Ny multimaterialprinter til dentalmarkedet fra Stratasys

Vi har allerede fortalt om EnvisionTEC’s nye Vida 3D-printer. 3D Systems har også nettopp lansert sin NextDent 5100 og nå kommer også Stratasys med et produkt: Stratasys Objet260 Dental 3D Printer.

Stratasys’ Objet 260 Dental.

Den er basert på PolyJet triple-jetting teknologien og kan printe tre forskjellige materialer i ett og samme forløp. Det gir den fleksibiliteten som er nødvendig for å bygge kirurgiske verktøy, modeller og apparater til forskjellige pasientbehov. Ved drift i enkeltmaterialetilstand oppnår operatørene produksjonseffektivitet med kortere skift mellom hvert enkelt print og redusert materialsvinn.

Stratasys betegner den som ideell til mellomstore laboratorier som ønsker å utvide sine tjenester uten at dette påvirker allsidigheden. Stratasys Objet260 Dental 3D Printer kan oppgraderes til “Dental Selection”-versjonen, som tilbyr blanding av forskjellige materialer i selve printet.

Stratasys lanserer også to nye materialer med henblikk på å øke laboratorieproduktiviteten. Det første er et fleksibelt biokompatibelt materiale, MEDFLX625 – som gir dental- og ortodontiske laboratorier med PolyJet multimedie 3d-printere muligheten til å blande både fleksible og stive biokompatible materialer til kortvarig pasientkontakt. Dessuten lanserer de MEDFLX625, som skal hjelpe laboratorier med å øke effektiviteten ytterligere ved både å kunne printe kirurgiske guider og bløte vevsimplantatmodeller i et enkelt print.

– Der er ingen tvil om at 3D-print i tannpleien vesentlig kan redusere behandlingstiden, redusere arbeidskraftomkostningene og gi nye inntektsstrømmer. Printing av flere materialer i samme print pusher grensene for hva som er mulig i tannpleien i dag, mens du låser opp for neste generasjon av applikasjoner til i morgen, sier Mike Gaisford, direktør for helseløsninger hos Stratasys. – Vi tror på at vi med denne utgivelsen setter Stratasys i bresjen innenfor dental innovasjon – og nå plasserer vi det i flere kunders hender enn noensinne.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: