Ny metallprinter fra Stratasys i april

Denne tegningen fra Stratasys fokuserer på fordeler ved 3d-printing av metalldeler, sett i forhold til konvensjonell produksjon.

En 3d-printer fra Stratasys som printer i metall skal lanseres i april 2018. Selskapet har foreløpig ikke avslørt så mange detaljer, men vi skriver litt om hva vi vet.

Stratasys er allerede ledende i polymerbaserte 3D-printløsninger, og oppfinner av FDM teknologen, og nå sier selskapet at deres kommende plattform for metallprinting ønsker “å erstatte konvensjonelle metoder for produksjon av korte serier,” i nøkkelindustriene romfart, bilindustri, helse og konsumentvarer.

– Vi er ekstremt opprømte over å annonsere vår utvikling av denne nye additive produksjonsplattformen, kommenterte Ilan Levin, direktør i Stratasys.

– Vi tror at denne plattformen vil utvide de eksisterende markedene meningsfylt på lang sikt og gi våre kunder en effektiv metode for å realisere verdiene fra additiv tilvirkning for pulverbaserte metallapplikasjoner.

Satsingen på 3d-printing i metall kom etter at Stratasys hadde investert 25 millioner dollar i metallpulverprodusenten LPW.

Stratasys system for metallprinting vil først og fremst rette seg mot produksjon av korte serier, deriblant prøveserier, små mengder og skreddersydde, lettvekts, og komplekse deler.

Stratasys ser spesielt til bilindustrien, og har ifølge selskapet fått sterk feedback fra kunder der de siste månedene.

Anvendelsesområder for metall 3d-printeren inkluderer forproduksjon av kjøretøy eller for kjøretøy med korte produksjonserier. Komplekse deler som veier lite vil være mulig med 3d-printeren, og også skreddersøm samt muligheten til å konsolidere mange smådeler til en enkelt del er fordeler som har vært løftet frem sett i forhold til konvensjonell produksjon.

Levin har også avslørt at det første materialet printeren vil fungere med, er aluminium.

Markedet begynner å tette seg til, og Desktop Metal er kanskje det selskapet Stratasys vil måtte konkurrere mest med etter lanseringen. Her er det imidlertid allerede slik at Stratasys er en tidlig investor i Desktop Metal, og forhandlere har muligheten til å selge systemer fra begge disse fabrikantene. Levin mener også at de to selskapene henvender seg til forskjellige segmenter, i og med at den første modellen fra Desktop Metal mest er ment for fremstilling av prototyper.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: