Siemens satser på 3d-fabrikk

Den nye fabrikken er et skritt i Siemens’ digitaliseringsstrategi.

Siemens investerer 27 millioner euro i ny fabrikk i Worcester, Storbritannia. I løpet av de nærmeste fem årene skal fabrikken bestå av 50 industrielle 3d-printere.  

For et drøyt år siden lyktes Siemens med å 3d-printe fungerende gassturbinblåsere i sine fabrikker i Finspång og Worcester. Suksessen har ført til at Siemens nå gjør ytterligere satsninger, som et ledd i Siemens strategi å levere service innen additiv tilvirkning globalt.

Willi Meixner.

– Det er en viktig søyle i vår digitaliseringsstrategi og investeringen understreker vår tro på et stort potensial for innovasjon og vekst i sektoren for additiv tilvirkning, sier Willi Meixner, administrerende direktør for Siemens Power and Gas Division.

I forbindelse med at Siemens ble majoritetseier i Materials Solutions, anskaffet de også 17 industrielle 3d-printere. Samtlige fra EOS hvorav 14 av modellen M270/290, to M400-1 og en M400-4. Dette innebærer en forventet økning av 33 nye 3d-printere. Eksakt hvilke modeller det kommer til å bli er ennå ikke sagt. Fabrikken kommer til å gi rundt 50 nye arbeidsplasser.

Fabrikken kommer til å drives av Siemens Digital Enterprise-løsninger og fokusere på samtlige deler i den industrielle verdikjeden. I denne regner man alt fra programbaserte systemer til automasjon, blant annet innen flyindustrien, bilindustrien og motorsport. Om alt går i henhold til planene kommer produksjonen i Worcester-fabrikken til å starte opp i september.

Fabrikken har en gulvflate på 4 700 kvadratmeter.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *