Utvidete testmuligheter når EOS utvider produksjonskapasiteten

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 1 februar 2018

EOS utvider sin produksjonskapasitet og flytter sine produksjonsanlegg til Maisach, nærmere hovedkontoret i Krailling. I den nye fabrikken kommer kundene til å tilbys mulighet til å delta i tester av nye systemer. Utover EOS’ vanlige maskinkvalifisering kan kundene bestille spesifikke testjobber av deler for senere produksjon.

EOS lager 3d-printerløsninger rettet mot bilindustri samt fly- og medisinteknikk. Med det nye anlegget på 9000 kvm regner selskapet med å øke produksjonskapasiteten i løpet av 2018.

– Vi installerte rundt 1000 systemer i løpet av de første ti årene av vår eksistens som et selskap, og dette antallet har økt betraktelig, spesielt de siste to årene. Vi har nå en installert base på ca 3000 systemer verden over. I løpet av de nærmeste årene regner vi også med å se en ytterligere stor etterspørsel etter vår teknologi, ettersom additiv tilvirkning er en av de viktigste drivkreftene som tar oss til fremtidens digitale fabrikker, sier Nikolai Zaepernick, Senior Vice President Central Europe hos EOS.

Les mer

Interessen for AM i emballasjebransjen våkner

Krones bruk av 3D-printing har spredt seg i emballasjeindustrien. Dette ble lagt merke til av 3DVerkstan, som stilte ut på Scanpack-messen sammen med Ultimaker.
3DV-1-1024x683

Amexci flytter inn i nybygde lokaler i Ørebro

Amexci flytter nå fra Karlskoga til et helt nybygd anlegg på 4700 kvadratmeter i Ørebro. Ifølge selskapet markerer dette et betydelig skritt fremover i oppdraget om å fremme industriell 3D-utskrift av metall over hele Europa.
Amexci-2

Svensk firma står bak Japans største robotcelle

Det svenske selskapet ADDICT3D, som jobber med robotintegrasjon, har utviklet Japans (så langt) største 3D-printer med robotarm. Et første skritt mot å bli etablert i det enorme japanske AM-markedet og bli "big in Japan".
Circulus-kollage-1024x682

Krones printer deler og reservedeler med Ultimaker

Krones er en ledende produsent av komplette systemer for bryggerier, drikkevareprodusenter og matprodusenter. De har teamet opp med Ultimaker for å 3D-printe både deler og reservedeler til sine produksjonslinjer. På forespørsel printer de også deler lokalt for sine kunder.
krones1

Siste nytt

Ny rask 3D-printingprosess: DIP - Dynamic Interface Printing

En radikalt ny og utrolig rask 3D-utskriftsprosess er utviklet: Dynamic Interface Printing, eller "DIP".
DIP1

Automatisert etterbehandling for desktop-SLS

Svenske AM Efficiency lanserer UNPIT på årets Formnext. En automatisert etterbehandlingsmaskin utviklet for nybegynnermodeller av SLS-3D-skrivere.
unpit_30-CEO-1024x683

Tøffe tider for Formnext Chicago – avlyser

Formnext i Frankfurt er bare noen uker unna og det ser ut til at det blir en enorm utstillerliste på messen. Samtidig melder arrangøren at de avlyser Formnext Chicago på grunn av "utfordrende forhold i markedet og i AM-bransjen".
Formnext-entre-1024x683

3D-printet glassblokk like robust som betong

Hva om byggematerialer kunne settes sammen og tas fra hverandre like enkelt som LEGO-klosser? Det var utgangspunktet for et forskerteam ved MIT som eksperimenterte med 3D-printet glass – med vellykkede resultater.
MIT-Glass-Masonary-01-press-1024x683