Helautomatisering fra Voxeljet

Voxeljet løfter på sløret for nytt helautomatisk system

Administrerende direktør hos Voxeljet, Jimmy Reeves, skriver på LinkedIn, at de sammen med deres partnere har tatt et stort skritt i retning av å utvikle verdens første fullt automatiserte 3D produksjonsløsning, som kan erstatte konvensjonell serieproduksjon. Den integrerte løsningen muliggjør en automatisk produksjon av komponenter som benyttes i støpeprosessen av ​​kritiske motorkomponenter.

Jimmy Reeves skriver:
– VJET X-IOB er 10 ganger raskere enn våre nåværende 3D-printere og når en printhastighet på 400 liter per time. Den har fullautomatiske pre- og postprosesser uten manuell håndtering.

Dette ultrahøyhastige 3D-printsystemet muliggjør økonomisk produksjon av deler til høyvolumsfremstilling, samtidig med at de viktigste fordelene ved additiv produksjon bevares. Når de brukes til motorfremstilling, omfatter disse fordelene forbedret motoreffekt og brennstoffeffektivitet, reduserte omkostninger per del og en økt fleksibilitet i produksjonen for å tillate flere varianter på samme linje.

Utover dette er det ikke sluppet ut så mye detaljer rundt det nye konseptet. Men med den markante hastighetsforbedringen og full automatisering er Voxeljets nye AM-system rettet mot bilbransjen. Jimmy Reeves lover at det snart vil komme flere detaljer om det nye 3D produktionssystemet.

Voxeljet-prosessen er særlig velegnet til fremstilling av former eller modeller til metallstøping. Dessuten anvendes metoden til designprøver, kunst- og arkitekturkomponenter samt i luftfart og romfart, bilindustrien, forskning og medisin samt i film- og underholdningsindustrien.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Desktop Metal introduserer Studio System + og Studio Fleet

Desktop Metal har introdusert Studio System +, et avansert metall 3D-printsystem som kombinerer alle de innovative og kontorvennlige funksjonene fra det originale Studio System med mer funksjonalitet til å printe små metalldeler med høyere oppløsning.

Publisert av: 

Forskere printer metall lag-på-lag

Forskere på Yale University har studert hvordan metallisk glass kan printes lag-på-lag. Dette åpner døren for å printe metallobjekter i stadig mer komplekse geometrier.

Publisert av: 

Flere bittskinner med 3d-teknikk

Align Technology investerer ytterligere i 3D Systems SLA-teknikk for å printe flere bittskinner. Produktet gir pasienter rettere tenner og har hittil ført til behandlinger av 5,8 millioner mennesker globalt.

Publisert av: 

HP lanserer 3d-printer for metall

HP lanserer nå sin første 3d-printer for metall, HP Metal Jet. Ifølge fabrikanten skal den kunne printe deler 50 ganger raskere og til en lavere kostnad enn andre binder-jetting systemer.

Publisert av: 

Ny FDM-printer fra Stratasys

Stratasys har lansert en ny FDM-printer, Fortus 380mc Carbon Fiber Edition som arbeider med karbonfiberforsterket Nylon 12. Maskinen leverer sluttprodukter i høy kvalitet og er velegnet til f.eks prototyper til produktutvikling, spesielt tilpassede fiksturer og monteringsredskaper samt serieproduksjon.

Publisert av: 

3D Systems girer opp med Figure 4 Standalone

3D Systems slipper 3d-printeren Figure 4 Standalone. – Det tar bare minutter å printe ut i stedet for timer, sier Phil Schultz, viseadministrerende direktør for 3d Systems.

Publisert av: 

QR-koder kan sikre opphavsretten til 3D-filer

Det har lenge vært et seriøst problem hvordan opphavsretten til 3D-filer kan sikres. Der er kjørt rettssaker på opphavsretten til et design. Men nå har forskere fra New Yorks universitet funnet en ny løsning, som er basert på bruken av QR-koder.

Publisert av: 

GKN Aerospace får millionkontrakt for 3d-printede raketturbiner

GKN Aerospace, et globalt ingeniørselskap, tildeles millionprosjekt for tilvirkning av raketturbiner ved additiv tilvirkning. Disse blir de første rakettmotorturbinene i full skala som er tilvirket i Europa og skal benyttes til prosjektet Prometheus.

Publisert av: 

Cellink: «Med pasientene i tankene»

Bioprinterfabrikanten Cellink tok nylig på seg oppdraget med å utvikle en ny plattform, nytt bioblekk samt myk- og hardvare for å 3d-printe menneskelige kreftsvulster. 3dp kontaktet administrerende direktør Erik Gatenholm for å få flere tanker rundt det nye prosjektet.

Publisert av: