Swerea IVF utvider samarbeid rundt additiv tilvirkning

Det svenske statseide selskapet Swerea IVF starter opp en ny produksjonslinje for additiv tilvirkning av metalliske materialer med fokus på selektiv lasersmelting.

Samarbeidet er unikt i sitt slag ved at parter føres sammen langs hele verdikjeden og det håndterer også arbeidsmiljø og helse, oppgir Swerea IVF.

Tilvirkningskapasiteten på Swerea IVF kommer til å utvides gjennom ytterligere investeringer, blant annet i en ny pulverbedbasert 3d-printer for metalliske materialer fra SLM Solutions Group AG, utstyrt med blant annet multilasersystem.

Samtidig meddeler Swerea IVF at de bygger et helt nytt forskningslaboratorium for additiv tilvirkning, med formål å skape et bedre helhetssyn og et miljø man håper kan lede til helt nye og innovative løsninger for ytterligere effektiviseringar av verdikjeden.

– Additiv tilvirkning er et rasktvoksende område og vi er glade for at vi sammen med en stor industriell grupp har kunnet sette opp denne produksjonslinjen og med dette bidra til industrialiseringen av additiv tilvirkning i Sverige. Her kommer våre partnere til å kunne teste og virkeliggjøre sine idéer og tanker i samarbeid med våre eksperter på området, sier Mats Lundin, administrerende direktør for Swerea IVF.

Swerea består av fem svenske forskningsinstitutter med oppdrag å gjennom forskning og utvikling styrke konkurransekraften i svensk industri. Den svenske staten eier 43 prosent og de resterende 57 prosent eies av medlemsbedrifter.

Partene representerer materialleverandør, maskinleverandør og sluttbrukere samt andre leverandører av teknologier som benyttes i additiv tilvirkning. Medvirkende er Curtiss Wright Surface Technology, EDR & Medeso, Höganäs, Högskolan Väst, Nederman, Quintus Technologies, Ringhals, SLM Solutions Group, Swerea IVF og Volvo Lastvagnar.

– Det er helt unikt å kunne samle en slik stor industriell gruppe for å danne en sterk plattform for å utvikle nye produkter, prosesser og materialløsninger. At vi har med Högskolan Väst som idag har et sterkt forskermiljø innen metallbasert additiv tilvirkning, skaper også gode forutsetninger for et sømløst samarbeid mellom grunn- og tilpasset forskning, sier Seyed Hosseini, sjef for Additiv tilvirkning ved Swerea IVF.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *