HP introduserer Jet Fusion 300/500

HP Multi Jet Fusion-teknikken gjør det mulig å kontrollere ned på voxelnivå, og endrer måten vi designer og bygger våre produkter på. Publisert med tillatelse av Invent Medical og NACAR.

HP utvider sin portefølje av 3d-printere med modellene Jet Fusion 300/500, bransjens første 3D-printteknikk for tilvirkning, fullfarger, svart eller hvit med med mulighet til å kontrollere materialer ned på voxelnivå.

Prisene på maskinene kommer til å variere, avhengig av konfigurasjon og fargepreferanse. Satsingen antas å åpne opp for nye muligheter for små og middels store produktutviklingsgrupper og designfirmaer, foretak og universiteter, meddeler HP.

Jet Fusion 300/500-serien er utviklet for å komplettere tidligere modeller: 3D Fusion 3200/4200/4210. Tanken er at brukerne dermed skal slippe å gå vekk fra de nåværende plattformene når de designer og tilvirker prototyper og applikasjoner.

– HP har påtatt seg å demokratisere 3d-design og tilvirkning, noe som åpner opp nye muligheter for millioner av innovatører rundt om i verden. Uansett hvilken bransje du jobber i, hvilken kompleksitet på designene du jobber med, eller hvilke farger som passer dine forretningsbehov – svart, hvitt eller fullt fargespekter – den nye HP Jet Fusion 300/500-serien kommer til å gi deg friheten til å lage fantastiske nye delar, uten de begrensningene som forbindes med tradisjonelle produksjonsmetoder, sier Stephen Nigro, Administrerende direktør for 3D Printing, HP Inc.

Foruten muligheten til å kontrollere materialene ned på voxelnivå, tilbyr Jet Fusion 300/500-serien et kompakt design, forbedret arbeidsflytløsning og verdens første integrerte og automatiserte materialleveransesystem, opplyser HP. Dette gir mulighet til større ubevoktet drift, forbedret brukervennlighet og økt produksjonseffektivitet. Jet Fusion 300/500-serierna støtter også de tre fargefilformatene OBJ, VRML og 3MF.

HP Jet Fusion 300/500-seriene er allerede tilgjengelig for bestilling, og kommer til å leveres i løpet av andre halvår 2018.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Hvordan innføre 3d-printing på huset

Med en desktop 3d-printer i hus er det enkelt å lage en gjenstand, under produktutviklingen f.eks. Utimaker har lagd et «white paper» som hjelper deg med å få startet opp med 3d-printing på kontoret. Eller verkstedet?

Publisert av: 

3d-printede smykker skal vise vei

Servicebyrået Shapeways har utviklet en løsning for e-handel on-demand. For å demonstrere mulighetene slipper de nå en smykkekolleksjon, «Spring & Wonder», som er 3d-printet.

Publisert av: 

Bryter ny mark med nytt filament

Graphmatech og add:north gjør nybrottsarbeid med et nytt, konduktivt material. – Dette åpner opp for mange nye 3d-applikasjoner så som varmeledende komponenter, skriver selskapene i en felles pressemelding.

Publisert av: 

Canon i nytt samarbeid om 3d-print

I begynnelsen av året valgte Canon Europe å trekke seg fra 3d-markedet. Men Canon har ikke helt mistet tanken. I Japan samarbeider de tett med en rekke partnere om salg av 3D-løsninger til næringslivet.

Publisert av: 

3D-printet pergola med på Venice Architecture Biennale

3D-printing er ikke lenger domenet for nipsgjenstander og prototyper. I dag har prosessen nådd et punkt hvor man kan bygge hus, broer og designstoler med teknologien. Ved Venice Architecture Biennale avslørte kunstneren Bruno Juričić en pergola som er 3D-printet til den kroatiske paviljongen.

Publisert av: 

Skytjeneste skal sette fart i forretningene

PostNord i Sverige lanserer en skybasert 3d-portal hvor kundene kan forvandle sin ide til 3d-prints som deretter distribueres av PostNord. – Det er neste skritt for på en enkel måte gjøre 3d-markedet mer tilgjengelig, sier administrerende direktør Ylva Ekborn i PostNord Strålfors.

Publisert av: 

GE Additive gir bort 600 3d-printere

GE Additive har investert 10 millioner dollar for at de i de kommende fem årene skal forse skoler rundt om i verden med 3d-printere. Etter foretakets beregninger har 3d-teknikken hittil nådd ut til over 400 000 elever. I høst leveres 600 polymerbaserte 3d-printere ut til grunnskoler i hele verden.

Publisert av: 

IKEA med i prosjekt om individualisert gaming-utstyr

UNYQ, som fremstiller proteser og ortopediske løsninger, går sammen med IKEA for å utvikle en enestående prototype, hvis mål er å gjøre gaming-utstyr ergonomisk, individuelt tilpasset og samtidig designmessig i tråd med med hjemmets øvrige interiør.

Publisert av: 

EOS ansetter en Chief Digital Officer

EOS har opprettet en ny stilling, Chief Digital Officer og har ansatt Güngör Kara i stillingen. Han har bygget opp et team eksperter – Additive Minds

Publisert av: 

Snapmaker – 3D-printer, CNC og laser i samme maskin

3DNet har inngått avtale med produsenten Snapmaker om distribusjon av deres produkter i Norden. Deres første produkt, Snapmaker 3-in-1, er en 3D-printer, CNC-fres og lasergraverer i én og samme maskin, til godt under ti tusen kroner. Snapmaker samlet inn totalt over to millioner dollar, fra over 5 000 personer på Kickstarter våren 2017.

Publisert av: 

Hackrod og Siemens i partnerskap for å muliggjøre en helt ny måte å designe og produsere kjøretøy på

Hackrod, Inc. og Siemens PLM Software har inngått et partnerskap for å akselerere arbeidet med å nå deres felles visjon om demokratisering av designprosessen og produksjonen av kjøretøy. Tanken er at forbrukeren blir den som står for de kreative ideene.

Publisert av: