Studenters 3d-printede satellitt klar for NASA oppskyting

Teamet bak Jai Hind 1-S. Foto: 3Ding

Den indiske fabrikanten av 3d-printere, 3Ding, og studenter ved Hindustan Institute of Technology and Sciences, har 3d-printet en kubeformet satelitt som er klar for oppskyting på en NASA Columbia forskningsfabrikk i Fort Sumner, New Mexico.

Under navnet Jai Hind 1-S ble kuben lagd som et bidrag til «Cubes in Space», en gratis global konkurranse for studenter i alderen 11-18, om å designe og foreslå eksperimenter som skal skytes ut i rommet fra NASAs rakettsenter.

Med sine 33,3 gram er Jai Hind 1-S en av de letteste satelittene i verden.

3d-printet satellittkube

3Ding ble grunnlagt i 2013 av Surendranath Reddy, og er en stor leverandør av 3d-printere i India, med formål å utvide og forbedre bruken av 3d-utskriftsteknologi. Dette siste prosjektet med Hindustan Institute of Technology markerer forhandlerens andre bidrag til Cubes in Spaces-konkurransen, og de planlegger å sikre at den nye satellitten forblir i bane lenger enn den forrige modellen.

Jai Hind 1-S satellitten er utviklet for å måle fuktighet, trykk og temperaturer og kan holde hele 24 timer i rommet, i forhold til forgjengeren, som bare varte i 12 minutter. Prosjektet vil gjøre det mulig for NASA å prøve ut nye ideer for atmosfærisk testing, og kan til og med føre til ytterligere bruk av 3d-printet romutstyr på NASA. Den ble 3d-printed i nylon med en FabX 3D-printer og med en total printtid på 5-6 timer.

– Siden nylon er lett og har høy varmebestandighet og slitestyrke, passer det inn i vårt mål om å lage den lettest mulige satellitten, sier Hari Krishnan, prosjektleder. – Vår søknad krevde en produksjon i nylon i miniatyr, så ingen konvensjonelle metoder var fornuftige og derfor bestemte vi oss for å prøve 3d-printing. 3Ding-teamet ga verdifulle designforslag som hjalp oss til å designe en effektiv modell. Siden 3d-printing er raskere og billigere med hensyn til søknaden vår, kunne vi prøve 2 -3 utgaver av designet de landet på den endelige utformingen.

Jai Hind 1-S. Foto: 3Ding

Den 3d-printede fremtiden for satellitter.

På grunn av fleksibilitet i design, tilbyr 3d-printing produsentene en stor mulighet til å spare viktig vekt og penger på satellittproduksjon. Tidligere i år lanserte SSL sin 3d-printede satellitt, Telstar 19 VANTAGE for å tilby kommunikasjonstjenester til Canada, Sør-Amerika og Karibia.

I fjor kunngjorde Boeing planer om 3d-printede satellitter for å produsere dem billigere og raskere. På samme måte har «Made In Space» lagd Archinaut, en NASA-finansiert satellitt-enhet som er i stand til å 3d-printe og montere store strukturer i bane!

– Vi er spente på å få tilbake Jai Hind fra rommet, sa Harikrishnan. – Vi håper å finne data som temperatur, UV-tetthet og damptrykk blant annet på ulike punkter i satellittens ferd oppover. Dette vil bidra til forskning og bedre forståelse av miljøet i det ytre rom.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Stratasys introduserer metalløsning til små serier

På Formnext har Stratasys nettopp frigitt detaljer om deres nye metallprinterteknologi, Layered Powder Metallurgi (LPM), som er under utvikling og er beregnet til små produksjonsserier. Teknologien er utviklet for å gjøre fremstillingen av metalldeler hurtigere, enklere og mer kostnadseffektivt.

Publisert av: 

Color on Demand

Seks år har Colorfabb brukt på å utvikle sitt Color on Demand filament. Colorfabb er, som navnet antyder spesialister på fargede 3D-printmaterialer.

Publisert av: 

En million lasere

3d-printerleverandøren EOS premiereviste sin LaserProFusion-teknikk for polymerprinting på Formnext-messen. En teknikk som ifølge EOS er en utfordrer til formstøping for serieproduksjon.

Publisert av: 

Mitsubishi på vei inn i 3d-verden?

I flere internasjonale medier har man i det siste kunne lese at Mitsubishi er på vei med en ny 3d-metallprinter. Den er ennå ikke navngitt, og er muligvis kun på prototypestadiet. Men i løpet av de neste to, tre årene vil den kunne være en realitet.

Publisert av: 

Ikke gå glipp av dette under Formnext

Flere firmaer hinter om hva som vil kunne beskues på Formnext-messen i Frankfurt, 13-16. november. Vi lister noen få av aktørene som kommer til å stille på stand og gå ikke glipp av den flyvende mannen hos EOS!

Publisert av: 

Elmia setter fokus på kjøretøy

Bilindustrien tar til seg additiv tilvirkning på nye måter. –Kjøretøyfabrikanter har i den siste tiden begynt å jobbe med å endre hele bilens oppbygging, mener Dr Sascha Peters fra material- og teknikkforetaket Haute Innovation.

Publisert av: 

Legger inn neste gir for metallprinting

Additive Industries og 3rd Dimension Industrial 3D Printing inngår partnerskap. 3rd Dimension la nylig inn sin første bestilling hos Additive Industries på den mye omtalte metallprinteren MetalFAB1.

Publisert av: 

Munnstykker og briller skal da 3d-printes!

Det skrantet for økonomien til det danske brilledesignfirmaet Monoqool. Men da de gikk over fra å 3d-printe kun prototypene til også å 3d-printe sluttproduktene snudde det.

Publisert av: 

Ford anerkjent for integrering av 3d-print

Flere større bilprodusenter benytter 3d-print på et eller annet nivå. Ford er en av ​​disse. Nylig har Ford blitt anerkjent for deres arbeid med 3d-print. Det er Automotive Innovation Awards-konkurransen fra Automotive Division of Society of Plastics Engineers (SPE), som for første gang har additiv produksjon som en særskilt kategori. Ford vant alle de tre nye kategoriene.

Publisert av: 

3D printer fra Xerox i 2019?

Ifølge flere medier planlegger Xerox å gå inn på markedet for 3d-print. På et møte for investorer fortalte administrerende direktør John Visentin nylig at Xerox er i ferd med å utvikle en kjøreplan for sin deltakelse på 3d-printmarkedet.

Publisert av: 

3D Systems utvider satsing på dentalområdet

3D Systems går sammen med programvareutvikleren for dentale applikasjoner, Amann Girrbach, for å utvikle et velfungerende dentalt arbeidsflyt. For dentale laboratorier kommer det til å innebære en raskere og mer kostnadseffektiv produksjon, mener selskapene.

Publisert av: 

Nye bioblekk fra Cellink

Cellink, svensk bioprinterprodusent lanserer nye serier bioblekk. Til å begynne med slippes to nye serier samt et nytt tillegg til en eksisterende serie.

Publisert av: