Open source løsning for gitterbasert design

Kanin i gitterkonstruksjon. Foto: food4rhino.

Fathom lanserer Crystallon, en open source-plugin for modelleringsprogrammene Rhino og Grasshopper3D. Programvaren er utviklet av Aaron Porterfield, industridesigner hos Fathom, og benyttes for å printe gjenstander som er oppbygd av gitterkonstruksjoner.

Fathom håper at den åpne kildekoden skal stimulere brukere til å forbedre programvaren. Koden vil være tilgjengelig på fora som Sprinkhopper og Github, og via brukeres ulike eksempelstudier håper foretak å få inn feedback og forbedringsforslag, opplyser Aaron Portfield på Fathoms blogg.

På spørsmålet om hvorfor han anser at åpen kildekode er en viktig del i programvareutvikling for tilvirkningsindustrien, svarer Aaron Portfield:

– Det kommer aldri til å finnes programmer som kan gjøre alt for deg. Mangfold er nødvendig for å møte forskjellige typer av applikasjoner og brukerbehov. Mange av mine kunder har nisjeapplikasjoner som andre programvarer ikke kan håndtere. Den beste måten å utvikle verktøy på er å gjøre de så modulære som mulig, slik at de fungerer sammen med andre verktøyers spesifikke styrker, snarer enn å prøve å finne opp hjulet hver gang. Generering av geometrien er ganske enkelt, men simulering og optimering for en mengde ulike applikasjoner er meget vanskelig, og derfor er modularitet og utnyttelse av andre verktøyers styrker viktig.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: 

AM-dagen i Sverige

Merk av tirsdag 7. desember 2021 i kalenderen. Da er det tid for 3dp sin årlige heldagskonferanse, AM-dagen, som ble avlyst i fjor på grunn av pandemien. I år ser vi på fremtiden under temaet “AM 2030 – Additiv tilvirkning i fremtiden”.

Publisert av: