HP introduserer Jet Fusion 300/500

HP Multi Jet Fusion-teknikken gjør det mulig å kontrollere ned på voxelnivå, og endrer måten vi designer og bygger våre produkter på. Publisert med tillatelse av Invent Medical og NACAR.

HP utvider sin portefølje av 3d-printere med modellene Jet Fusion 300/500, bransjens første 3D-printteknikk for tilvirkning, fullfarger, svart eller hvit med med mulighet til å kontrollere materialer ned på voxelnivå.

Prisene på maskinene kommer til å variere, avhengig av konfigurasjon og fargepreferanse. Satsingen antas å åpne opp for nye muligheter for små og middels store produktutviklingsgrupper og designfirmaer, foretak og universiteter, meddeler HP.

Jet Fusion 300/500-serien er utviklet for å komplettere tidligere modeller: 3D Fusion 3200/4200/4210. Tanken er at brukerne dermed skal slippe å gå vekk fra de nåværende plattformene når de designer og tilvirker prototyper og applikasjoner.

– HP har påtatt seg å demokratisere 3d-design og tilvirkning, noe som åpner opp nye muligheter for millioner av innovatører rundt om i verden. Uansett hvilken bransje du jobber i, hvilken kompleksitet på designene du jobber med, eller hvilke farger som passer dine forretningsbehov – svart, hvitt eller fullt fargespekter – den nye HP Jet Fusion 300/500-serien kommer til å gi deg friheten til å lage fantastiske nye delar, uten de begrensningene som forbindes med tradisjonelle produksjonsmetoder, sier Stephen Nigro, Administrerende direktør for 3D Printing, HP Inc.

Foruten muligheten til å kontrollere materialene ned på voxelnivå, tilbyr Jet Fusion 300/500-serien et kompakt design, forbedret arbeidsflytløsning og verdens første integrerte og automatiserte materialleveransesystem, opplyser HP. Dette gir mulighet til større ubevoktet drift, forbedret brukervennlighet og økt produksjonseffektivitet. Jet Fusion 300/500-serierna støtter også de tre fargefilformatene OBJ, VRML og 3MF.

HP Jet Fusion 300/500-seriene er allerede tilgjengelig for bestilling, og kommer til å leveres i løpet av andre halvår 2018.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Ny driver forbedrer Mimakis maskiner

Med den nye printerdriveren Cuttlefish får brukerne av Mimakis fullfarge 3D-printer bedre kontroll over geometri, farger og materialoverganger.

Publisert av: 

3D-printing uten manuell programmering

ABB Robotics, robotdivisjonen til det sveitsisk-svenske multinasjonale elektronikkfirmaet ABB har introdusert 3D-print programvare for sitt robotsimuleringsprogram.

Publisert av: 

Optimaliserer smykkeproduksjonen

Den amerikanske 3D-printerprodusenten 3D Systems har kunngjort en ny smykkeproduksjonsløsning for sin Figur 4 3D-utskriftsplattform. Figure 4 Jewelry, designet for det 3D-printede smykkemarkedet, består av 3D Systems maskinvare, programvare og materialer optimalisert for å gi høy nøyaktighet, rike detaljer og glatte overflater.

Publisert av: 

Mindre plast – flere brett

Et fransk selskap som heter Hexa Surfboard har investert helhjertet i design og 3D-printing av miljøvennlige surfebrett. Målet er å redusere plasten i verdenshavene.

Publisert av: 

Postnord kjøper HP 3D-printer

I Sverige 3D-printer Postnord deler og reservedeler for kunder på forespørsel. Nå styrker de sin 3D-printvirksomhet med en ny HP 3D-printer. -Med denne teknologien kan vi effektivisere hele forsyningskjeden og kutte hele distribusjonsstadier, sier Tomas Lundström, sjef for 3D i Postnord Strålfors.

Publisert av: 

PLM Group satser på programvare

PLM Group, forhandler av HP, 3D Systems og Markforged i det nordiske markedet, investerer nå ytterligere i programvare. Derfor inngår de et samarbeid med den belgiske utvikleren Materialize.

Publisert av: 

Reguleringer for 3D-printing av kroppsdeler

Artikkelen tar for seg fremskrittene til 3D-printing og dens avlegger bioprinting innen feltet medisin, og stiller spørsmål om lovreguleringer som finnes, og andre som kanskje bør komme på plass før utviklingen løper fra lovgiverne.

Publisert av: 

Bransjeekspertene spår om 2020

3D Printing Industry har spurt 80 insidere i ledende firmaer innen additiv tilvirkning om hva de tror kommer til å skje i 2020. Vi viderebringer her et utvalg av svarene, oversatt til norsk.

Publisert av: 

Pasientspesifikke stents godkjent i USA

3D-printede pasientspesifikke luftveisstents, utviklet av en lege ved Cleveland Clinic, et medisinsk senter i Ohio, har fått godkjenning fra US Food and Drug Administration (FDA).

Publisert av: 

Autodesk lager generativ design for Airbus

En av fordelene med 3D-printing teknikken er at den er i stand til å produsere former som tidligere ikke var mulig å fremstille ved tradisjonelle, subtraktive metoder. Dette gjør at ingeniører må frigjøre seg fra begrensningene som de er vant med å ha når de skal designe deler. Ved å benytte seg av programvarer fra Autodesk har Airbus tenkt nytt rundt en rekke flydeler. 

Publisert av: