HP utvider samarbeidene og har metall i sikte

HPs Innovation Center i Sant Cugat, Barcelona, hvilket er hovedkontor for HPs virksomhet innen 3d-printing.

3dp var på plass i Barcelona, 22-23. mai, for å delta i HP Innovation Summit. Under disse dagene avslørte teknologigiganten blant annet at de utvikler sine samarbeid med Materialise og Protolabs samt at de satser for å entre ett nytt marked: 3d-printing i metall. 

I to dager, 22-23. mai, samlet medier fra hele verden seg da HP for andre år arrangerte HP Innovation Summit i Sant Cugat, Barcelona. Dagene ble innledet med forelesninger med noen av HP sine sjefer innen utvikling og 3d-printing. Ramon Pastor, visedirektør og sjef for HPs 3d-teknikk Multi Jet Fusion, var en av de innledende talerne som fokuserte på nøkkelfaktorene for at 3d-teknikken skal kunne revolusjonere tilvirkningsindustrien. En industri som i dag omsetter 12 billiarder kroner. I dagens situasjon står 3d-printing for mellom fem til seks milliarder kroner av denne summen- noe som forventes å  vokse eksplosjonsartet, mener Ramon Pastor.

– Den digitale omstillingen innebærer at vi ikke lenger trenger å tilvirke sentralt eller masseprodusere men kan tilvirke lokalt og samtidig individualisere produkter. Dette kommer i fremtiden til å forandre det 12 billioner-markedet som tilvirkningsindustrien står for i dag. Men for at 3d-printing skal lykkes med dette gjennombruddet er det fremfor alt tre hovedfaktorer som selskapene må fokusere på. Det er kompetanse, logistikk og standardiseringer for å forstå og kunne implementere teknikken, sier  Ramon Pastor.

Følgende talere innledet eventet: John Ortiz (HP) produktsjef, Helena Herrero direktør for det spanske flyselskapet Iberia, Ramon Pastor (HP) visedirektør og sjef for HP Jet Fusion-teknikken, Louis Kim (HP) global sjef for immersive computing, Shane Wall (HP) IT-sjef og Nate Hurst (HP) sjef for miljø og sosialt ansvar.

Foruten å snakke om hvordan 3d-teknikken kommer til å forandre tilvirkningsindustrien, fortalte HP om de aller nyeste store forretningene som selskapet har gjennomført. Det internasjonale servicebyrået Protolabs oppgraderer med sju HP Jet Fusion 4210 i USA og i Tyskland, IAM 3D Hub i Spania installerer åtte HP Jet Fusion 4200-printere, belgiske ZiggZagg installerer seks 4210-printere og belgiske Materialise demonstrerer 3d-løsninger for produksjon av individualiserte skosåler.

Under toppmøtet ble det vist flere eksempler der kunder har benyttet Multi Jet Fusion-teknikken. Bland annet en 3d-printet hjelm som bæres av Vatikanets Sveitsergarde og sykkelhjelmer av Sculpteo for kunden Syncro Innovation.

HP viste mange anvendelsesområder for Jet Fusion-teknikken. Blant annet innen bilindustrien, helse- og sykepleie og konsumentprodukter.

Konsumentprodukter er ett av områdene HP har mange kunder fra.

Under evenemanget fikk de besøkende muligheten til å studere mange anvendelsesområder som HP sine 3d-printere har vært benyttet til nå. Her var det alt fra konsumentprodukter som mobildeksler til store 3d-printede deler til bilmotorer. Materialet som benyttes for applikasjoner i dag i HP Jet Fusion-tekniken er først og fremst PA12 og PA11, altså plast. På spørsmål om det voksende markedet innen metallprinting svarte HPs sjef for Europa, Midt-Østen og Afrika;

– HP kommer til å satse på metall. Men mange av de applikasjonene vi viser her i dag har erstattet deler som tidligere har vært lagd i metall. De har muliggjort at de er billigere, kan tilvirkes raskere og er lettere enn metall. Til tross for dette er plastmaterialet så pass sterkt at det holder like bra som metall. I år kommer vi til å ferdigstille hvordan vår forretningsstrategi på dette området kommer til å se ut. Det er alt jeg kan si om dette nå, sa Emilio Juarez.

I HPs innerste kjerne, laboratoriet for forskning og utvikling av 3d-printing viste HP frem sin 3d-printer for produksjon, Multi Jet Fusion 4200 og sine siste fargeprintere for prototyper, Jet Fusion 300 og 500. Men det var materialutviklingene forskertemet kom tilbake til gang på gang. Også i disse samtalene kom nye metaerialer og metallprinting på tale.

– Vi forsøker hele tiden å arbeide for å senke kostnadene på materialet til Multi Jet Fusion-printerne. Nå for tiden jobber vi med å utvikle ulike agenter for å kunne kjøre miksede materialer i maskinene, fortalte Jesus Lopez, forsknings- og utviklingssjef for HPs avdeling for 3d.

At HP kommer til å bege seg inn i metallkonkurransen på 3d-markedet er å vente seg. De første skrittene har man allerede begynt å ta.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Ny driver forbedrer Mimakis maskiner

Med den nye printerdriveren Cuttlefish får brukerne av Mimakis fullfarge 3D-printer bedre kontroll over geometri, farger og materialoverganger.

Publisert av: 

3D-printing uten manuell programmering

ABB Robotics, robotdivisjonen til det sveitsisk-svenske multinasjonale elektronikkfirmaet ABB har introdusert 3D-print programvare for sitt robotsimuleringsprogram.

Publisert av: 

Optimaliserer smykkeproduksjonen

Den amerikanske 3D-printerprodusenten 3D Systems har kunngjort en ny smykkeproduksjonsløsning for sin Figur 4 3D-utskriftsplattform. Figure 4 Jewelry, designet for det 3D-printede smykkemarkedet, består av 3D Systems maskinvare, programvare og materialer optimalisert for å gi høy nøyaktighet, rike detaljer og glatte overflater.

Publisert av: 

Mindre plast – flere brett

Et fransk selskap som heter Hexa Surfboard har investert helhjertet i design og 3D-printing av miljøvennlige surfebrett. Målet er å redusere plasten i verdenshavene.

Publisert av: 

Postnord kjøper HP 3D-printer

I Sverige 3D-printer Postnord deler og reservedeler for kunder på forespørsel. Nå styrker de sin 3D-printvirksomhet med en ny HP 3D-printer. -Med denne teknologien kan vi effektivisere hele forsyningskjeden og kutte hele distribusjonsstadier, sier Tomas Lundström, sjef for 3D i Postnord Strålfors.

Publisert av: 

PLM Group satser på programvare

PLM Group, forhandler av HP, 3D Systems og Markforged i det nordiske markedet, investerer nå ytterligere i programvare. Derfor inngår de et samarbeid med den belgiske utvikleren Materialize.

Publisert av: 

Reguleringer for 3D-printing av kroppsdeler

Artikkelen tar for seg fremskrittene til 3D-printing og dens avlegger bioprinting innen feltet medisin, og stiller spørsmål om lovreguleringer som finnes, og andre som kanskje bør komme på plass før utviklingen løper fra lovgiverne.

Publisert av: 

Bransjeekspertene spår om 2020

3D Printing Industry har spurt 80 insidere i ledende firmaer innen additiv tilvirkning om hva de tror kommer til å skje i 2020. Vi viderebringer her et utvalg av svarene, oversatt til norsk.

Publisert av: 

Pasientspesifikke stents godkjent i USA

3D-printede pasientspesifikke luftveisstents, utviklet av en lege ved Cleveland Clinic, et medisinsk senter i Ohio, har fått godkjenning fra US Food and Drug Administration (FDA).

Publisert av: 

Autodesk lager generativ design for Airbus

En av fordelene med 3D-printing teknikken er at den er i stand til å produsere former som tidligere ikke var mulig å fremstille ved tradisjonelle, subtraktive metoder. Dette gjør at ingeniører må frigjøre seg fra begrensningene som de er vant med å ha når de skal designe deler. Ved å benytte seg av programvarer fra Autodesk har Airbus tenkt nytt rundt en rekke flydeler. 

Publisert av: