Siemens satser på 3d-fabrikk

Den nye fabrikken er et skritt i Siemens’ digitaliseringsstrategi.

Siemens investerer 27 millioner euro i ny fabrikk i Worcester, Storbritannia. I løpet av de nærmeste fem årene skal fabrikken bestå av 50 industrielle 3d-printere.  

For et drøyt år siden lyktes Siemens med å 3d-printe fungerende gassturbinblåsere i sine fabrikker i Finspång og Worcester. Suksessen har ført til at Siemens nå gjør ytterligere satsninger, som et ledd i Siemens strategi å levere service innen additiv tilvirkning globalt.

Willi Meixner.

– Det er en viktig søyle i vår digitaliseringsstrategi og investeringen understreker vår tro på et stort potensial for innovasjon og vekst i sektoren for additiv tilvirkning, sier Willi Meixner, administrerende direktør for Siemens Power and Gas Division.

I forbindelse med at Siemens ble majoritetseier i Materials Solutions, anskaffet de også 17 industrielle 3d-printere. Samtlige fra EOS hvorav 14 av modellen M270/290, to M400-1 og en M400-4. Dette innebærer en forventet økning av 33 nye 3d-printere. Eksakt hvilke modeller det kommer til å bli er ennå ikke sagt. Fabrikken kommer til å gi rundt 50 nye arbeidsplasser.

Fabrikken kommer til å drives av Siemens Digital Enterprise-løsninger og fokusere på samtlige deler i den industrielle verdikjeden. I denne regner man alt fra programbaserte systemer til automasjon, blant annet innen flyindustrien, bilindustrien og motorsport. Om alt går i henhold til planene kommer produksjonen i Worcester-fabrikken til å starte opp i september.

Fabrikken har en gulvflate på 4 700 kvadratmeter.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Markedet peker oppover igjen

Additiv produksjon med polymerer og metaller går mot historiske høyder. Det viser en ny rapport fra det amerikanske markedsanalyseselskapet SmarTech Analysis. Tall fra andre kvartal 2021 viser nivåer som er høyere enn før pandemien.

Publisert av: