PostNord og Sony starter tjeneste for 3d-print

PostNord Group innleder samarbeid med Sony Mobile om printing i 3d. Via Sony Mobile-appen 3D Creator kan konsumentene printe egne 3d-modeller, og deretter få de distribuert av PostNord. Målsetningen er å gjøre 3d-teknikken mer tilgjengelig for både konsumenter og foretak.

– Jeg er meget fornøyd med samarbeidet med Sony Mobile. 3D Creator er banebrytende innen mobil kreativitet, og for oss er dette et viktig skritt når det gjelder å innføre ny teknologi i virksomheten, sier Ylva Ekborn, direktør i PostNord Strålfors Group.

3D Creator er Sonys egenutviklede app for skanning av 3d-objekter. Appen benytter smarttelefonens kameralinse for 3d-avlesninger, og har fire skanningsmodi: hode, ansikt, mat og friform. Sluttproduktet blir en slags selfie – i 3d.

PostNord Strålfors printer 3d-modellene med fullfargeprinteren Stratasys J750.

Samarbeidet innebærer at PostNord kan nyte godt av ekspertisen hos et av verdens mest kjente teknikforetak, mens Sony Mobile kan dra fordel av PostNords kunnskaper om logistikk- og kommunikasjonsmarkedet samt en bred kundebase, oppgir PostNord.

– Vi ser veldig frem til å få jobbe med PostNord, som med en bred portefølje av tjenester kan håndtere hela leveransekjeden, fra digitale 3D-filer i telefoner, til 3D-print og distribusjon til konsumentene, sier Lars Novak fra Sony Mobile.

– Dette er et første skritt, og vi ser frem mot å utvide samarbeidet. Sony Mobile er en innovativ partner som kan hjelpe oss med å utforske nye forretningsmuligheter og gjøre 3D-teknikken åpnere og mer tilgjengelig for både foretak og konsumenter, sier Ylva Ekborn.

I filmen kan du se NordicHardwares reporter fortelle mer om hvordan teknikken fungerer.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *