HP utvider samarbeidene og har metall i sikte

HPs Innovation Center i Sant Cugat, Barcelona, hvilket er hovedkontor for HPs virksomhet innen 3d-printing.

3dp var på plass i Barcelona, 22-23. mai, for å delta i HP Innovation Summit. Under disse dagene avslørte teknologigiganten blant annet at de utvikler sine samarbeid med Materialise og Protolabs samt at de satser for å entre ett nytt marked: 3d-printing i metall. 

I to dager, 22-23. mai, samlet medier fra hele verden seg da HP for andre år arrangerte HP Innovation Summit i Sant Cugat, Barcelona. Dagene ble innledet med forelesninger med noen av HP sine sjefer innen utvikling og 3d-printing. Ramon Pastor, visedirektør og sjef for HPs 3d-teknikk Multi Jet Fusion, var en av de innledende talerne som fokuserte på nøkkelfaktorene for at 3d-teknikken skal kunne revolusjonere tilvirkningsindustrien. En industri som i dag omsetter 12 billiarder kroner. I dagens situasjon står 3d-printing for mellom fem til seks milliarder kroner av denne summen- noe som forventes å  vokse eksplosjonsartet, mener Ramon Pastor.

– Den digitale omstillingen innebærer at vi ikke lenger trenger å tilvirke sentralt eller masseprodusere men kan tilvirke lokalt og samtidig individualisere produkter. Dette kommer i fremtiden til å forandre det 12 billioner-markedet som tilvirkningsindustrien står for i dag. Men for at 3d-printing skal lykkes med dette gjennombruddet er det fremfor alt tre hovedfaktorer som selskapene må fokusere på. Det er kompetanse, logistikk og standardiseringer for å forstå og kunne implementere teknikken, sier  Ramon Pastor.

Følgende talere innledet eventet: John Ortiz (HP) produktsjef, Helena Herrero direktør for det spanske flyselskapet Iberia, Ramon Pastor (HP) visedirektør og sjef for HP Jet Fusion-teknikken, Louis Kim (HP) global sjef for immersive computing, Shane Wall (HP) IT-sjef og Nate Hurst (HP) sjef for miljø og sosialt ansvar.

Foruten å snakke om hvordan 3d-teknikken kommer til å forandre tilvirkningsindustrien, fortalte HP om de aller nyeste store forretningene som selskapet har gjennomført. Det internasjonale servicebyrået Protolabs oppgraderer med sju HP Jet Fusion 4210 i USA og i Tyskland, IAM 3D Hub i Spania installerer åtte HP Jet Fusion 4200-printere, belgiske ZiggZagg installerer seks 4210-printere og belgiske Materialise demonstrerer 3d-løsninger for produksjon av individualiserte skosåler.

Under toppmøtet ble det vist flere eksempler der kunder har benyttet Multi Jet Fusion-teknikken. Bland annet en 3d-printet hjelm som bæres av Vatikanets Sveitsergarde og sykkelhjelmer av Sculpteo for kunden Syncro Innovation.

HP viste mange anvendelsesområder for Jet Fusion-teknikken. Blant annet innen bilindustrien, helse- og sykepleie og konsumentprodukter.

Konsumentprodukter er ett av områdene HP har mange kunder fra.

Under evenemanget fikk de besøkende muligheten til å studere mange anvendelsesområder som HP sine 3d-printere har vært benyttet til nå. Her var det alt fra konsumentprodukter som mobildeksler til store 3d-printede deler til bilmotorer. Materialet som benyttes for applikasjoner i dag i HP Jet Fusion-tekniken er først og fremst PA12 og PA11, altså plast. På spørsmål om det voksende markedet innen metallprinting svarte HPs sjef for Europa, Midt-Østen og Afrika;

– HP kommer til å satse på metall. Men mange av de applikasjonene vi viser her i dag har erstattet deler som tidligere har vært lagd i metall. De har muliggjort at de er billigere, kan tilvirkes raskere og er lettere enn metall. Til tross for dette er plastmaterialet så pass sterkt at det holder like bra som metall. I år kommer vi til å ferdigstille hvordan vår forretningsstrategi på dette området kommer til å se ut. Det er alt jeg kan si om dette nå, sa Emilio Juarez.

I HPs innerste kjerne, laboratoriet for forskning og utvikling av 3d-printing viste HP frem sin 3d-printer for produksjon, Multi Jet Fusion 4200 og sine siste fargeprintere for prototyper, Jet Fusion 300 og 500. Men det var materialutviklingene forskertemet kom tilbake til gang på gang. Også i disse samtalene kom nye metaerialer og metallprinting på tale.

– Vi forsøker hele tiden å arbeide for å senke kostnadene på materialet til Multi Jet Fusion-printerne. Nå for tiden jobber vi med å utvikle ulike agenter for å kunne kjøre miksede materialer i maskinene, fortalte Jesus Lopez, forsknings- og utviklingssjef for HPs avdeling for 3d.

At HP kommer til å bege seg inn i metallkonkurransen på 3d-markedet er å vente seg. De første skrittene har man allerede begynt å ta.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3D-printet pergola med på Venice Architecture Biennale

3D-printing er ikke lenger domenet for nipsgjenstander og prototyper. I dag har prosessen nådd et punkt hvor man kan bygge hus, broer og designstoler med teknologien. Ved Venice Architecture Biennale avslørte kunstneren Bruno Juričić en pergola som er 3D-printet til den kroatiske paviljongen.

Publisert av: 

Skytjeneste skal sette fart i forretningene

PostNord i Sverige lanserer en skybasert 3d-portal hvor kundene kan forvandle sin ide til 3d-prints som deretter distribueres av PostNord. – Det er neste skritt for på en enkel måte gjøre 3d-markedet mer tilgjengelig, sier administrerende direktør Ylva Ekborn i PostNord Strålfors.

Publisert av: 

IKEA med i prosjekt om individualisert gaming-utstyr

UNYQ, som fremstiller proteser og ortopediske løsninger, går sammen med IKEA for å utvikle en enestående prototype, hvis mål er å gjøre gaming-utstyr ergonomisk, individuelt tilpasset og samtidig designmessig i tråd med med hjemmets øvrige interiør.

Publisert av: 

EOS ansetter en Chief Digital Officer

EOS har opprettet en ny stilling, Chief Digital Officer og har ansatt Güngör Kara i stillingen. Han har bygget opp et team eksperter – Additive Minds

Publisert av: 

Snapmaker – 3D-printer, CNC og laser i samme maskin

3DNet har inngått avtale med produsenten Snapmaker om distribusjon av deres produkter i Norden. Deres første produkt, Snapmaker 3-in-1, er en 3D-printer, CNC-fres og lasergraverer i én og samme maskin, til godt under ti tusen kroner. Snapmaker samlet inn totalt over to millioner dollar, fra over 5 000 personer på Kickstarter våren 2017.

Publisert av: 

Hackrod og Siemens i partnerskap for å muliggjøre en helt ny måte å designe og produsere kjøretøy på

Hackrod, Inc. og Siemens PLM Software har inngått et partnerskap for å akselerere arbeidet med å nå deres felles visjon om demokratisering av designprosessen og produksjonen av kjøretøy. Tanken er at forbrukeren blir den som står for de kreative ideene.

Publisert av: 

EOS lanserer Formiga P 110 Velocis

EOS har forbedret ett av sine mest suksessrike systemer ytterligere med FORMIGA P 110 Velocis. Med hjelp av tekniske forbedringer, basert på FORMIGA P 110 for tilvirkning i polymerer, tilbyr nå Velocis en produktivitetsøkning med opp til 20 prosent, sammen med en mer enhetlig delkvalitet.

Publisert av: 

En sukkerprinter til medisinsk forskning

Forskere fra Universitetet i Illinois har utviklet en ny slags 3d-printer, som kan produsere komplekse former av sukkermateriale, som kan benyttes til å dyrke biologisk vev.

Publisert av: 

Nå nye høyder med Concept Laser M2

GE Additive slipper en oppdatering til sin 3d-printer Concept Laser M2 cusing. Ifølge selskapet skal de nye oppdateringene medføre økt produktivitet, pålitelighet og lavere driftskostnader.

Publisert av: 

De bioprinter menneskelige hornhinner

Bioprinting kan på sikt løse mangelen på donorer av øyevev. – Det har vist seg å være mulig å printe hornhinner, sier professor Che Connon fra Newcastle University.

Publisert av: 

3D Systems slipper to nye printere

3D Systems lanserer to nye 3d-printere, en for metall og en for dentalapplikasjoner. – Vi tror på at disse 3d-systemene kommer til å bidra til ekspansjonen av metallprinting, sier 3D Systems Kevin McAlea.

Publisert av: