PostNord og Sony starter tjeneste for 3d-print

PostNord Group innleder samarbeid med Sony Mobile om printing i 3d. Via Sony Mobile-appen 3D Creator kan konsumentene printe egne 3d-modeller, og deretter få de distribuert av PostNord. Målsetningen er å gjøre 3d-teknikken mer tilgjengelig for både konsumenter og foretak.

– Jeg er meget fornøyd med samarbeidet med Sony Mobile. 3D Creator er banebrytende innen mobil kreativitet, og for oss er dette et viktig skritt når det gjelder å innføre ny teknologi i virksomheten, sier Ylva Ekborn, direktør i PostNord Strålfors Group.

3D Creator er Sonys egenutviklede app for skanning av 3d-objekter. Appen benytter smarttelefonens kameralinse for 3d-avlesninger, og har fire skanningsmodi: hode, ansikt, mat og friform. Sluttproduktet blir en slags selfie – i 3d.

PostNord Strålfors printer 3d-modellene med fullfargeprinteren Stratasys J750.

Samarbeidet innebærer at PostNord kan nyte godt av ekspertisen hos et av verdens mest kjente teknikforetak, mens Sony Mobile kan dra fordel av PostNords kunnskaper om logistikk- og kommunikasjonsmarkedet samt en bred kundebase, oppgir PostNord.

– Vi ser veldig frem til å få jobbe med PostNord, som med en bred portefølje av tjenester kan håndtere hela leveransekjeden, fra digitale 3D-filer i telefoner, til 3D-print og distribusjon til konsumentene, sier Lars Novak fra Sony Mobile.

– Dette er et første skritt, og vi ser frem mot å utvide samarbeidet. Sony Mobile er en innovativ partner som kan hjelpe oss med å utforske nye forretningsmuligheter og gjøre 3D-teknikken åpnere og mer tilgjengelig for både foretak og konsumenter, sier Ylva Ekborn.

I filmen kan du se NordicHardwares reporter fortelle mer om hvordan teknikken fungerer.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Filament som ligner glass

Durabio anvendes allerede i biler og mobiltelefoner, nå er det tilgjengelig for 3d-printing og kan i visse tilfeller være enda bedre enn glass.

Publisert av: 

Ny metode får det trege til å flyte

Forskere kan ha funnet løsningen for å 3d-printe tregtflytende materialer. Metoden kan lede til mer effektiv trykkraft i rakettmotorer.

Publisert av: 

De tar Kodaks 3d-printer til Norden

3D Center i Sverige har inngått avtale med Kodak 3D Printing for å begynne å selge deres 3d-printer i Norden. Avtalen inkluderer alt fra salg av maskin, programvarer, materialer til service.

Publisert av: 

Saken er 3D-biff!

Spansk produsent av vegetarmat 3D-printer måltidet ditt. Riktignok er det større sjanse for at biffen inneholder tang og erter enn storfe.

Publisert av: 

Studie av 3D-printede tenner

Den digitale utviklingen på dentalområdet blomstrer. Men hvor god er denne teknikken egentlig? Det spørsmålet har tannlege, tanntekniker og forsker Michael Braian tatt for seg i sin siste avhandling.

Publisert av: 

På vei mot fullautomatisert prosess

Det var et stykke mellom de skandinaviske utstillerne på Formnext i Frankfurt. Digital Metal var et av unntakene, med sin binder jetting-teknologi.

Publisert av: