Studenters 3d-printede satellitt klar for NASA oppskyting

Teamet bak Jai Hind 1-S. Foto: 3Ding

Den indiske fabrikanten av 3d-printere, 3Ding, og studenter ved Hindustan Institute of Technology and Sciences, har 3d-printet en kubeformet satelitt som er klar for oppskyting på en NASA Columbia forskningsfabrikk i Fort Sumner, New Mexico.

Under navnet Jai Hind 1-S ble kuben lagd som et bidrag til “Cubes in Space”, en gratis global konkurranse for studenter i alderen 11-18, om å designe og foreslå eksperimenter som skal skytes ut i rommet fra NASAs rakettsenter.

Med sine 33,3 gram er Jai Hind 1-S en av de letteste satelittene i verden.

3d-printet satellittkube

3Ding ble grunnlagt i 2013 av Surendranath Reddy, og er en stor leverandør av 3d-printere i India, med formål å utvide og forbedre bruken av 3d-utskriftsteknologi. Dette siste prosjektet med Hindustan Institute of Technology markerer forhandlerens andre bidrag til Cubes in Spaces-konkurransen, og de planlegger å sikre at den nye satellitten forblir i bane lenger enn den forrige modellen.

Jai Hind 1-S satellitten er utviklet for å måle fuktighet, trykk og temperaturer og kan holde hele 24 timer i rommet, i forhold til forgjengeren, som bare varte i 12 minutter. Prosjektet vil gjøre det mulig for NASA å prøve ut nye ideer for atmosfærisk testing, og kan til og med føre til ytterligere bruk av 3d-printet romutstyr på NASA. Den ble 3d-printed i nylon med en FabX 3D-printer og med en total printtid på 5-6 timer.

– Siden nylon er lett og har høy varmebestandighet og slitestyrke, passer det inn i vårt mål om å lage den lettest mulige satellitten, sier Hari Krishnan, prosjektleder. – Vår søknad krevde en produksjon i nylon i miniatyr, så ingen konvensjonelle metoder var fornuftige og derfor bestemte vi oss for å prøve 3d-printing. 3Ding-teamet ga verdifulle designforslag som hjalp oss til å designe en effektiv modell. Siden 3d-printing er raskere og billigere med hensyn til søknaden vår, kunne vi prøve 2 -3 utgaver av designet de landet på den endelige utformingen.

Jai Hind 1-S. Foto: 3Ding

Den 3d-printede fremtiden for satellitter.

På grunn av fleksibilitet i design, tilbyr 3d-printing produsentene en stor mulighet til å spare viktig vekt og penger på satellittproduksjon. Tidligere i år lanserte SSL sin 3d-printede satellitt, Telstar 19 VANTAGE for å tilby kommunikasjonstjenester til Canada, Sør-Amerika og Karibia.

I fjor kunngjorde Boeing planer om 3d-printede satellitter for å produsere dem billigere og raskere. På samme måte har “Made In Space” lagd Archinaut, en NASA-finansiert satellitt-enhet som er i stand til å 3d-printe og montere store strukturer i bane!

– Vi er spente på å få tilbake Jai Hind fra rommet, sa Harikrishnan. – Vi håper å finne data som temperatur, UV-tetthet og damptrykk blant annet på ulike punkter i satellittens ferd oppover. Dette vil bidra til forskning og bedre forståelse av miljøet i det ytre rom.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: