Siemens satser på 3d-fabrikk

Den nye fabrikken er et skritt i Siemens’ digitaliseringsstrategi.

Siemens investerer 27 millioner euro i ny fabrikk i Worcester, Storbritannia. I løpet av de nærmeste fem årene skal fabrikken bestå av 50 industrielle 3d-printere.  

For et drøyt år siden lyktes Siemens med å 3d-printe fungerende gassturbinblåsere i sine fabrikker i Finspång og Worcester. Suksessen har ført til at Siemens nå gjør ytterligere satsninger, som et ledd i Siemens strategi å levere service innen additiv tilvirkning globalt.

Willi Meixner.

– Det er en viktig søyle i vår digitaliseringsstrategi og investeringen understreker vår tro på et stort potensial for innovasjon og vekst i sektoren for additiv tilvirkning, sier Willi Meixner, administrerende direktør for Siemens Power and Gas Division.

I forbindelse med at Siemens ble majoritetseier i Materials Solutions, anskaffet de også 17 industrielle 3d-printere. Samtlige fra EOS hvorav 14 av modellen M270/290, to M400-1 og en M400-4. Dette innebærer en forventet økning av 33 nye 3d-printere. Eksakt hvilke modeller det kommer til å bli er ennå ikke sagt. Fabrikken kommer til å gi rundt 50 nye arbeidsplasser.

Fabrikken kommer til å drives av Siemens Digital Enterprise-løsninger og fokusere på samtlige deler i den industrielle verdikjeden. I denne regner man alt fra programbaserte systemer til automasjon, blant annet innen flyindustrien, bilindustrien og motorsport. Om alt går i henhold til planene kommer produksjonen i Worcester-fabrikken til å starte opp i september.

Fabrikken har en gulvflate på 4 700 kvadratmeter.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Nytt nylonbasert materiale fra Sinterit

I kjølvannet av lanseringen av Lisa Pro SLS systemet har den polske 3d-printer fabrikanten Sinterit introdusert et nytt pulvermateriale på markedet

Publisert av: 

The best a man can get in 3d

Gilette har gått i samarbeid med Bostonbaserte Formlabs for å lage personaliserte skaft for barberhøvler. 

Publisert av: 

EOS og Siemens utvider samarbeid

EOS og Siemens utvider sitt samarbeide gjennom økt satsing på programvare, automatisering og driftsteknikk for industriell additiv tilvirkning.

Publisert av: 

Futuristisk design med 3d-teknikk

Industridesigneren Nicole Hone har skapt futuristiske og realistiske vannvekster med hjelp av 3d-printer og digitale verktøy. – Balansen mellom kontrollert design og ukontrollert naturlig interaksjon leder til en overbevisende organisk ytelse, skriver Nicole på sin hjemmeside.

Publisert av: 

Industriell 3d-skanning gjort enkelt

Industriell 3d-skanning kan tilføres både automatisering og stor brukervennlighet uten å gå på kompromiss med kvaliteten. Det var ett av hovedbudskapene, da de to stiftere av firmaet Zebicon, Kasper Fedde Krogh og Jeppe Hebsgaard Laursen, holdt presentasjoner den 2. og 3. oktober hos samarbeidspartneren DTU.

Publisert av: 

3DVerkstan slipper ny versjon av Olsson Ruby

Olsson Ruby er et munnstykke fra 3DVerkstan for FDM-printere, som kan printe flere ulike abrasive materialer, som sliter på vanlige messingsmunnstykker. Nå har 3DVerkstan sammen med den opprinnelige oppfinneren, Anders Olsson, utviklet en ny versjon av munnstykket som klarer høyere temperaturer.

Publisert av: 

3d-printede gulvtepper øker samspillet med selve gulvet

London Design Festival slutter denne uken. Det er en showcase av fascinerende kreasjoner fra alle aspekter av design. Det er naturligvis også 3d-printede effekter i blant, hvor blant andre hollandske Studio Plott fremviser en nyskapning innen for gulvtepper.

Publisert av: 

Ricoh finner finishing-partner til SLS-teknologi

Ricoh har vært på utkikk etter en metode til utjevning av deres nye Selective Laser Sintering (SLS) materialer via vibrasjonsteknologi. De var klar over at teknologien allerede ble brukt til å gjøre 3d-printede deler fremstilt i nylon glatte, men var ikke sikre på om metoden ville være egnet til deres polypropylen-materiale.

Publisert av: