Ny metallprinter fra Stratasys i april

Denne tegningen fra Stratasys fokuserer på fordeler ved 3d-printing av metalldeler, sett i forhold til konvensjonell produksjon.

En 3d-printer fra Stratasys som printer i metall skal lanseres i april 2018. Selskapet har foreløpig ikke avslørt så mange detaljer, men vi skriver litt om hva vi vet.

Stratasys er allerede ledende i polymerbaserte 3D-printløsninger, og oppfinner av FDM teknologen, og nå sier selskapet at deres kommende plattform for metallprinting ønsker “å erstatte konvensjonelle metoder for produksjon av korte serier,” i nøkkelindustriene romfart, bilindustri, helse og konsumentvarer.

– Vi er ekstremt opprømte over å annonsere vår utvikling av denne nye additive produksjonsplattformen, kommenterte Ilan Levin, direktør i Stratasys.

– Vi tror at denne plattformen vil utvide de eksisterende markedene meningsfylt på lang sikt og gi våre kunder en effektiv metode for å realisere verdiene fra additiv tilvirkning for pulverbaserte metallapplikasjoner.

Satsingen på 3d-printing i metall kom etter at Stratasys hadde investert 25 millioner dollar i metallpulverprodusenten LPW.

Stratasys system for metallprinting vil først og fremst rette seg mot produksjon av korte serier, deriblant prøveserier, små mengder og skreddersydde, lettvekts, og komplekse deler.

Stratasys ser spesielt til bilindustrien, og har ifølge selskapet fått sterk feedback fra kunder der de siste månedene.

Anvendelsesområder for metall 3d-printeren inkluderer forproduksjon av kjøretøy eller for kjøretøy med korte produksjonserier. Komplekse deler som veier lite vil være mulig med 3d-printeren, og også skreddersøm samt muligheten til å konsolidere mange smådeler til en enkelt del er fordeler som har vært løftet frem sett i forhold til konvensjonell produksjon.

Levin har også avslørt at det første materialet printeren vil fungere med, er aluminium.

Markedet begynner å tette seg til, og Desktop Metal er kanskje det selskapet Stratasys vil måtte konkurrere mest med etter lanseringen. Her er det imidlertid allerede slik at Stratasys er en tidlig investor i Desktop Metal, og forhandlere har muligheten til å selge systemer fra begge disse fabrikantene. Levin mener også at de to selskapene henvender seg til forskjellige segmenter, i og med at den første modellen fra Desktop Metal mest er ment for fremstilling av prototyper.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3DVerkstan 2.0 har vekst i sikte

I fjor vår kjøpte britiske Solid Print3D konkursboet til 3DVerkstan Nordic. Administrerende direktør Neil Sewell tok deretter over som leder av det nye 3DVerkstan AB også. Denne uken da han besøkte Stockholm, tok 3dp Norge en prat med ham om fremtiden. Og det ser lyst ut.

Publisert av: