Figure 4 skal fikse flyene

Figure 4 er en industriell løsning for plastproduksjon. Den har en printhastighet for prototyper på 100 millimeter i timen og 65 millimeter i timen fr ferdige deler.

3D Systems høyvolumsprinter Figure 4 har blitt valgt ut til et US Air Force-sponset forskningsprosjekt. Det amerikanske flyvåpenet vil utforske effektiviteten av 3d-teknikken i supplykjeden for vedlikehold av fly.

Charles ”Chuck” Hull, grunnlegger og sjefstekniker hos 3D Systems. Foto: 3D Systems

US Air Force, det amerikanske flyvåpenet, skal utforske om SLA-printede reservedeler kan minske tiden et fly venter på reparasjon. For å teste dette har 3d-printerleverandøren 3D Systems’ produksjonsplattform Figure 4 blitt valgt ut. 3d-printeren, som 3dpNorge tidligere har fortalt om, er en industriell løsning for plastproduksjon, basert på SLA-teknikk, stereolitografi. I maskinen er leveransen av ferdige komponenter automatisert med roboter og etterbehandlingen integrert, noe 3D Systems mener gjør produksjonen ekstra rask.

Foruten at tilvirkningsprosessen forventes å gå raskere enn med tradisjonelle teknikker, åpner det muligheten opp for å kunne printe resrvedeler til fly som er flere tiår gamle. Reservedeler som ikke lengre lages eller som har blitt alt for dyre.

– Additiv tilvirkning er den perfekte løsningen ettersom det er mulig å eliminere andre tidkrevende og dyre verktøy, sier Chuck Hull som er grunnlegger og sjefstekniker hos 3D Systems.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *