Helautomatisering fra Voxeljet

Voxeljet løfter på sløret for nytt helautomatisk system

Administrerende direktør hos Voxeljet, Jimmy Reeves, skriver på LinkedIn, at de sammen med deres partnere har tatt et stort skritt i retning av å utvikle verdens første fullt automatiserte 3D produksjonsløsning, som kan erstatte konvensjonell serieproduksjon. Den integrerte løsningen muliggjør en automatisk produksjon av komponenter som benyttes i støpeprosessen av ​​kritiske motorkomponenter.

Jimmy Reeves skriver:
– VJET X-IOB er 10 ganger raskere enn våre nåværende 3D-printere og når en printhastighet på 400 liter per time. Den har fullautomatiske pre- og postprosesser uten manuell håndtering.

Dette ultrahøyhastige 3D-printsystemet muliggjør økonomisk produksjon av deler til høyvolumsfremstilling, samtidig med at de viktigste fordelene ved additiv produksjon bevares. Når de brukes til motorfremstilling, omfatter disse fordelene forbedret motoreffekt og brennstoffeffektivitet, reduserte omkostninger per del og en økt fleksibilitet i produksjonen for å tillate flere varianter på samme linje.

Utover dette er det ikke sluppet ut så mye detaljer rundt det nye konseptet. Men med den markante hastighetsforbedringen og full automatisering er Voxeljets nye AM-system rettet mot bilbransjen. Jimmy Reeves lover at det snart vil komme flere detaljer om det nye 3D produktionssystemet.

Voxeljet-prosessen er særlig velegnet til fremstilling av former eller modeller til metallstøping. Dessuten anvendes metoden til designprøver, kunst- og arkitekturkomponenter samt i luftfart og romfart, bilindustrien, forskning og medisin samt i film- og underholdningsindustrien.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Airbus trapper opp 3d-printing

Airbus fortsetter å ta initiativer til 3d-printing for både serieproduksjon av flydeler og for monteringsverktøy på sine fabrikker i Europa.

Publisert av: 

3d-printing fra barnsben av

Den dansk-franske Skole i København huser både en skole, barnehage og en ingeniørvirksomhet. Når man som Kim er lærer, datalog og fysiker og underviser tett på tekniker-omgivelser, er det ikke langt til tanken om å bygge en 3d-printer.

Publisert av: 

Hybridprintere kan bane vei for byggeindustrien

Et EU-finansiert prosjekt presenterer en hybridprinter for luftfarts- og byggeindustrien. – Å minske kostnadene, forbedre effektiviteten og produksjonsfleksibiliteten er kjernepunkt for å forbedre Europas industrielle konkurransedyktighet, skriver prosjektpartneren Autodesk i en pressemelding.

Publisert av: 

Selvreparerende sko

Forskere ved University of Southern California (USC) har utviklet et 3d-printet gummimateriale som har den egenskapen at det kan reparere seg selv.

Publisert av: 

Skal stoppe våpenfiler på nettet

En student ved Xenter fikk i oppdrag å designe CAD-filen som skal gjøre det vanskeligere å lokalisere våpenfiler på nettet.

Publisert av: 

3d-printede tenner får flere til å spise

Høyskolen i Halmstad tar nå forskningen på tannimplantater et skritt videre via et nytt digitalt prosjekt. Ved å anvende digital teknikk og 3d-printteknologi vil kontrollert benvekst bli billigere og lettere å tilby pasienter i nød.

Publisert av: 

Rekordstor 3d-printet motordel

Ingeniører fra Ford har sammen med RWTH Aachen Digital Additive Production Institute bygget en rekordstor motordel for en av Fords pick-up modeller: F-150 Hoonitruck.

Publisert av: 

CELLINK bevilges millonbeløp

Den svenske produsenten av bioprintere Cellink har sammen med sin partner ACTA, Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam, blitt bevilget 10 millioner kroner for Eu-prosjektet FUNC, Functionalized Collagen-based bioink for bioprinting.

Publisert av: 

Tractus3D slipper ny PEEK-printer

Tractus3D er en hollandsk 3d-printerfabrikant som i de siste årene har satt fokus på storformatprintere og 3d-printere som kan håndtere høytpresterende polymer som PEEK. Nå slipper de T850P.

Publisert av: 

Sveitsergarden med 3d-printede hjelmer

Etter fem hundre år med svidde ører pga sommervarmen og vekten av to kilos metallhjelmer hvilende på hodene går Vatikanets sveitsergardister nå lysere tider i møte, takket være nye, 3d-printede hjelmer.

Publisert av: 

Bulgarsk 3d-printet ribbein i nylon

Tidligere har man printet ribben i titan, men dette har ikke vært så egnet som materiale, da det jo ikke er like bøyelig som våre naturlige. Men nå har man tatt i bruk et nylonmateriale som egner seg mye bedre.

Publisert av: 

3d-printet sin egen datamus

Mannen bak YouTube-kanalen Electronic Grenade så en video av noen som hadde modifisert et tastatur for å gjøre det om til en funksjonell datamaskin. Han fikk da en idé om å gjøre det samme, men med en datamus.

Publisert av: