HP utvider samarbeidene og har metall i sikte

HPs Innovation Center i Sant Cugat, Barcelona, hvilket er hovedkontor for HPs virksomhet innen 3d-printing.

3dp var på plass i Barcelona, 22-23. mai, for å delta i HP Innovation Summit. Under disse dagene avslørte teknologigiganten blant annet at de utvikler sine samarbeid med Materialise og Protolabs samt at de satser for å entre ett nytt marked: 3d-printing i metall. 

I to dager, 22-23. mai, samlet medier fra hele verden seg da HP for andre år arrangerte HP Innovation Summit i Sant Cugat, Barcelona. Dagene ble innledet med forelesninger med noen av HP sine sjefer innen utvikling og 3d-printing. Ramon Pastor, visedirektør og sjef for HPs 3d-teknikk Multi Jet Fusion, var en av de innledende talerne som fokuserte på nøkkelfaktorene for at 3d-teknikken skal kunne revolusjonere tilvirkningsindustrien. En industri som i dag omsetter 12 billiarder kroner. I dagens situasjon står 3d-printing for mellom fem til seks milliarder kroner av denne summen- noe som forventes å  vokse eksplosjonsartet, mener Ramon Pastor.

– Den digitale omstillingen innebærer at vi ikke lenger trenger å tilvirke sentralt eller masseprodusere men kan tilvirke lokalt og samtidig individualisere produkter. Dette kommer i fremtiden til å forandre det 12 billioner-markedet som tilvirkningsindustrien står for i dag. Men for at 3d-printing skal lykkes med dette gjennombruddet er det fremfor alt tre hovedfaktorer som selskapene må fokusere på. Det er kompetanse, logistikk og standardiseringer for å forstå og kunne implementere teknikken, sier  Ramon Pastor.

Følgende talere innledet eventet: John Ortiz (HP) produktsjef, Helena Herrero direktør for det spanske flyselskapet Iberia, Ramon Pastor (HP) visedirektør og sjef for HP Jet Fusion-teknikken, Louis Kim (HP) global sjef for immersive computing, Shane Wall (HP) IT-sjef og Nate Hurst (HP) sjef for miljø og sosialt ansvar.

Foruten å snakke om hvordan 3d-teknikken kommer til å forandre tilvirkningsindustrien, fortalte HP om de aller nyeste store forretningene som selskapet har gjennomført. Det internasjonale servicebyrået Protolabs oppgraderer med sju HP Jet Fusion 4210 i USA og i Tyskland, IAM 3D Hub i Spania installerer åtte HP Jet Fusion 4200-printere, belgiske ZiggZagg installerer seks 4210-printere og belgiske Materialise demonstrerer 3d-løsninger for produksjon av individualiserte skosåler.

Under toppmøtet ble det vist flere eksempler der kunder har benyttet Multi Jet Fusion-teknikken. Bland annet en 3d-printet hjelm som bæres av Vatikanets Sveitsergarde og sykkelhjelmer av Sculpteo for kunden Syncro Innovation.

HP viste mange anvendelsesområder for Jet Fusion-teknikken. Blant annet innen bilindustrien, helse- og sykepleie og konsumentprodukter.

Konsumentprodukter er ett av områdene HP har mange kunder fra.

Under evenemanget fikk de besøkende muligheten til å studere mange anvendelsesområder som HP sine 3d-printere har vært benyttet til nå. Her var det alt fra konsumentprodukter som mobildeksler til store 3d-printede deler til bilmotorer. Materialet som benyttes for applikasjoner i dag i HP Jet Fusion-tekniken er først og fremst PA12 og PA11, altså plast. På spørsmål om det voksende markedet innen metallprinting svarte HPs sjef for Europa, Midt-Østen og Afrika;

– HP kommer til å satse på metall. Men mange av de applikasjonene vi viser her i dag har erstattet deler som tidligere har vært lagd i metall. De har muliggjort at de er billigere, kan tilvirkes raskere og er lettere enn metall. Til tross for dette er plastmaterialet så pass sterkt at det holder like bra som metall. I år kommer vi til å ferdigstille hvordan vår forretningsstrategi på dette området kommer til å se ut. Det er alt jeg kan si om dette nå, sa Emilio Juarez.

I HPs innerste kjerne, laboratoriet for forskning og utvikling av 3d-printing viste HP frem sin 3d-printer for produksjon, Multi Jet Fusion 4200 og sine siste fargeprintere for prototyper, Jet Fusion 300 og 500. Men det var materialutviklingene forskertemet kom tilbake til gang på gang. Også i disse samtalene kom nye metaerialer og metallprinting på tale.

– Vi forsøker hele tiden å arbeide for å senke kostnadene på materialet til Multi Jet Fusion-printerne. Nå for tiden jobber vi med å utvikle ulike agenter for å kunne kjøre miksede materialer i maskinene, fortalte Jesus Lopez, forsknings- og utviklingssjef for HPs avdeling for 3d.

At HP kommer til å bege seg inn i metallkonkurransen på 3d-markedet er å vente seg. De første skrittene har man allerede begynt å ta.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *