en produksjonsteknologi kommer inn på barneværelsene og selskapenes styrerom samtidig. – Aldri tidligere har en teknologi vært såpass over- og undervurdert.
Begge forskerne er i dag tilknyttet ETH Zurich i Sveits. Netland har bakgrunn fra bl.a. NTNU og Sintef. Tyske Meboldt har sin bakgrunn bl.a. fra Universitetet i Karlsruhe.
De to forskerne er likevel enige om at de forskjellige teknologiene som til sammen utgjør additiv tilvirkning har muliggjort produkter som tidligere var utenkelige, og at de har fremtiden for seg. De gir til beste eksempler på dette. Men foreløpig er det fremstilling av prototyper som har vært 3d-printingens forte, mens teknologiene er i oppstartsfasen når det gjelder ren produksjon av sluttprodukter. Netland mener uansett at de tradisjonelle fremstillingsmetodene i et tyveårsperspektiv fortsatt vil være mer kostnadseffektive enn additive teknologier.