Ny metallprinter fra Stratasys i april

Denne tegningen fra Stratasys fokuserer på fordeler ved 3d-printing av metalldeler, sett i forhold til konvensjonell produksjon.

En 3d-printer fra Stratasys som printer i metall skal lanseres i april 2018. Selskapet har foreløpig ikke avslørt så mange detaljer, men vi skriver litt om hva vi vet.

Stratasys er allerede ledende i polymerbaserte 3D-printløsninger, og oppfinner av FDM teknologen, og nå sier selskapet at deres kommende plattform for metallprinting ønsker «å erstatte konvensjonelle metoder for produksjon av korte serier,» i nøkkelindustriene romfart, bilindustri, helse og konsumentvarer.

– Vi er ekstremt opprømte over å annonsere vår utvikling av denne nye additive produksjonsplattformen, kommenterte Ilan Levin, direktør i Stratasys.

– Vi tror at denne plattformen vil utvide de eksisterende markedene meningsfylt på lang sikt og gi våre kunder en effektiv metode for å realisere verdiene fra additiv tilvirkning for pulverbaserte metallapplikasjoner.

Satsingen på 3d-printing i metall kom etter at Stratasys hadde investert 25 millioner dollar i metallpulverprodusenten LPW.

Stratasys system for metallprinting vil først og fremst rette seg mot produksjon av korte serier, deriblant prøveserier, små mengder og skreddersydde, lettvekts, og komplekse deler.

Stratasys ser spesielt til bilindustrien, og har ifølge selskapet fått sterk feedback fra kunder der de siste månedene.

Anvendelsesområder for metall 3d-printeren inkluderer forproduksjon av kjøretøy eller for kjøretøy med korte produksjonserier. Komplekse deler som veier lite vil være mulig med 3d-printeren, og også skreddersøm samt muligheten til å konsolidere mange smådeler til en enkelt del er fordeler som har vært løftet frem sett i forhold til konvensjonell produksjon.

Levin har også avslørt at det første materialet printeren vil fungere med, er aluminium.

Markedet begynner å tette seg til, og Desktop Metal er kanskje det selskapet Stratasys vil måtte konkurrere mest med etter lanseringen. Her er det imidlertid allerede slik at Stratasys er en tidlig investor i Desktop Metal, og forhandlere har muligheten til å selge systemer fra begge disse fabrikantene. Levin mener også at de to selskapene henvender seg til forskjellige segmenter, i og med at den første modellen fra Desktop Metal mest er ment for fremstilling av prototyper.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Hvordan innføre 3d-printing på huset

Med en desktop 3d-printer i hus er det enkelt å lage en gjenstand, under produktutviklingen f.eks. Utimaker har lagd et «white paper» som hjelper deg med å få startet opp med 3d-printing på kontoret. Eller verkstedet?

Publisert av: 

3d-printede smykker skal vise vei

Servicebyrået Shapeways har utviklet en løsning for e-handel on-demand. For å demonstrere mulighetene slipper de nå en smykkekolleksjon, «Spring & Wonder», som er 3d-printet.

Publisert av: 

Bryter ny mark med nytt filament

Graphmatech og add:north gjør nybrottsarbeid med et nytt, konduktivt material. – Dette åpner opp for mange nye 3d-applikasjoner så som varmeledende komponenter, skriver selskapene i en felles pressemelding.

Publisert av: 

Canon i nytt samarbeid om 3d-print

I begynnelsen av året valgte Canon Europe å trekke seg fra 3d-markedet. Men Canon har ikke helt mistet tanken. I Japan samarbeider de tett med en rekke partnere om salg av 3D-løsninger til næringslivet.

Publisert av: 

3D-printet pergola med på Venice Architecture Biennale

3D-printing er ikke lenger domenet for nipsgjenstander og prototyper. I dag har prosessen nådd et punkt hvor man kan bygge hus, broer og designstoler med teknologien. Ved Venice Architecture Biennale avslørte kunstneren Bruno Juričić en pergola som er 3D-printet til den kroatiske paviljongen.

Publisert av: 

Skytjeneste skal sette fart i forretningene

PostNord i Sverige lanserer en skybasert 3d-portal hvor kundene kan forvandle sin ide til 3d-prints som deretter distribueres av PostNord. – Det er neste skritt for på en enkel måte gjøre 3d-markedet mer tilgjengelig, sier administrerende direktør Ylva Ekborn i PostNord Strålfors.

Publisert av: 

GE Additive gir bort 600 3d-printere

GE Additive har investert 10 millioner dollar for at de i de kommende fem årene skal forse skoler rundt om i verden med 3d-printere. Etter foretakets beregninger har 3d-teknikken hittil nådd ut til over 400 000 elever. I høst leveres 600 polymerbaserte 3d-printere ut til grunnskoler i hele verden.

Publisert av: 

IKEA med i prosjekt om individualisert gaming-utstyr

UNYQ, som fremstiller proteser og ortopediske løsninger, går sammen med IKEA for å utvikle en enestående prototype, hvis mål er å gjøre gaming-utstyr ergonomisk, individuelt tilpasset og samtidig designmessig i tråd med med hjemmets øvrige interiør.

Publisert av: 

EOS ansetter en Chief Digital Officer

EOS har opprettet en ny stilling, Chief Digital Officer og har ansatt Güngör Kara i stillingen. Han har bygget opp et team eksperter – Additive Minds

Publisert av: 

Snapmaker – 3D-printer, CNC og laser i samme maskin

3DNet har inngått avtale med produsenten Snapmaker om distribusjon av deres produkter i Norden. Deres første produkt, Snapmaker 3-in-1, er en 3D-printer, CNC-fres og lasergraverer i én og samme maskin, til godt under ti tusen kroner. Snapmaker samlet inn totalt over to millioner dollar, fra over 5 000 personer på Kickstarter våren 2017.

Publisert av: 

Hackrod og Siemens i partnerskap for å muliggjøre en helt ny måte å designe og produsere kjøretøy på

Hackrod, Inc. og Siemens PLM Software har inngått et partnerskap for å akselerere arbeidet med å nå deres felles visjon om demokratisering av designprosessen og produksjonen av kjøretøy. Tanken er at forbrukeren blir den som står for de kreative ideene.

Publisert av: