Helautomatisering fra Voxeljet

Voxeljet løfter på sløret for nytt helautomatisk system

Administrerende direktør hos Voxeljet, Jimmy Reeves, skriver på LinkedIn, at de sammen med deres partnere har tatt et stort skritt i retning av å utvikle verdens første fullt automatiserte 3D produksjonsløsning, som kan erstatte konvensjonell serieproduksjon. Den integrerte løsningen muliggjør en automatisk produksjon av komponenter som benyttes i støpeprosessen av ​​kritiske motorkomponenter.

Jimmy Reeves skriver:
– VJET X-IOB er 10 ganger raskere enn våre nåværende 3D-printere og når en printhastighet på 400 liter per time. Den har fullautomatiske pre- og postprosesser uten manuell håndtering.

Dette ultrahøyhastige 3D-printsystemet muliggjør økonomisk produksjon av deler til høyvolumsfremstilling, samtidig med at de viktigste fordelene ved additiv produksjon bevares. Når de brukes til motorfremstilling, omfatter disse fordelene forbedret motoreffekt og brennstoffeffektivitet, reduserte omkostninger per del og en økt fleksibilitet i produksjonen for å tillate flere varianter på samme linje.

Utover dette er det ikke sluppet ut så mye detaljer rundt det nye konseptet. Men med den markante hastighetsforbedringen og full automatisering er Voxeljets nye AM-system rettet mot bilbransjen. Jimmy Reeves lover at det snart vil komme flere detaljer om det nye 3D produktionssystemet.

Voxeljet-prosessen er særlig velegnet til fremstilling av former eller modeller til metallstøping. Dessuten anvendes metoden til designprøver, kunst- og arkitekturkomponenter samt i luftfart og romfart, bilindustrien, forskning og medisin samt i film- og underholdningsindustrien.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Markedet peker oppover igjen

Additiv produksjon med polymerer og metaller går mot historiske høyder. Det viser en ny rapport fra det amerikanske markedsanalyseselskapet SmarTech Analysis. Tall fra andre kvartal 2021 viser nivåer som er høyere enn før pandemien.

Publisert av: