Ny multimaterialprinter til dentalmarkedet fra Stratasys

Vi har allerede fortalt om EnvisionTEC’s nye Vida 3D-printer. 3D Systems har også nettopp lansert sin NextDent 5100 og nå kommer også Stratasys med et produkt: Stratasys Objet260 Dental 3D Printer.

Stratasys’ Objet 260 Dental.

Den er basert på PolyJet triple-jetting teknologien og kan printe tre forskjellige materialer i ett og samme forløp. Det gir den fleksibiliteten som er nødvendig for å bygge kirurgiske verktøy, modeller og apparater til forskjellige pasientbehov. Ved drift i enkeltmaterialetilstand oppnår operatørene produksjonseffektivitet med kortere skift mellom hvert enkelt print og redusert materialsvinn.

Stratasys betegner den som ideell til mellomstore laboratorier som ønsker å utvide sine tjenester uten at dette påvirker allsidigheden. Stratasys Objet260 Dental 3D Printer kan oppgraderes til “Dental Selection”-versjonen, som tilbyr blanding av forskjellige materialer i selve printet.

Stratasys lanserer også to nye materialer med henblikk på å øke laboratorieproduktiviteten. Det første er et fleksibelt biokompatibelt materiale, MEDFLX625 – som gir dental- og ortodontiske laboratorier med PolyJet multimedie 3d-printere muligheten til å blande både fleksible og stive biokompatible materialer til kortvarig pasientkontakt. Dessuten lanserer de MEDFLX625, som skal hjelpe laboratorier med å øke effektiviteten ytterligere ved både å kunne printe kirurgiske guider og bløte vevsimplantatmodeller i et enkelt print.

– Der er ingen tvil om at 3D-print i tannpleien vesentlig kan redusere behandlingstiden, redusere arbeidskraftomkostningene og gi nye inntektsstrømmer. Printing av flere materialer i samme print pusher grensene for hva som er mulig i tannpleien i dag, mens du låser opp for neste generasjon av applikasjoner til i morgen, sier Mike Gaisford, direktør for helseløsninger hos Stratasys. – Vi tror på at vi med denne utgivelsen setter Stratasys i bresjen innenfor dental innovasjon – og nå plasserer vi det i flere kunders hender enn noensinne.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3DVerkstan 2.0 har vekst i sikte

I fjor vår kjøpte britiske Solid Print3D konkursboet til 3DVerkstan Nordic. Administrerende direktør Neil Sewell tok deretter over som leder av det nye 3DVerkstan AB også. Denne uken da han besøkte Stockholm, tok 3dp Norge en prat med ham om fremtiden. Og det ser lyst ut.

Publisert av: