LEGO Brand Group investerer i Evolve Additive Solutions

LEGO investerer i utviklingsarbeidet for å kommersialisere en ny 3d-printteknologi.

Evolve Additive Solutions, som har utviklet sin egen Selective Thermoplastic Electrophotographic Process (STEP) teknologi, har foretatt en aksjeemisjon på 19 millioner US dollars, ledet av LEGO Brand Group med deltakelse fra Stanley Black og Decker Investments og en tredje ikke-offentliggjort investor.

STEP, som er utviklet til automatisert fremstilling og fabrikkintegrering, gir brukerne mulighet for å utnytte termoplast i produksjonskvalitet til applikasjoner innen volumfremstilling på tvers av flere bransjer. Den skalérbare løsningen kombinerer Evolves egen teknologi med elektrofotografi til å fremstille deler som oppfyller eller overstiger kravene til tradisjonelt fremstilte deler, står det å lese i en pressemelsing.

– Evolve har gått inn i en spennende ny vekstfase, hvor vi begynner kommersiell utvikling av vår egen proprietære STEP-teknologi, uttaler Steve Chillscyzn, CEO for Evolve Additive Solutions.
– Vi er glade for å ha inngått partnerskaper med noen av verdens ledende virksomheter, som anerkjenner STEPs produksjonspotensial og er forpliktet til å arbeide sammen med Evolve for å kommersialisere teknologien.

– LEGO Brand Group har investert i Evolve fordi det er en attraktiv investeringsmulighet som kan gavne LEGO-merkevaren. LEGO konsernet har benyttet seg av additiv fremstillingsteknologi i mer enn 20 år. I dag bruker vi hovedsakelig teknologien til å lage prototyper i utviklingen av ​​nye produkter, men vi mener at teknologien blir et enda viktigere supplement til de nåværende Injection Molding-mulighetene i fremtiden. Med Evolve Additive Solutions har vi funnet en meget kompetent partner innenfor dette området, sier Per Hjuler, fra forretningsutviklingen av ​​LEGO Brand Group.

– Vi er begeistret for den potensielle innvirkning som Evolves unike Additive Manufacturing-teknologi kan ha på produksjonen av ​​plastkomponenter av høy kvalitet i mediumvolum til en rekke av våre produktkategorier, uttaler Tim Hatch, Chief Technology Officer for Stanley Engineered Fasteners.

Andre investorer i Evolve Additive Solutions omfatter Stratasys, Inc. som minoritetsaksjonær samt en ikke-offentliggjort investor.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Airbus trapper opp 3d-printing

Airbus fortsetter å ta initiativer til 3d-printing for både serieproduksjon av flydeler og for monteringsverktøy på sine fabrikker i Europa.

Publisert av: 

3d-printing fra barnsben av

Den dansk-franske Skole i København huser både en skole, barnehage og en ingeniørvirksomhet. Når man som Kim er lærer, datalog og fysiker og underviser tett på tekniker-omgivelser, er det ikke langt til tanken om å bygge en 3d-printer.

Publisert av: 

Hybridprintere kan bane vei for byggeindustrien

Et EU-finansiert prosjekt presenterer en hybridprinter for luftfarts- og byggeindustrien. – Å minske kostnadene, forbedre effektiviteten og produksjonsfleksibiliteten er kjernepunkt for å forbedre Europas industrielle konkurransedyktighet, skriver prosjektpartneren Autodesk i en pressemelding.

Publisert av: 

Selvreparerende sko

Forskere ved University of Southern California (USC) har utviklet et 3d-printet gummimateriale som har den egenskapen at det kan reparere seg selv.

Publisert av: 

Skal stoppe våpenfiler på nettet

En student ved Xenter fikk i oppdrag å designe CAD-filen som skal gjøre det vanskeligere å lokalisere våpenfiler på nettet.

Publisert av: 

3d-printede tenner får flere til å spise

Høyskolen i Halmstad tar nå forskningen på tannimplantater et skritt videre via et nytt digitalt prosjekt. Ved å anvende digital teknikk og 3d-printteknologi vil kontrollert benvekst bli billigere og lettere å tilby pasienter i nød.

Publisert av: 

Rekordstor 3d-printet motordel

Ingeniører fra Ford har sammen med RWTH Aachen Digital Additive Production Institute bygget en rekordstor motordel for en av Fords pick-up modeller: F-150 Hoonitruck.

Publisert av: 

CELLINK bevilges millonbeløp

Den svenske produsenten av bioprintere Cellink har sammen med sin partner ACTA, Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam, blitt bevilget 10 millioner kroner for Eu-prosjektet FUNC, Functionalized Collagen-based bioink for bioprinting.

Publisert av: 

Tractus3D slipper ny PEEK-printer

Tractus3D er en hollandsk 3d-printerfabrikant som i de siste årene har satt fokus på storformatprintere og 3d-printere som kan håndtere høytpresterende polymer som PEEK. Nå slipper de T850P.

Publisert av: 

Sveitsergarden med 3d-printede hjelmer

Etter fem hundre år med svidde ører pga sommervarmen og vekten av to kilos metallhjelmer hvilende på hodene går Vatikanets sveitsergardister nå lysere tider i møte, takket være nye, 3d-printede hjelmer.

Publisert av: 

Bulgarsk 3d-printet ribbein i nylon

Tidligere har man printet ribben i titan, men dette har ikke vært så egnet som materiale, da det jo ikke er like bøyelig som våre naturlige. Men nå har man tatt i bruk et nylonmateriale som egner seg mye bedre.

Publisert av: 

3d-printet sin egen datamus

Mannen bak YouTube-kanalen Electronic Grenade så en video av noen som hadde modifisert et tastatur for å gjøre det om til en funksjonell datamaskin. Han fikk da en idé om å gjøre det samme, men med en datamus.

Publisert av: