3d-bioprinting viktig for å forstå hjernesykdommer

Frisk (a) og dysfunksjonell (b) NVU struktur. Illustrasjon: Trends in Biotechnology

3d-bioprinting kan vise seg å være det eksakte verktøyet som forskere trenger for å oppdage årsaken til Alzheimer og hjerneslag.

Selv om det eksisterer dyremodeller til bruk for nevrovaskulær forskning, så konkluderer et teknisk studium gjort av et forskerteam ved Manchester Universitet i England med at menneskelige cellemodeller kan studeres i en skala som gjør en i stand til å påpeke defekte celler.

Ifølge rapporten ble kvaliteten av testmodeller som etterliknet hjernens struktur “markant bedret” ved bruk av biomateriale og 3d-bioprinting. Dette er en viktig oppdagelse på veien til å finne terapi og potensiell kur for ødeleggende og livstruende tilstander.

Å identifisere årsaken til dysfunksjon

Rapporten fra universitetet fokuserer på replikering av den nevrovaskulære enheten (NVU), en gruppe på rundt 7 forskjellige celletyper som har oppgaven med å vedlikeholde en frisk hjerne.

Det som er vanlig, er at NVU cellene samarbeider med å lage blod-hjerne-barrieren som skiller blodbanen fra hjernevæsken. I en defekt hjerne har disse cellene blitt identifisert som potensielle bidragsytere til venrologisk dysfunksjon.

Lagbygging som skjer med hydrogelblandingen som bidrar til kulturer med levende celler gir forskerne en lovende måte å gjenskape NVU strukturen nøyaktig.

I rapporten roses både direkte og indirekte 3d-printing for deres potensiale for å gjenskape hjernens NVU-struktur.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Digital Metal lanserer fremtidssikkert system

Binder Jet 3D-printerleverandøren Digital Metal lanserte 17. mai sitt nye DMP/PRO binder jetting system. PRO-serien er utviklet som en modulær komponent av en komplett binder jet-løsning, noe produsenten mener er et paradigmeskifte innen binder jet 3D-printing. Lanseringen fant sted på 3D-printmessen Rapid TCT i USA.

Publisert av: 

Elmia 3D-messen

10. – 13. mai var det tid for den andre utgaven av den svenske messen Elmia 3D i Jönköping. En messe som i år trakk til seg et tjuetalls utstillere innen additiv produksjon, som viste alt fra 3D-printere og materialer til skanneutstyr og etterbehandling.

Publisert av: 

Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: