Mimaki starter lanseringen av sin fullfarge 3d-printer

Den nye 3DUJ-553 printeren fra Mimaki produserer mer enn 10 millioner farger i lag som er såpass tynne som 20 micron.

Mimaki er et velkjent navn innen tradisjonell grafisk bransje, idet de lager trykkerimaskiner for print på papir, samt skjæresystemer. Forleden satte de i gang med sin kampanje for å markedsføre sin nye, innovative 3d-printer, med modellnavnet 3DUJ-553. Printeren har vært tilgjengelig siden januar i år, og har fremvist unike fargemuligheter med sin evne til å produsere mer enn 10 millioner farger i lag som har en tykkelse på bare 20 micron. Støttematerialet printeren benytter er vannoppløselig og kan enkelt vaskes vekk, noe som sparer tid og reduserer risikoen for å skade det printede objektet når støttematerialet skal fjernes. I tillegg har tilgjengeligheten av klart blekk gjort det mulig å tilvirke gjennomsiktige objekter.

En kompleks skipsmodell produsert med Mimakis 3d-printer.

– Vi er veldig opprømt over å nå formelt kunne bringe dette banebrytende produktet på markedet i Europa, sier Ronald van den Broek, salgssjef hos Mimaki Europe. – Å ta spranget fra UV-herdet printing med blekkstråler i 2d til 3d-printing var et logisk steg for Mimaki, og vi har dedikert store ressurser innen forskning og utvikling for å utvikle 3d-printing. Mimaki 3DUJ-553 er vårt første skritt inn i 3d-markedet og den benytter en unik teknikk basert på dens avanserte printteknologi med UV blekkstråleprinting. Siden vi først lanserte teknologien på den grafiske messen Drupa i 2016, har vi fått utmerkede tilbakemeldinger fra markedet og vi ser frem til å bringe et nytt nivå av innovasjon nok en gang til et gryende marked.

Legg merke til de fine detaljene som trer frem etter at støttematerialet er vasket vekk.

Om Mimakis 3d-printteknologi

Blant de mange forskjellige tilnærmingene til 3d-printing, valgte Mimaki en metode hvor printeren avgir og umiddelbart UV-herder små dråper av flytende fotopolymer. Fine lag dannes på byggeplattformen for tilslutt å utgjøre en eller flere presise 3d-modeller eller -deler. Når det er oveheng eller kompliserte former har behov for støtte, printer maskinen støttemateriale som lett kan fjernes i etterkant. Mimakis 3DUJ-553 skiller seg fra andre 3d-printere på flere områder, deriblant:

    • Muligheten til å printe objekter med mer enn 10 millioner farger, den eneste 3d-printeren på markedet med denne egenskapen. fargeprofiler kan benyttes for å sikre presise og konsistente farger. Dette betyr at ingen etterbehandling med lakkering eller overprinting er nødvendig, noe som sparer tid og arbeid.
    • Den tilbyr hvitt blekk, såvel som klart blekk som kan blandes med farger for å gi det ferdige produktet gjennomsiktighet.
    • Det vannoppløselige støttematerialet eliminerer behovet for manuelt arbeid for å fjerne materialet fra det ferdige produktet, og gjør at svært komplekse figurer kan tilvirkes.
  • Maksimal byggestørrelse er 50 x 50 x 30 cm, noe som er litt større enn sammenliknbare 3d-printere.

For å kickstarte kampanjen har Mimaki lagd en dedikert nettside for 3DUJ-553 hvor de besøkende kan finne ut mer om produktet. Denne finner du her.

Du kan også se maskinen i virksomhet på Mimakis stand på FESPA 2018 fra 15.-18. mai i Berlin. Du finner selskapet på Stand 1.2-D20/D30.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Hvordan innføre 3d-printing på huset

Med en desktop 3d-printer i hus er det enkelt å lage en gjenstand, under produktutviklingen f.eks. Utimaker har lagd et «white paper» som hjelper deg med å få startet opp med 3d-printing på kontoret. Eller verkstedet?

Publisert av: 

3d-printede smykker skal vise vei

Servicebyrået Shapeways har utviklet en løsning for e-handel on-demand. For å demonstrere mulighetene slipper de nå en smykkekolleksjon, «Spring & Wonder», som er 3d-printet.

Publisert av: 

Bryter ny mark med nytt filament

Graphmatech og add:north gjør nybrottsarbeid med et nytt, konduktivt material. – Dette åpner opp for mange nye 3d-applikasjoner så som varmeledende komponenter, skriver selskapene i en felles pressemelding.

Publisert av: 

Canon i nytt samarbeid om 3d-print

I begynnelsen av året valgte Canon Europe å trekke seg fra 3d-markedet. Men Canon har ikke helt mistet tanken. I Japan samarbeider de tett med en rekke partnere om salg av 3D-løsninger til næringslivet.

Publisert av: 

3D-printet pergola med på Venice Architecture Biennale

3D-printing er ikke lenger domenet for nipsgjenstander og prototyper. I dag har prosessen nådd et punkt hvor man kan bygge hus, broer og designstoler med teknologien. Ved Venice Architecture Biennale avslørte kunstneren Bruno Juričić en pergola som er 3D-printet til den kroatiske paviljongen.

Publisert av: 

Skytjeneste skal sette fart i forretningene

PostNord i Sverige lanserer en skybasert 3d-portal hvor kundene kan forvandle sin ide til 3d-prints som deretter distribueres av PostNord. – Det er neste skritt for på en enkel måte gjøre 3d-markedet mer tilgjengelig, sier administrerende direktør Ylva Ekborn i PostNord Strålfors.

Publisert av: 

GE Additive gir bort 600 3d-printere

GE Additive har investert 10 millioner dollar for at de i de kommende fem årene skal forse skoler rundt om i verden med 3d-printere. Etter foretakets beregninger har 3d-teknikken hittil nådd ut til over 400 000 elever. I høst leveres 600 polymerbaserte 3d-printere ut til grunnskoler i hele verden.

Publisert av: 

IKEA med i prosjekt om individualisert gaming-utstyr

UNYQ, som fremstiller proteser og ortopediske løsninger, går sammen med IKEA for å utvikle en enestående prototype, hvis mål er å gjøre gaming-utstyr ergonomisk, individuelt tilpasset og samtidig designmessig i tråd med med hjemmets øvrige interiør.

Publisert av: 

EOS ansetter en Chief Digital Officer

EOS har opprettet en ny stilling, Chief Digital Officer og har ansatt Güngör Kara i stillingen. Han har bygget opp et team eksperter – Additive Minds

Publisert av: 

Snapmaker – 3D-printer, CNC og laser i samme maskin

3DNet har inngått avtale med produsenten Snapmaker om distribusjon av deres produkter i Norden. Deres første produkt, Snapmaker 3-in-1, er en 3D-printer, CNC-fres og lasergraverer i én og samme maskin, til godt under ti tusen kroner. Snapmaker samlet inn totalt over to millioner dollar, fra over 5 000 personer på Kickstarter våren 2017.

Publisert av: 

Hackrod og Siemens i partnerskap for å muliggjøre en helt ny måte å designe og produsere kjøretøy på

Hackrod, Inc. og Siemens PLM Software har inngått et partnerskap for å akselerere arbeidet med å nå deres felles visjon om demokratisering av designprosessen og produksjonen av kjøretøy. Tanken er at forbrukeren blir den som står for de kreative ideene.

Publisert av: