HP utvider samarbeidene og har metall i sikte

HPs Innovation Center i Sant Cugat, Barcelona, hvilket er hovedkontor for HPs virksomhet innen 3d-printing.

3dp var på plass i Barcelona, 22-23. mai, for å delta i HP Innovation Summit. Under disse dagene avslørte teknologigiganten blant annet at de utvikler sine samarbeid med Materialise og Protolabs samt at de satser for å entre ett nytt marked: 3d-printing i metall. 

I to dager, 22-23. mai, samlet medier fra hele verden seg da HP for andre år arrangerte HP Innovation Summit i Sant Cugat, Barcelona. Dagene ble innledet med forelesninger med noen av HP sine sjefer innen utvikling og 3d-printing. Ramon Pastor, visedirektør og sjef for HPs 3d-teknikk Multi Jet Fusion, var en av de innledende talerne som fokuserte på nøkkelfaktorene for at 3d-teknikken skal kunne revolusjonere tilvirkningsindustrien. En industri som i dag omsetter 12 billiarder kroner. I dagens situasjon står 3d-printing for mellom fem til seks milliarder kroner av denne summen- noe som forventes å  vokse eksplosjonsartet, mener Ramon Pastor.

– Den digitale omstillingen innebærer at vi ikke lenger trenger å tilvirke sentralt eller masseprodusere men kan tilvirke lokalt og samtidig individualisere produkter. Dette kommer i fremtiden til å forandre det 12 billioner-markedet som tilvirkningsindustrien står for i dag. Men for at 3d-printing skal lykkes med dette gjennombruddet er det fremfor alt tre hovedfaktorer som selskapene må fokusere på. Det er kompetanse, logistikk og standardiseringer for å forstå og kunne implementere teknikken, sier  Ramon Pastor.

Følgende talere innledet eventet: John Ortiz (HP) produktsjef, Helena Herrero direktør for det spanske flyselskapet Iberia, Ramon Pastor (HP) visedirektør og sjef for HP Jet Fusion-teknikken, Louis Kim (HP) global sjef for immersive computing, Shane Wall (HP) IT-sjef og Nate Hurst (HP) sjef for miljø og sosialt ansvar.

Foruten å snakke om hvordan 3d-teknikken kommer til å forandre tilvirkningsindustrien, fortalte HP om de aller nyeste store forretningene som selskapet har gjennomført. Det internasjonale servicebyrået Protolabs oppgraderer med sju HP Jet Fusion 4210 i USA og i Tyskland, IAM 3D Hub i Spania installerer åtte HP Jet Fusion 4200-printere, belgiske ZiggZagg installerer seks 4210-printere og belgiske Materialise demonstrerer 3d-løsninger for produksjon av individualiserte skosåler.

Under toppmøtet ble det vist flere eksempler der kunder har benyttet Multi Jet Fusion-teknikken. Bland annet en 3d-printet hjelm som bæres av Vatikanets Sveitsergarde og sykkelhjelmer av Sculpteo for kunden Syncro Innovation.

HP viste mange anvendelsesområder for Jet Fusion-teknikken. Blant annet innen bilindustrien, helse- og sykepleie og konsumentprodukter.

Konsumentprodukter er ett av områdene HP har mange kunder fra.

Under evenemanget fikk de besøkende muligheten til å studere mange anvendelsesområder som HP sine 3d-printere har vært benyttet til nå. Her var det alt fra konsumentprodukter som mobildeksler til store 3d-printede deler til bilmotorer. Materialet som benyttes for applikasjoner i dag i HP Jet Fusion-tekniken er først og fremst PA12 og PA11, altså plast. På spørsmål om det voksende markedet innen metallprinting svarte HPs sjef for Europa, Midt-Østen og Afrika;

– HP kommer til å satse på metall. Men mange av de applikasjonene vi viser her i dag har erstattet deler som tidligere har vært lagd i metall. De har muliggjort at de er billigere, kan tilvirkes raskere og er lettere enn metall. Til tross for dette er plastmaterialet så pass sterkt at det holder like bra som metall. I år kommer vi til å ferdigstille hvordan vår forretningsstrategi på dette området kommer til å se ut. Det er alt jeg kan si om dette nå, sa Emilio Juarez.

I HPs innerste kjerne, laboratoriet for forskning og utvikling av 3d-printing viste HP frem sin 3d-printer for produksjon, Multi Jet Fusion 4200 og sine siste fargeprintere for prototyper, Jet Fusion 300 og 500. Men det var materialutviklingene forskertemet kom tilbake til gang på gang. Også i disse samtalene kom nye metaerialer og metallprinting på tale.

– Vi forsøker hele tiden å arbeide for å senke kostnadene på materialet til Multi Jet Fusion-printerne. Nå for tiden jobber vi med å utvikle ulike agenter for å kunne kjøre miksede materialer i maskinene, fortalte Jesus Lopez, forsknings- og utviklingssjef for HPs avdeling for 3d.

At HP kommer til å bege seg inn i metallkonkurransen på 3d-markedet er å vente seg. De første skrittene har man allerede begynt å ta.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Nytt nylonbasert materiale fra Sinterit

I kjølvannet av lanseringen av Lisa Pro SLS systemet har den polske 3d-printer fabrikanten Sinterit introdusert et nytt pulvermateriale på markedet

Publisert av: 

The best a man can get in 3d

Gilette har gått i samarbeid med Bostonbaserte Formlabs for å lage personaliserte skaft for barberhøvler. 

Publisert av: 

EOS og Siemens utvider samarbeid

EOS og Siemens utvider sitt samarbeide gjennom økt satsing på programvare, automatisering og driftsteknikk for industriell additiv tilvirkning.

Publisert av: 

Futuristisk design med 3d-teknikk

Industridesigneren Nicole Hone har skapt futuristiske og realistiske vannvekster med hjelp av 3d-printer og digitale verktøy. – Balansen mellom kontrollert design og ukontrollert naturlig interaksjon leder til en overbevisende organisk ytelse, skriver Nicole på sin hjemmeside.

Publisert av: 

Industriell 3d-skanning gjort enkelt

Industriell 3d-skanning kan tilføres både automatisering og stor brukervennlighet uten å gå på kompromiss med kvaliteten. Det var ett av hovedbudskapene, da de to stiftere av firmaet Zebicon, Kasper Fedde Krogh og Jeppe Hebsgaard Laursen, holdt presentasjoner den 2. og 3. oktober hos samarbeidspartneren DTU.

Publisert av: 

3DVerkstan slipper ny versjon av Olsson Ruby

Olsson Ruby er et munnstykke fra 3DVerkstan for FDM-printere, som kan printe flere ulike abrasive materialer, som sliter på vanlige messingsmunnstykker. Nå har 3DVerkstan sammen med den opprinnelige oppfinneren, Anders Olsson, utviklet en ny versjon av munnstykket som klarer høyere temperaturer.

Publisert av: 

3d-printede gulvtepper øker samspillet med selve gulvet

London Design Festival slutter denne uken. Det er en showcase av fascinerende kreasjoner fra alle aspekter av design. Det er naturligvis også 3d-printede effekter i blant, hvor blant andre hollandske Studio Plott fremviser en nyskapning innen for gulvtepper.

Publisert av: 

Ricoh finner finishing-partner til SLS-teknologi

Ricoh har vært på utkikk etter en metode til utjevning av deres nye Selective Laser Sintering (SLS) materialer via vibrasjonsteknologi. De var klar over at teknologien allerede ble brukt til å gjøre 3d-printede deler fremstilt i nylon glatte, men var ikke sikre på om metoden ville være egnet til deres polypropylen-materiale.

Publisert av: