Ny metallprinter fra Stratasys i april

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 1 mars 2018
Denne tegningen fra Stratasys fokuserer på fordeler ved 3d-printing av metalldeler, sett i forhold til konvensjonell produksjon.

En 3d-printer fra Stratasys som printer i metall skal lanseres i april 2018. Selskapet har foreløpig ikke avslørt så mange detaljer, men vi skriver litt om hva vi vet.

Stratasys er allerede ledende i polymerbaserte 3D-printløsninger, og oppfinner av FDM teknologen, og nå sier selskapet at deres kommende plattform for metallprinting ønsker «å erstatte konvensjonelle metoder for produksjon av korte serier,» i nøkkelindustriene romfart, bilindustri, helse og konsumentvarer.

– Vi er ekstremt opprømte over å annonsere vår utvikling av denne nye additive produksjonsplattformen, kommenterte Ilan Levin, direktør i Stratasys.

– Vi tror at denne plattformen vil utvide de eksisterende markedene meningsfylt på lang sikt og gi våre kunder en effektiv metode for å realisere verdiene fra additiv tilvirkning for pulverbaserte metallapplikasjoner.

Satsingen på 3d-printing i metall kom etter at Stratasys hadde investert 25 millioner dollar i metallpulverprodusenten LPW.

Stratasys system for metallprinting vil først og fremst rette seg mot produksjon av korte serier, deriblant prøveserier, små mengder og skreddersydde, lettvekts, og komplekse deler.

Stratasys ser spesielt til bilindustrien, og har ifølge selskapet fått sterk feedback fra kunder der de siste månedene.

Anvendelsesområder for metall 3d-printeren inkluderer forproduksjon av kjøretøy eller for kjøretøy med korte produksjonserier. Komplekse deler som veier lite vil være mulig med 3d-printeren, og også skreddersøm samt muligheten til å konsolidere mange smådeler til en enkelt del er fordeler som har vært løftet frem sett i forhold til konvensjonell produksjon.

Levin har også avslørt at det første materialet printeren vil fungere med, er aluminium.

Markedet begynner å tette seg til, og Desktop Metal er kanskje det selskapet Stratasys vil måtte konkurrere mest med etter lanseringen. Her er det imidlertid allerede slik at Stratasys er en tidlig investor i Desktop Metal, og forhandlere har muligheten til å selge systemer fra begge disse fabrikantene. Levin mener også at de to selskapene henvender seg til forskjellige segmenter, i og med at den første modellen fra Desktop Metal mest er ment for fremstilling av prototyper.

Les mer

Høyoppløste detaljer med SAF-oppdatering

Print deler med SAF-teknologi som er mer presise og i enda høyere oppløsning. Det er mulig med oppgraderingen som er utgitt av Stratasys.
Protech-H350-1024x683-1

Offentligt 3D-printerskap skal få flere til å oppdage teknologien

Gründeren Rasmus Jansson har tatt konseptet print on demand til et nytt nivå. I et pilotprosjekt har han utplassert en FDM-3D-printer som alle kan bestille og bruke.
Internal3-1024x576

Stratasys med 3D-printing rett på klær

DTG - Direct-to-garment (direkte-til-plagg) er en kjent teknologi innen grafisk bransjes segment for tekstilprinting. Nå lanserer Stratasys en ny DTG-løsning for deres tekstil-3D-printer, J850. 
stratasys-d2g-cover

Ultimaker går industrielt med Factor 4

I forbindelse med Hannover Messe lanserte Ultimaker sitt nye flaggskip: Faktor 4. En komplett ende-til-ende-løsning utviklet for 3D-printing i lett industri.
UltiMaker-Factor-4-user-1024x683

Siste nytt

AMEXCI satser med Nikon

Det svenske AM-selskapet AMEXCI har kjøpt en Nikon SLM Solutions NXG XII 600 metall 3D-skriver, med 12 lasere.
IMG_4080-1-scaled

GE Additive får nytt navn

GE Additive har omdøpt seg til Colibrium Additive, et GE Aerospace-selskap. Samtidig faser faser ut merkevarene Concept Laser og Arcam EBM.
CA_RGB-AtmsBlu

Sintratec legger ned virksomheten

Den sveitsiske produsenten Sintratec har gått konkurs. Til tross for vekst og suksess gjennom selskapets ti år lange historie, ble den økonomiske situasjonen til slutt uholdbar.
Sintratec-1024x683

PLM Groups AM-del samles i Addinor

Det som tidligere var PLM Groups 3D-printavdeling får nå en ny drakt i form av merkevaren Addinor.
Addinor_team