Swerea IVF utvider samarbeid rundt additiv tilvirkning

Det svenske statseide selskapet Swerea IVF starter opp en ny produksjonslinje for additiv tilvirkning av metalliske materialer med fokus på selektiv lasersmelting.

Samarbeidet er unikt i sitt slag ved at parter føres sammen langs hele verdikjeden og det håndterer også arbeidsmiljø og helse, oppgir Swerea IVF.

Tilvirkningskapasiteten på Swerea IVF kommer til å utvides gjennom ytterligere investeringer, blant annet i en ny pulverbedbasert 3d-printer for metalliske materialer fra SLM Solutions Group AG, utstyrt med blant annet multilasersystem.

Samtidig meddeler Swerea IVF at de bygger et helt nytt forskningslaboratorium for additiv tilvirkning, med formål å skape et bedre helhetssyn og et miljø man håper kan lede til helt nye og innovative løsninger for ytterligere effektiviseringar av verdikjeden.

– Additiv tilvirkning er et rasktvoksende område og vi er glade for at vi sammen med en stor industriell grupp har kunnet sette opp denne produksjonslinjen og med dette bidra til industrialiseringen av additiv tilvirkning i Sverige. Her kommer våre partnere til å kunne teste og virkeliggjøre sine idéer og tanker i samarbeid med våre eksperter på området, sier Mats Lundin, administrerende direktør for Swerea IVF.

Swerea består av fem svenske forskningsinstitutter med oppdrag å gjennom forskning og utvikling styrke konkurransekraften i svensk industri. Den svenske staten eier 43 prosent og de resterende 57 prosent eies av medlemsbedrifter.

Partene representerer materialleverandør, maskinleverandør og sluttbrukere samt andre leverandører av teknologier som benyttes i additiv tilvirkning. Medvirkende er Curtiss Wright Surface Technology, EDR & Medeso, Höganäs, Högskolan Väst, Nederman, Quintus Technologies, Ringhals, SLM Solutions Group, Swerea IVF og Volvo Lastvagnar.

– Det er helt unikt å kunne samle en slik stor industriell gruppe for å danne en sterk plattform for å utvikle nye produkter, prosesser og materialløsninger. At vi har med Högskolan Väst som idag har et sterkt forskermiljø innen metallbasert additiv tilvirkning, skaper også gode forutsetninger for et sømløst samarbeid mellom grunn- og tilpasset forskning, sier Seyed Hosseini, sjef for Additiv tilvirkning ved Swerea IVF.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


CELLINK utfordrer kreftceller

– Vi er utrolig takknemlige for finansieringen fra EU som bidrar til fortsatt utvikling av nye teknologier i Europa og ser frem til å skape verdier for våre nåværende og fremtidige kunder i legemiddelindustrien, men viktigst, å skape nyttige ting for pasienter verden over, sier Erik Gatenholm, adm dir for CELLINK.

Publisert av: 

Xaar og Stratasys danner felles selskap

Først og fremst er Stratasys’ investering en anerkjennelse av de fremskrittene som det danske utviklingsteamet har gjort innenfor High Speed Sintering-systemer.

Publisert av: 

3Shape: Digitaliseringen av tannleger er et kappløp som skal vinnes

Ønsket om å ta seg godt ut, og også gjerne se litt yngre ut enn man kanskje er, har ikke minsket de siste årene. Da tennene er en ganske sentral del av vårt utseende, ofrer vi også gjerne penger på dem. I takt med at velstanden er stigende blant middelklassene globalt sett, så stiger ønsket om også å bruke penger på flotte tenner.

Publisert av: 

Skytjeneste skal levere organer

3D Systems lanserer en ny on-demand-tjeneste for helsepersonell. Ifølge firmaet skal man enkelt kunne bestille 3d-printede anatomiske modeller, bare ved å følge noen enkle steg.

Publisert av: 

Hvordan innføre 3d-printing på huset

Med en desktop 3d-printer i hus er det enkelt å lage en gjenstand, under produktutviklingen f.eks. Utimaker har lagd et «white paper» som hjelper deg med å få startet opp med 3d-printing på kontoret. Eller verkstedet?

Publisert av: 

3d-printede smykker skal vise vei

Servicebyrået Shapeways har utviklet en løsning for e-handel on-demand. For å demonstrere mulighetene slipper de nå en smykkekolleksjon, «Spring & Wonder», som er 3d-printet.

Publisert av: 

Bryter ny mark med nytt filament

Graphmatech og add:north gjør nybrottsarbeid med et nytt, konduktivt material. – Dette åpner opp for mange nye 3d-applikasjoner så som varmeledende komponenter, skriver selskapene i en felles pressemelding.

Publisert av: 

Canon i nytt samarbeid om 3d-print

I begynnelsen av året valgte Canon Europe å trekke seg fra 3d-markedet. Men Canon har ikke helt mistet tanken. I Japan samarbeider de tett med en rekke partnere om salg av 3D-løsninger til næringslivet.

Publisert av: