GE Additive gir bort 600 3d-printere

Ifølge GE Additive har satsningen gjort at 3d-teknikken har nådd ut til over 400 000 elever rundt om i verden.

GE Additive har investert 10 millioner dollar for at de i de kommende fem årene skal forse skoler rundt om i verden med 3d-printere. Etter foretakets beregninger har 3d-teknikken hittil nådd ut til over 400 000 elever. I høst leveres 600 polymerbaserte 3d-printere ut til grunnskoler i hele verden.

Forleden år ble det tatt en beslutning om at GE Additive skulle investere 10 millioner dollar for å påskynde bruken av 3d-teknikken i skoler rundt om i verden. Deretter kunne skolene søke om å få en gratis pakke med alle komponenter som trengs for å lage en 3d-print. Pengene har blitt fordelt mellom polymerprintere til grunnskolen og metallprintere til høyskoler og universiteter.

– Tiden for additiv tilvirkning er nå. Det har allerede forandret hvordan vi designer, konstruerer og produserer komplekse og hverdagslige produkter. Men vi må se mot fremtiden og sikre oss at vi har utdannede ingeniører, kodere og materialforskere for å kunne oppnå det fulle potensialet med 3d-printing, sier GE Additives sjef, Jason Oliver.

I høst kommer en ny bølge printere, 600 pakker, å leveres ut til grunnskoler i 30 ulike land. Størst interesse for pakkene har kommet fra skoler i USA, Australia, Canada, Spania og Irland. Pakkene inneholder foruten selve 3d-printeren også programvare, materialer og læreplaner. Ifølge foretakets beregninger har satsningen nådd over 400 000 elever gjennom å donere over 1000 3d-printere de siste to årene.

Men hvordan har responsen sett ut? Ifølge GE Additive har lærere innført 3d-printere i sina timeplanlegginger blant annet for å forbedre innlæringsopplevelsen. Andre har gjort mer analytiske arbeider rundt hvordan deler som er printet ut kan forbedre et musikkinstrument, for eksempel.

Pakkene kommer til å leves til skoler i 30 land med start den 30. september i år. Les mer om initiativet her.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: 

AM-dagen i Sverige

Merk av tirsdag 7. desember 2021 i kalenderen. Da er det tid for 3dp sin årlige heldagskonferanse, AM-dagen, som ble avlyst i fjor på grunn av pandemien. I år ser vi på fremtiden under temaet “AM 2030 – Additiv tilvirkning i fremtiden”.

Publisert av: