LEGO Brand Group investerer i Evolve Additive Solutions

LEGO investerer i utviklingsarbeidet for å kommersialisere en ny 3d-printteknologi.

Evolve Additive Solutions, som har utviklet sin egen Selective Thermoplastic Electrophotographic Process (STEP) teknologi, har foretatt en aksjeemisjon på 19 millioner US dollars, ledet av LEGO Brand Group med deltakelse fra Stanley Black og Decker Investments og en tredje ikke-offentliggjort investor.

STEP, som er utviklet til automatisert fremstilling og fabrikkintegrering, gir brukerne mulighet for å utnytte termoplast i produksjonskvalitet til applikasjoner innen volumfremstilling på tvers av flere bransjer. Den skalérbare løsningen kombinerer Evolves egen teknologi med elektrofotografi til å fremstille deler som oppfyller eller overstiger kravene til tradisjonelt fremstilte deler, står det å lese i en pressemelsing.

– Evolve har gått inn i en spennende ny vekstfase, hvor vi begynner kommersiell utvikling av vår egen proprietære STEP-teknologi, uttaler Steve Chillscyzn, CEO for Evolve Additive Solutions.
– Vi er glade for å ha inngått partnerskaper med noen av verdens ledende virksomheter, som anerkjenner STEPs produksjonspotensial og er forpliktet til å arbeide sammen med Evolve for å kommersialisere teknologien.

– LEGO Brand Group har investert i Evolve fordi det er en attraktiv investeringsmulighet som kan gavne LEGO-merkevaren. LEGO konsernet har benyttet seg av additiv fremstillingsteknologi i mer enn 20 år. I dag bruker vi hovedsakelig teknologien til å lage prototyper i utviklingen av ​​nye produkter, men vi mener at teknologien blir et enda viktigere supplement til de nåværende Injection Molding-mulighetene i fremtiden. Med Evolve Additive Solutions har vi funnet en meget kompetent partner innenfor dette området, sier Per Hjuler, fra forretningsutviklingen av ​​LEGO Brand Group.

– Vi er begeistret for den potensielle innvirkning som Evolves unike Additive Manufacturing-teknologi kan ha på produksjonen av ​​plastkomponenter av høy kvalitet i mediumvolum til en rekke av våre produktkategorier, uttaler Tim Hatch, Chief Technology Officer for Stanley Engineered Fasteners.

Andre investorer i Evolve Additive Solutions omfatter Stratasys, Inc. som minoritetsaksjonær samt en ikke-offentliggjort investor.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Filament som ligner glass

Durabio anvendes allerede i biler og mobiltelefoner, nå er det tilgjengelig for 3d-printing og kan i visse tilfeller være enda bedre enn glass.

Publisert av: 

Ny metode får det trege til å flyte

Forskere kan ha funnet løsningen for å 3d-printe tregtflytende materialer. Metoden kan lede til mer effektiv trykkraft i rakettmotorer.

Publisert av: 

De tar Kodaks 3d-printer til Norden

3D Center i Sverige har inngått avtale med Kodak 3D Printing for å begynne å selge deres 3d-printer i Norden. Avtalen inkluderer alt fra salg av maskin, programvarer, materialer til service.

Publisert av: 

Saken er 3D-biff!

Spansk produsent av vegetarmat 3D-printer måltidet ditt. Riktignok er det større sjanse for at biffen inneholder tang og erter enn storfe.

Publisert av: 

Studie av 3D-printede tenner

Den digitale utviklingen på dentalområdet blomstrer. Men hvor god er denne teknikken egentlig? Det spørsmålet har tannlege, tanntekniker og forsker Michael Braian tatt for seg i sin siste avhandling.

Publisert av: 

På vei mot fullautomatisert prosess

Det var et stykke mellom de skandinaviske utstillerne på Formnext i Frankfurt. Digital Metal var et av unntakene, med sin binder jetting-teknologi.

Publisert av: