PostNord: 3d-printing on-demand

Postnord starter opp å levere 3d-printing on-demand fra Stratasys.

Transportfirmaet PostNord, som er virksom i Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige har innledet et samarbeid med Stratasys om levering av 3d-printede produkter på forespørsel. Med dette samarbeidet vil PostNord fremstå som et servicebyrå som også leverer selv.

Fullfarge 3D printing on-demand
Fra Stratasys har PostNord gått til anskaffelse av en J750 fullfarge, multimateriale 3D printer. 3D printeren er installert i sentrum av PostNords logistikknetverk i Stockholm. Herfra kan PostNord også sende produktene rundt om i Norden, via Arlanda flyplass.

Valget falt på Stratasys
Rebecka Mathers, Kommunikasjonsanvarlig hos PostNord Strålfors Gruppen bekrefter at selskapet vurderte og testet en rekke 3D-printere gjennom hele 2017. De samarbeidet med kunder fra alle bransjer i jakten på en løsning som ville kunne tilby den største bredden av anvendelsesområder for additiv tilvirkning. – Vi kom til at løsningen med fullfarger og flere materialer gir oss den beste muligheten til et bredt perspektiv når vi skal samarbeide med kundene, sier Mathers til 3d-printing Industry.

Ylva Ekborn

– På PostNord Strålfors har vi en målsetting om å være våre kunders digitaliseringspartner, og vi trenger å tilstrebe digitale utviklinger og utforske nye forretningsmuligheter konstant, sier Administrerende direktør på PostNord Strålfors Gruppen, Ylva Ekborn.

– I Stratasys får vi en partner som står inne for en teknikk som er utprøvd i en rekke forskjellige bransjer, og en bransjeleder som vi kan vokse og utvikles sammen med, sier Ekborn. – Med den engasjerte lokale supporten fra Stratasys’ forhandler Protech planlegger vi å raskt integrere denne teknikken i vårt tjenestetilbud og ha den tilgjengelig for kunder innen kort tid.

Med støtte fra Stratasys regner PostNord Strålfors også med å utforske nye markedsmuligheter i en rekke ulike bransjer.

Stratasys via Protech
Andy Middleton, administrerende for EMEA på Stratasys, konkluderer:

– PostNord er ekspert på det nordiske logistikkmarkedet, og vi er meget glade for med dem som partner kunne gi våre løsninger en større spredning. Med hjelp av vår lokale partner Protech hjelper vi PostNord och PostNord Strålfors til å utnytte de avanserte funksjonene i vår additive teknikk for å tillgodese deres kunders behov på beste mulige måte. Spesielt vil vi utforske hvordan vi kan utnytte de unike fordelene som additiv tilvirkning tilbyr logistikksektoren, fra raskere leveranse av deler til kortere leveransekjeder og minskede kostnader. Samtidig håper vi å kunne dra lærdom fra nye tilpasninger og bruksområder i PostNords diversifiserte kundebase.

 

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: