CELLINK utfordrer kreftceller

CELLINK går fra menneskelig vev til menneskelige kreftceller. – Det viktigste er å skape pasientnytte verden rundt, sier Erik Gatenholm, adm dir for CELLINK.

Erik Gatenholm, adm dir for CELLINK.

CELLINK, 3d-bioprinterprodusent, har tatt på seg oppdraget med å utvikle en ny bioprintingplattform, et nytt bioblekk samt myk- og hardvare for å printe ut menneskelige kreftsvulster.

Prosjektet finansieres med 2,5 millioner euro av Europakommisjonen og 1 million fra CELLINK selv. Prosjektet drives av CELLINK og kommer til å pågå i 29 måneder.

TumorPrint er navnet på prosjektet, og formålet er å tilby en plattform til legemiddelforetak som skal gjøre det mulig å studere cellereaksjoner i kreftsvulster når de utsettes for ulike legemidler.

– CELLINK har fått et LOI fra et globalt legemiddelselskap som kommer til å hjelpe til med valideringen av plattformen, skriver selskapet i en pressemelding.

– Vi er utrolig takknemlige for finansieringen fra EU som bidrar til fortsatt utvikling av nye teknologier i Europa og ser frem til å skape verdier for våre nåværende og fremtidige kunder i legemiddelindustrien, men viktigst, å skape nyttige ting for pasienter verden over, sier Erik Gatenholm fra CELLINK.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *