PostNord: 3d-printing on-demand

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 5 februar 2018
Postnord starter opp å levere 3d-printing on-demand fra Stratasys.

Transportfirmaet PostNord, som er virksom i Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige har innledet et samarbeid med Stratasys om levering av 3d-printede produkter på forespørsel. Med dette samarbeidet vil PostNord fremstå som et servicebyrå som også leverer selv.

Fullfarge 3D printing on-demand
Fra Stratasys har PostNord gått til anskaffelse av en J750 fullfarge, multimateriale 3D printer. 3D printeren er installert i sentrum av PostNords logistikknetverk i Stockholm. Herfra kan PostNord også sende produktene rundt om i Norden, via Arlanda flyplass.

Valget falt på Stratasys
Rebecka Mathers, Kommunikasjonsanvarlig hos PostNord Strålfors Gruppen bekrefter at selskapet vurderte og testet en rekke 3D-printere gjennom hele 2017. De samarbeidet med kunder fra alle bransjer i jakten på en løsning som ville kunne tilby den største bredden av anvendelsesområder for additiv tilvirkning. – Vi kom til at løsningen med fullfarger og flere materialer gir oss den beste muligheten til et bredt perspektiv når vi skal samarbeide med kundene, sier Mathers til 3d-printing Industry.

Ylva Ekborn

– På PostNord Strålfors har vi en målsetting om å være våre kunders digitaliseringspartner, og vi trenger å tilstrebe digitale utviklinger og utforske nye forretningsmuligheter konstant, sier Administrerende direktør på PostNord Strålfors Gruppen, Ylva Ekborn.

– I Stratasys får vi en partner som står inne for en teknikk som er utprøvd i en rekke forskjellige bransjer, og en bransjeleder som vi kan vokse og utvikles sammen med, sier Ekborn. – Med den engasjerte lokale supporten fra Stratasys’ forhandler Protech planlegger vi å raskt integrere denne teknikken i vårt tjenestetilbud og ha den tilgjengelig for kunder innen kort tid.

Med støtte fra Stratasys regner PostNord Strålfors også med å utforske nye markedsmuligheter i en rekke ulike bransjer.

Stratasys via Protech
Andy Middleton, administrerende for EMEA på Stratasys, konkluderer:

– PostNord er ekspert på det nordiske logistikkmarkedet, og vi er meget glade for med dem som partner kunne gi våre løsninger en større spredning. Med hjelp av vår lokale partner Protech hjelper vi PostNord och PostNord Strålfors til å utnytte de avanserte funksjonene i vår additive teknikk for å tillgodese deres kunders behov på beste mulige måte. Spesielt vil vi utforske hvordan vi kan utnytte de unike fordelene som additiv tilvirkning tilbyr logistikksektoren, fra raskere leveranse av deler til kortere leveransekjeder og minskede kostnader. Samtidig håper vi å kunne dra lærdom fra nye tilpasninger og bruksområder i PostNords diversifiserte kundebase.

 

Les mer

Saab Dynamics og Freemelt innleder samarbeid

Freemelt har fått en ordre fra Saab Dynamics om en forstudie om materialprosessutvikling av komplekse materialer for nye innovative løsninger innen forsvarsindustrien.
Freemelt-2-1-1024x683-1

Nytt utseende og logo på 3DP Norge

Fra i dag av, fredag 12. april er det lansert nytt design og logo på vårt nettsted og nyhetsbrev.
3DP-2024-1200x800-1-1024x683

3DVerkstan utvider porteføljen med Caracol

3DVerkstan har startet et samarbeid med Caracol angående deres system for storskala additiv produksjon med roboter.
Caracol-1024x669

Sandvik legger ned sitt senter for additiv produksjon

I november i fjor bestemte svenske Sandvik seg for å revidere strategien for forretningsområdet Additive Manufacturing. Det betyr at produksjonen av 3D-printede metalldeler i Sandviken avvikles.
sandvikadditivemanufacturingcentersandvikensweden

Siste nytt

Saab Dynamics og Freemelt innleder samarbeid

Freemelt har fått en ordre fra Saab Dynamics om en forstudie om materialprosessutvikling av komplekse materialer for nye innovative løsninger innen forsvarsindustrien.
Freemelt-2-1-1024x683-1

Nytt utseende og logo på 3DP Norge

Fra i dag av, fredag 12. april er det lansert nytt design og logo på vårt nettsted og nyhetsbrev.
3DP-2024-1200x800-1-1024x683

3DVerkstan utvider porteføljen med Caracol

3DVerkstan har startet et samarbeid med Caracol angående deres system for storskala additiv produksjon med roboter.
Caracol-1024x669

Sandvik legger ned sitt senter for additiv produksjon

I november i fjor bestemte svenske Sandvik seg for å revidere strategien for forretningsområdet Additive Manufacturing. Det betyr at produksjonen av 3D-printede metalldeler i Sandviken avvikles.
sandvikadditivemanufacturingcentersandvikensweden