LEGO Brand Group investerer i Evolve Additive Solutions

LEGO investerer i utviklingsarbeidet for å kommersialisere en ny 3d-printteknologi.

Evolve Additive Solutions, som har utviklet sin egen Selective Thermoplastic Electrophotographic Process (STEP) teknologi, har foretatt en aksjeemisjon på 19 millioner US dollars, ledet av LEGO Brand Group med deltakelse fra Stanley Black og Decker Investments og en tredje ikke-offentliggjort investor.

STEP, som er utviklet til automatisert fremstilling og fabrikkintegrering, gir brukerne mulighet for å utnytte termoplast i produksjonskvalitet til applikasjoner innen volumfremstilling på tvers av flere bransjer. Den skalérbare løsningen kombinerer Evolves egen teknologi med elektrofotografi til å fremstille deler som oppfyller eller overstiger kravene til tradisjonelt fremstilte deler, står det å lese i en pressemelsing.

– Evolve har gått inn i en spennende ny vekstfase, hvor vi begynner kommersiell utvikling av vår egen proprietære STEP-teknologi, uttaler Steve Chillscyzn, CEO for Evolve Additive Solutions.
– Vi er glade for å ha inngått partnerskaper med noen av verdens ledende virksomheter, som anerkjenner STEPs produksjonspotensial og er forpliktet til å arbeide sammen med Evolve for å kommersialisere teknologien.

– LEGO Brand Group har investert i Evolve fordi det er en attraktiv investeringsmulighet som kan gavne LEGO-merkevaren. LEGO konsernet har benyttet seg av additiv fremstillingsteknologi i mer enn 20 år. I dag bruker vi hovedsakelig teknologien til å lage prototyper i utviklingen av ​​nye produkter, men vi mener at teknologien blir et enda viktigere supplement til de nåværende Injection Molding-mulighetene i fremtiden. Med Evolve Additive Solutions har vi funnet en meget kompetent partner innenfor dette området, sier Per Hjuler, fra forretningsutviklingen av ​​LEGO Brand Group.

– Vi er begeistret for den potensielle innvirkning som Evolves unike Additive Manufacturing-teknologi kan ha på produksjonen av ​​plastkomponenter av høy kvalitet i mediumvolum til en rekke av våre produktkategorier, uttaler Tim Hatch, Chief Technology Officer for Stanley Engineered Fasteners.

Andre investorer i Evolve Additive Solutions omfatter Stratasys, Inc. som minoritetsaksjonær samt en ikke-offentliggjort investor.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


EOS og Siemens utvider samarbeid

EOS og Siemens utvider sitt samarbeide gjennom økt satsing på programvare, automatisering og driftsteknikk for industriell additiv tilvirkning.

Publisert av: 

Futuristisk design med 3d-teknikk

Industridesigneren Nicole Hone har skapt futuristiske og realistiske vannvekster med hjelp av 3d-printer og digitale verktøy. – Balansen mellom kontrollert design og ukontrollert naturlig interaksjon leder til en overbevisende organisk ytelse, skriver Nicole på sin hjemmeside.

Publisert av: 

Industriell 3d-skanning gjort enkelt

Industriell 3d-skanning kan tilføres både automatisering og stor brukervennlighet uten å gå på kompromiss med kvaliteten. Det var ett av hovedbudskapene, da de to stiftere av firmaet Zebicon, Kasper Fedde Krogh og Jeppe Hebsgaard Laursen, holdt presentasjoner den 2. og 3. oktober hos samarbeidspartneren DTU.

Publisert av: 

3DVerkstan slipper ny versjon av Olsson Ruby

Olsson Ruby er et munnstykke fra 3DVerkstan for FDM-printere, som kan printe flere ulike abrasive materialer, som sliter på vanlige messingsmunnstykker. Nå har 3DVerkstan sammen med den opprinnelige oppfinneren, Anders Olsson, utviklet en ny versjon av munnstykket som klarer høyere temperaturer.

Publisert av: 

3d-printede gulvtepper øker samspillet med selve gulvet

London Design Festival slutter denne uken. Det er en showcase av fascinerende kreasjoner fra alle aspekter av design. Det er naturligvis også 3d-printede effekter i blant, hvor blant andre hollandske Studio Plott fremviser en nyskapning innen for gulvtepper.

Publisert av: 

Ricoh finner finishing-partner til SLS-teknologi

Ricoh har vært på utkikk etter en metode til utjevning av deres nye Selective Laser Sintering (SLS) materialer via vibrasjonsteknologi. De var klar over at teknologien allerede ble brukt til å gjøre 3d-printede deler fremstilt i nylon glatte, men var ikke sikre på om metoden ville være egnet til deres polypropylen-materiale.

Publisert av: 

3d-printet gassturbin runder 8000 produksjonstimer uten problemer

Siemens og energiselskapet E.ON har nådd en betydelig milepæl innenfor 3d-printede komponenter til energisektoren. Verdens første 3d-printede brenner til en SGT-700 gassturbin har vært i drift i over ett år på E.ONs kraftverk i Philippsthal i den tyske delstaten Hessen, og resultatene er imponerende. Brenneren har vært i drift i over 8000 timer uten rapporterte problemer.

Publisert av: 

Ny portal vil øke appetitten for 3d-printing i Norden

Det svenske 3D Printer Distributor 3D Center lanserer en ny portal i samarbeid med den tyske plattformleverandøren 3YOURMIND. Portalen åpner døren for at flere bedrifter kan teste 3D-teknologi før de investerer i sin egen 3D-printer. Håpet for samarbeidet er at man skal lykkes med å fremme tilgjengeligheten til additiv produksjon i Norden.

Publisert av: