LEGO Brand Group investerer i Evolve Additive Solutions

LEGO investerer i utviklingsarbeidet for å kommersialisere en ny 3d-printteknologi.

Evolve Additive Solutions, som har utviklet sin egen Selective Thermoplastic Electrophotographic Process (STEP) teknologi, har foretatt en aksjeemisjon på 19 millioner US dollars, ledet av LEGO Brand Group med deltakelse fra Stanley Black og Decker Investments og en tredje ikke-offentliggjort investor.

STEP, som er utviklet til automatisert fremstilling og fabrikkintegrering, gir brukerne mulighet for å utnytte termoplast i produksjonskvalitet til applikasjoner innen volumfremstilling på tvers av flere bransjer. Den skalérbare løsningen kombinerer Evolves egen teknologi med elektrofotografi til å fremstille deler som oppfyller eller overstiger kravene til tradisjonelt fremstilte deler, står det å lese i en pressemelsing.

– Evolve har gått inn i en spennende ny vekstfase, hvor vi begynner kommersiell utvikling av vår egen proprietære STEP-teknologi, uttaler Steve Chillscyzn, CEO for Evolve Additive Solutions.
– Vi er glade for å ha inngått partnerskaper med noen av verdens ledende virksomheter, som anerkjenner STEPs produksjonspotensial og er forpliktet til å arbeide sammen med Evolve for å kommersialisere teknologien.

– LEGO Brand Group har investert i Evolve fordi det er en attraktiv investeringsmulighet som kan gavne LEGO-merkevaren. LEGO konsernet har benyttet seg av additiv fremstillingsteknologi i mer enn 20 år. I dag bruker vi hovedsakelig teknologien til å lage prototyper i utviklingen av ​​nye produkter, men vi mener at teknologien blir et enda viktigere supplement til de nåværende Injection Molding-mulighetene i fremtiden. Med Evolve Additive Solutions har vi funnet en meget kompetent partner innenfor dette området, sier Per Hjuler, fra forretningsutviklingen av ​​LEGO Brand Group.

– Vi er begeistret for den potensielle innvirkning som Evolves unike Additive Manufacturing-teknologi kan ha på produksjonen av ​​plastkomponenter av høy kvalitet i mediumvolum til en rekke av våre produktkategorier, uttaler Tim Hatch, Chief Technology Officer for Stanley Engineered Fasteners.

Andre investorer i Evolve Additive Solutions omfatter Stratasys, Inc. som minoritetsaksjonær samt en ikke-offentliggjort investor.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3d-printer hjem for folk med lav inntekt

Denne sommeren er det et prosjekt som skal realiseres i Latin-Amerika, der man skal skape «verdens første 3d-printede samfunn» for å avhjelpe hjemløshet hos fattige.

Publisert av: 

Henkel kjøper amerikanske Molecule for å styrke materialsiden

Den tyske kjemigiganten Henkel har kjøpt opp det amerikanske selskapet Molecule Corp, som driver innen 3d-printing og industriell inkjet-printing. Dette er en indikasjon på at Henkel styrker sin portefølje med materialer for 3d-printing, og er et skritt i retning av foretakets mål om å bli det ledende selskapet i sektoren.

Publisert av: 

ABB og Rise har tro på roboter

ABB og Riso har et prosjekt sammen hvor robotarmer overtar 3d-printjobben. Det tar 20 minutter å programmere roboten og dette har fremtiden for seg, mener samrbeidspartnerne.

Publisert av: 

Grafen i fokus for nytt prosjekt

Markedet for metallpulver vokser med mer enn 20 prosent hvert år. Nå skal det svenske forskningsinstituttet Swerim sammen med Uppsala universitet og industripartneren Graphmatech, Sandvik Additive Manufacturing og Quintus Technologies, undersøke hvordan industrikomponenter kan gjøres sterkere ved å tillsette grafenpulver.

Publisert av: 

3d-printede kreasjoner inntok den røde løperen

Den amerikanske motedesigneren Zac Posen har i samarbeid med GE Additive og Protolabs designet en ny kleskolleksjon med 3d-printede elementer. På Met-gallaens røde løper den 6. mai ble det vist en rekke plagg og tilbehør for omverdenen.

Publisert av: 

Større satsing på 3d-printede organer i rommet

For å unngå at tyngdekraft ødelegger sensitive bioprintede deler har det vært foretatt en rekke eksperimenter med printing av organer og annet biomateriale ombord på den internasjonale romstasjonen ISS.

Publisert av: 

HP lanserer ny serie med industrielle 3D-printere

I dag er en stor dag for HPs 3d- og digitale produksjonssatsning. Sammen med Siemens lettet de på sløret til den nye HP Jet Fusion 5200-serien med 3d-print-løsninger. I tillegg viste de frem et nytt sertifisert TPU-materiale, ideell for elastiske deler. De introduserte også «HP Digital Manufacturing Network», et globalt nettverk for 3D-delleverandører.

Publisert av: 

Designguide for 3d-printing med metall

Hvis man ikke forstår de grunnleggende prinsippene som ligger bak 3d-printing i metall og teknologiens begrensninger kan det føre til ikke-fungerende deler og bortkastet tid og ressurser.

Publisert av: 

EOS feirer 30 år med 3d-print

EOS feirer 30 år innen den additive tilvirkningsbransjen. De har gått fra additiv tilvirkning av plast til også å levere metallsystemer og i dag har de over 1200 ansatte over hele verden. Men hvordan tenker de å takle den stadig større konkurransen på markedet i fremtiden?

Publisert av: