mandag 27 november – uke 48
Det prisbelønnede firmaet FARO, som driver med måling i 3d og avbilding har lansert en ny generasjon av sine høyoppløselige 3d-skannere. FARO Design ScanArm 2.0. har en oppgradert laser og forbedret ergonomi, noe som gir raskere og mer presis 3d-skanning for reverse engineering og reproduksjon av reservedeler.
Forbedret 3D-skanning
Design ScanArm 2.0 bruker den nye FAROBlu Laser Line Probe HD teknologien, en avansert blå laserteknologi som letter identifiseringen av metalldeler.
Den er i stand til å samle inntil 600 000 punkter per sekund for å lage et høyoppløselig bilde. Skannehastigheten er også hurtigere enn forgjengeren, den opprinnelige FARO Design ScanArm fra 2016, og behøver ingen spray eller forsterkninger tilknyttet objektet under skanningen. Et kinematisk intelligent sondesystem skanner objekter som krever kontaktmåling. En hurtigutløsermekanisme gjør det mulig å koble raskt og bytte mellom kontakt og ikke-kontakt-skanning uten verktøy eller langvarig omkalibrering.
En svært manøvrerbar skanneenhet
Mens den er manuelt styrt på samme måte som andre håndholdte skannere, har ScanArm 2.0 en 25 prosents total vektreduksjon til 10 kg, noe som betyr at operatøren opplever den som enklere å manøvrere.
Armlengden er også justerbar til 2,5, 3,5 og 4 meter, slik at manøvrering og justering til det spesifikke designmålet øker. For å sikre bærbar anvendelse er armen også batteridrevet, noe som gjør det mulig for kontinuerlig drift uten behov for konstant ekstern strøm.
– I 2016 gjorde FARO en strategisk beslutning om at vår kombinasjon av teknologi og unike forståelse for behovet for designingeniører satt oss i stand til å å tilby betydelig bedre effektivitet i produktdesign og arbeidsløft, sier Thorsten Brecht, Senior direktør for produktdesign hos FARO
– Den første Design ScanArm beviste at vi tenkte rett, og vi utviklet neste generasjon basert på erfaringene med den første, denne gangen med mer fleksibilitet, høyere nøyaktighet og forbedret ergonomi, med tanke på sluttbrukeren, avslutter Brecht.
I fire dager, den 7-10 november, forvandlet Messe Frankfurt seg til et valfartsmål for alle som på noe vis er interessert i additiv tillverkning. 3dp Norge tok en rundtur med kameraet og her er et utvalg av det som ble vist på messen.
Publisert av:Anja Degerholm | anja.degerholm@agi.se| 21. november, 2023
Prototal Industries er en kjent aktør i det nordiske AM-markedet, men har også virksomhet i flere europeiske land. For å ytterligere spre sitt navn benyttet selskapet anledningen til å stille ut på Formnext-messen.
Publisert av:Anja Degerholm | anja.degerholm@agi.se| 9. november, 2023
I fjor vår kjøpte britiske Solid Print3D konkursboet til 3DVerkstan Nordic. Administrerende direktør Neil Sewell tok deretter over som leder av det nye 3DVerkstan AB også. Denne uken da han besøkte Stockholm, tok 3dp Norge en prat med ham om fremtiden. Og det ser lyst ut.
Publisert av:Anja Degerholm | anja.degerholm@agi.se| 2. november, 2023
Wilhelmsen og Thyssenkrupp har startet et samarbeid innen additiv produksjon i det felles selskapet Pelagus 3D. Det bør føre til en mer effektiv produksjon av reservedeler i maritim og offshore sektor.
Publisert av:Anja Degerholm | anja.degerholm@agi.se| 26. oktober, 2023
Svenske Ekbacken Studios ønsker å lage “mesterverk fra avfall”. På kort tid har de etablert seg i designverdenen med møbler som er 3D-printet fra gamle fiskegarn og med sikte på et globalt marked.
Publisert av:Roger Stormo | roger.stormo@agi.no| 26. oktober, 2023
AGI Publishing House AB | Altonagatan 5 | 211 38 Malmö | Sverige