Studenters 3d-printede satellitt klar for NASA oppskyting

Teamet bak Jai Hind 1-S. Foto: 3Ding

Den indiske fabrikanten av 3d-printere, 3Ding, og studenter ved Hindustan Institute of Technology and Sciences, har 3d-printet en kubeformet satelitt som er klar for oppskyting på en NASA Columbia forskningsfabrikk i Fort Sumner, New Mexico.

Under navnet Jai Hind 1-S ble kuben lagd som et bidrag til «Cubes in Space», en gratis global konkurranse for studenter i alderen 11-18, om å designe og foreslå eksperimenter som skal skytes ut i rommet fra NASAs rakettsenter.

Med sine 33,3 gram er Jai Hind 1-S en av de letteste satelittene i verden.

3d-printet satellittkube

3Ding ble grunnlagt i 2013 av Surendranath Reddy, og er en stor leverandør av 3d-printere i India, med formål å utvide og forbedre bruken av 3d-utskriftsteknologi. Dette siste prosjektet med Hindustan Institute of Technology markerer forhandlerens andre bidrag til Cubes in Spaces-konkurransen, og de planlegger å sikre at den nye satellitten forblir i bane lenger enn den forrige modellen.

Jai Hind 1-S satellitten er utviklet for å måle fuktighet, trykk og temperaturer og kan holde hele 24 timer i rommet, i forhold til forgjengeren, som bare varte i 12 minutter. Prosjektet vil gjøre det mulig for NASA å prøve ut nye ideer for atmosfærisk testing, og kan til og med føre til ytterligere bruk av 3d-printet romutstyr på NASA. Den ble 3d-printed i nylon med en FabX 3D-printer og med en total printtid på 5-6 timer.

– Siden nylon er lett og har høy varmebestandighet og slitestyrke, passer det inn i vårt mål om å lage den lettest mulige satellitten, sier Hari Krishnan, prosjektleder. – Vår søknad krevde en produksjon i nylon i miniatyr, så ingen konvensjonelle metoder var fornuftige og derfor bestemte vi oss for å prøve 3d-printing. 3Ding-teamet ga verdifulle designforslag som hjalp oss til å designe en effektiv modell. Siden 3d-printing er raskere og billigere med hensyn til søknaden vår, kunne vi prøve 2 -3 utgaver av designet de landet på den endelige utformingen.

Jai Hind 1-S. Foto: 3Ding

Den 3d-printede fremtiden for satellitter.

På grunn av fleksibilitet i design, tilbyr 3d-printing produsentene en stor mulighet til å spare viktig vekt og penger på satellittproduksjon. Tidligere i år lanserte SSL sin 3d-printede satellitt, Telstar 19 VANTAGE for å tilby kommunikasjonstjenester til Canada, Sør-Amerika og Karibia.

I fjor kunngjorde Boeing planer om 3d-printede satellitter for å produsere dem billigere og raskere. På samme måte har «Made In Space» lagd Archinaut, en NASA-finansiert satellitt-enhet som er i stand til å 3d-printe og montere store strukturer i bane!

– Vi er spente på å få tilbake Jai Hind fra rommet, sa Harikrishnan. – Vi håper å finne data som temperatur, UV-tetthet og damptrykk blant annet på ulike punkter i satellittens ferd oppover. Dette vil bidra til forskning og bedre forståelse av miljøet i det ytre rom.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Desktop Metal introduserer Studio System + og Studio Fleet

Desktop Metal har introdusert Studio System +, et avansert metall 3D-printsystem som kombinerer alle de innovative og kontorvennlige funksjonene fra det originale Studio System med mer funksjonalitet til å printe små metalldeler med høyere oppløsning.

Publisert av: 

Forskere printer metall lag-på-lag

Forskere på Yale University har studert hvordan metallisk glass kan printes lag-på-lag. Dette åpner døren for å printe metallobjekter i stadig mer komplekse geometrier.

Publisert av: 

Flere bittskinner med 3d-teknikk

Align Technology investerer ytterligere i 3D Systems SLA-teknikk for å printe flere bittskinner. Produktet gir pasienter rettere tenner og har hittil ført til behandlinger av 5,8 millioner mennesker globalt.

Publisert av: 

HP lanserer 3d-printer for metall

HP lanserer nå sin første 3d-printer for metall, HP Metal Jet. Ifølge fabrikanten skal den kunne printe deler 50 ganger raskere og til en lavere kostnad enn andre binder-jetting systemer.

Publisert av: 

Ny FDM-printer fra Stratasys

Stratasys har lansert en ny FDM-printer, Fortus 380mc Carbon Fiber Edition som arbeider med karbonfiberforsterket Nylon 12. Maskinen leverer sluttprodukter i høy kvalitet og er velegnet til f.eks prototyper til produktutvikling, spesielt tilpassede fiksturer og monteringsredskaper samt serieproduksjon.

Publisert av: 

3D Systems girer opp med Figure 4 Standalone

3D Systems slipper 3d-printeren Figure 4 Standalone. – Det tar bare minutter å printe ut i stedet for timer, sier Phil Schultz, viseadministrerende direktør for 3d Systems.

Publisert av: 

QR-koder kan sikre opphavsretten til 3D-filer

Det har lenge vært et seriøst problem hvordan opphavsretten til 3D-filer kan sikres. Der er kjørt rettssaker på opphavsretten til et design. Men nå har forskere fra New Yorks universitet funnet en ny løsning, som er basert på bruken av QR-koder.

Publisert av: 

GKN Aerospace får millionkontrakt for 3d-printede raketturbiner

GKN Aerospace, et globalt ingeniørselskap, tildeles millionprosjekt for tilvirkning av raketturbiner ved additiv tilvirkning. Disse blir de første rakettmotorturbinene i full skala som er tilvirket i Europa og skal benyttes til prosjektet Prometheus.

Publisert av: 

Cellink: «Med pasientene i tankene»

Bioprinterfabrikanten Cellink tok nylig på seg oppdraget med å utvikle en ny plattform, nytt bioblekk samt myk- og hardvare for å 3d-printe menneskelige kreftsvulster. 3dp kontaktet administrerende direktør Erik Gatenholm for å få flere tanker rundt det nye prosjektet.

Publisert av: