Helautomatisering fra Voxeljet

Voxeljet løfter på sløret for nytt helautomatisk system

Administrerende direktør hos Voxeljet, Jimmy Reeves, skriver på LinkedIn, at de sammen med deres partnere har tatt et stort skritt i retning av å utvikle verdens første fullt automatiserte 3D produksjonsløsning, som kan erstatte konvensjonell serieproduksjon. Den integrerte løsningen muliggjør en automatisk produksjon av komponenter som benyttes i støpeprosessen av ​​kritiske motorkomponenter.

Jimmy Reeves skriver:
– VJET X-IOB er 10 ganger raskere enn våre nåværende 3D-printere og når en printhastighet på 400 liter per time. Den har fullautomatiske pre- og postprosesser uten manuell håndtering.

Dette ultrahøyhastige 3D-printsystemet muliggjør økonomisk produksjon av deler til høyvolumsfremstilling, samtidig med at de viktigste fordelene ved additiv produksjon bevares. Når de brukes til motorfremstilling, omfatter disse fordelene forbedret motoreffekt og brennstoffeffektivitet, reduserte omkostninger per del og en økt fleksibilitet i produksjonen for å tillate flere varianter på samme linje.

Utover dette er det ikke sluppet ut så mye detaljer rundt det nye konseptet. Men med den markante hastighetsforbedringen og full automatisering er Voxeljets nye AM-system rettet mot bilbransjen. Jimmy Reeves lover at det snart vil komme flere detaljer om det nye 3D produktionssystemet.

Voxeljet-prosessen er særlig velegnet til fremstilling av former eller modeller til metallstøping. Dessuten anvendes metoden til designprøver, kunst- og arkitekturkomponenter samt i luftfart og romfart, bilindustrien, forskning og medisin samt i film- og underholdningsindustrien.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3d-printer hjem for folk med lav inntekt

Denne sommeren er det et prosjekt som skal realiseres i Latin-Amerika, der man skal skape «verdens første 3d-printede samfunn» for å avhjelpe hjemløshet hos fattige.

Publisert av: 

Henkel kjøper amerikanske Molecule for å styrke materialsiden

Den tyske kjemigiganten Henkel har kjøpt opp det amerikanske selskapet Molecule Corp, som driver innen 3d-printing og industriell inkjet-printing. Dette er en indikasjon på at Henkel styrker sin portefølje med materialer for 3d-printing, og er et skritt i retning av foretakets mål om å bli det ledende selskapet i sektoren.

Publisert av: 

ABB og Rise har tro på roboter

ABB og Riso har et prosjekt sammen hvor robotarmer overtar 3d-printjobben. Det tar 20 minutter å programmere roboten og dette har fremtiden for seg, mener samrbeidspartnerne.

Publisert av: 

Grafen i fokus for nytt prosjekt

Markedet for metallpulver vokser med mer enn 20 prosent hvert år. Nå skal det svenske forskningsinstituttet Swerim sammen med Uppsala universitet og industripartneren Graphmatech, Sandvik Additive Manufacturing og Quintus Technologies, undersøke hvordan industrikomponenter kan gjøres sterkere ved å tillsette grafenpulver.

Publisert av: 

3d-printede kreasjoner inntok den røde løperen

Den amerikanske motedesigneren Zac Posen har i samarbeid med GE Additive og Protolabs designet en ny kleskolleksjon med 3d-printede elementer. På Met-gallaens røde løper den 6. mai ble det vist en rekke plagg og tilbehør for omverdenen.

Publisert av: 

Større satsing på 3d-printede organer i rommet

For å unngå at tyngdekraft ødelegger sensitive bioprintede deler har det vært foretatt en rekke eksperimenter med printing av organer og annet biomateriale ombord på den internasjonale romstasjonen ISS.

Publisert av: 

HP lanserer ny serie med industrielle 3D-printere

I dag er en stor dag for HPs 3d- og digitale produksjonssatsning. Sammen med Siemens lettet de på sløret til den nye HP Jet Fusion 5200-serien med 3d-print-løsninger. I tillegg viste de frem et nytt sertifisert TPU-materiale, ideell for elastiske deler. De introduserte også «HP Digital Manufacturing Network», et globalt nettverk for 3D-delleverandører.

Publisert av: 

Designguide for 3d-printing med metall

Hvis man ikke forstår de grunnleggende prinsippene som ligger bak 3d-printing i metall og teknologiens begrensninger kan det føre til ikke-fungerende deler og bortkastet tid og ressurser.

Publisert av: 

EOS feirer 30 år med 3d-print

EOS feirer 30 år innen den additive tilvirkningsbransjen. De har gått fra additiv tilvirkning av plast til også å levere metallsystemer og i dag har de over 1200 ansatte over hele verden. Men hvordan tenker de å takle den stadig større konkurransen på markedet i fremtiden?

Publisert av: