PostNord og Sony starter tjeneste for 3d-print

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 1 mars 2018

PostNord Group innleder samarbeid med Sony Mobile om printing i 3d. Via Sony Mobile-appen 3D Creator kan konsumentene printe egne 3d-modeller, og deretter få de distribuert av PostNord. Målsetningen er å gjøre 3d-teknikken mer tilgjengelig for både konsumenter og foretak.

– Jeg er meget fornøyd med samarbeidet med Sony Mobile. 3D Creator er banebrytende innen mobil kreativitet, og for oss er dette et viktig skritt når det gjelder å innføre ny teknologi i virksomheten, sier Ylva Ekborn, direktør i PostNord Strålfors Group.

3D Creator er Sonys egenutviklede app for skanning av 3d-objekter. Appen benytter smarttelefonens kameralinse for 3d-avlesninger, og har fire skanningsmodi: hode, ansikt, mat og friform. Sluttproduktet blir en slags selfie – i 3d.

PostNord Strålfors printer 3d-modellene med fullfargeprinteren Stratasys J750.

Samarbeidet innebærer at PostNord kan nyte godt av ekspertisen hos et av verdens mest kjente teknikforetak, mens Sony Mobile kan dra fordel av PostNords kunnskaper om logistikk- og kommunikasjonsmarkedet samt en bred kundebase, oppgir PostNord.

– Vi ser veldig frem til å få jobbe med PostNord, som med en bred portefølje av tjenester kan håndtere hela leveransekjeden, fra digitale 3D-filer i telefoner, til 3D-print og distribusjon til konsumentene, sier Lars Novak fra Sony Mobile.

– Dette er et første skritt, og vi ser frem mot å utvide samarbeidet. Sony Mobile er en innovativ partner som kan hjelpe oss med å utforske nye forretningsmuligheter og gjøre 3D-teknikken åpnere og mer tilgjengelig for både foretak og konsumenter, sier Ylva Ekborn.

I filmen kan du se NordicHardwares reporter fortelle mer om hvordan teknikken fungerer.

Les mer

Nytt utseende og logo på 3DP Norge

Fra i dag av, fredag 12. april er det lansert nytt design og logo på vårt nettsted og nyhetsbrev.
3DP-2024-1200x800-1-1024x683

Helsingborg satser på 3D-printede elbiler

Helsingborg og Lunds universitet i Sverige har signert en intensjonsavtale med det spanske selskapet e-Miles for en serie tester med 3D-printede kjøretøy. Disse skal brukes i et transportsystem for både personer og gods.
Test_drive

Oppstartsfirma får pris for innovativ metallprinter

Procada fra Trollhättan i Sverige har utviklet en 3D-printerteknologi som blant annet gjør det mulig å skrive ut produkter i lettmetall. For dette har de blitt tildelt pris for Årets oppstartsfirma av Innovatum Science Park.
Procada-Arets-startup-i-Trollhattan.-Foto-Jerry-Lovberg

Miljøvennlig bygging med nanocellulose

Svenske forskere har for første gang vist hvordan et lettvektsmateriale laget av nanocellulose og alger kan 3D-printes og brukes som et bærekraftig byggemateriale.
Chalmers-1

Siste nytt

Saab Dynamics og Freemelt innleder samarbeid

Freemelt har fått en ordre fra Saab Dynamics om en forstudie om materialprosessutvikling av komplekse materialer for nye innovative løsninger innen forsvarsindustrien.
Freemelt-2-1-1024x683-1

Nytt utseende og logo på 3DP Norge

Fra i dag av, fredag 12. april er det lansert nytt design og logo på vårt nettsted og nyhetsbrev.
3DP-2024-1200x800-1-1024x683

3DVerkstan utvider porteføljen med Caracol

3DVerkstan har startet et samarbeid med Caracol angående deres system for storskala additiv produksjon med roboter.
Caracol-1024x669

Sandvik legger ned sitt senter for additiv produksjon

I november i fjor bestemte svenske Sandvik seg for å revidere strategien for forretningsområdet Additive Manufacturing. Det betyr at produksjonen av 3D-printede metalldeler i Sandviken avvikles.
sandvikadditivemanufacturingcentersandvikensweden