Apetitt for 3d-printet mat

Noen av rettene 3d-printeren serverte var den klassiske retten fish & chips, blomkålpannekaker, hummus og guacamole i ulike geometriske former.

Grunnskole i London innfører 3d-printet mat – med formål å inspirere flere til en karriere innen vitenskap og teknologi.

Arrangørene av The Big Bang Fair, en britisk messe for å inspirere ungdommer til teknologi og vitenskapelige yrker, gjennomførte nylig en studie av ungdommenes instilling til 3d-teknikken.

Resultatet viser at ungdommer generelt tror at 3d-printing kommer til å forandre menneskets historie, mens en femtedel tror at 3d-printeren kommer til å være standard i hjemmet i løpet av en fire års tid. To tredjedeler, som tilsvarer 67 prosent, tror at det kommer til å finnes i hjemmet i løpet av ti år. Resultatet visar også at 71 prosent synes at det er viktig å ha tilgang til 3d-teknikken i skolen.

Som et initiativ etter undersøkelsen og som en del av messen testet en grunnskole, St. Helena’s i London, en ny metode for å øke interessen blant elever for nettopp vitenskap, teknikk og matte. 3d-printet mat erstattet den vanlige skolemenyen og elevene ble bydd på retter i ulike 3d-printede geometriske former. Initiativet ble tatt for å vise elevene hvilken betydning skolefagene kan ha i våre hverdagsliv.

Undersøkelsen har dessuten vist at det barnene hadde villet printe om de hadde hatt en 3d-printer ville ha vært blant annet husdyr, proteser, Pokémon og selvportretter.

– Vår forskning og dette forsøket viser hvor stor apetitt det er hos ungdommer etter å oppleve ny teknikk. Å bygge på ungdommens nysgjerrighet om hvordan de kan forme verden i fremtiden, samt inspirere dem til å tenke på hver deres vitenskap, teknikk og matematikkstudier kan ta dem, er det The Big Bang Fair dreier seg om, sier Beth Elgood, som arbeider for organisasjonen EngineeringUK og er med og organiserer The Big Bang Fair.

Du kan lese mer om messen her.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Stratasys introduserer metalløsning til små serier

På Formnext har Stratasys nettopp frigitt detaljer om deres nye metallprinterteknologi, Layered Powder Metallurgi (LPM), som er under utvikling og er beregnet til små produksjonsserier. Teknologien er utviklet for å gjøre fremstillingen av metalldeler hurtigere, enklere og mer kostnadseffektivt.

Publisert av: 

Color on Demand

Seks år har Colorfabb brukt på å utvikle sitt Color on Demand filament. Colorfabb er, som navnet antyder spesialister på fargede 3D-printmaterialer.

Publisert av: 

En million lasere

3d-printerleverandøren EOS premiereviste sin LaserProFusion-teknikk for polymerprinting på Formnext-messen. En teknikk som ifølge EOS er en utfordrer til formstøping for serieproduksjon.

Publisert av: 

Mitsubishi på vei inn i 3d-verden?

I flere internasjonale medier har man i det siste kunne lese at Mitsubishi er på vei med en ny 3d-metallprinter. Den er ennå ikke navngitt, og er muligvis kun på prototypestadiet. Men i løpet av de neste to, tre årene vil den kunne være en realitet.

Publisert av: 

Ikke gå glipp av dette under Formnext

Flere firmaer hinter om hva som vil kunne beskues på Formnext-messen i Frankfurt, 13-16. november. Vi lister noen få av aktørene som kommer til å stille på stand og gå ikke glipp av den flyvende mannen hos EOS!

Publisert av: 

Elmia setter fokus på kjøretøy

Bilindustrien tar til seg additiv tilvirkning på nye måter. –Kjøretøyfabrikanter har i den siste tiden begynt å jobbe med å endre hele bilens oppbygging, mener Dr Sascha Peters fra material- og teknikkforetaket Haute Innovation.

Publisert av: 

Legger inn neste gir for metallprinting

Additive Industries og 3rd Dimension Industrial 3D Printing inngår partnerskap. 3rd Dimension la nylig inn sin første bestilling hos Additive Industries på den mye omtalte metallprinteren MetalFAB1.

Publisert av: 

Munnstykker og briller skal da 3d-printes!

Det skrantet for økonomien til det danske brilledesignfirmaet Monoqool. Men da de gikk over fra å 3d-printe kun prototypene til også å 3d-printe sluttproduktene snudde det.

Publisert av: 

Ford anerkjent for integrering av 3d-print

Flere større bilprodusenter benytter 3d-print på et eller annet nivå. Ford er en av ​​disse. Nylig har Ford blitt anerkjent for deres arbeid med 3d-print. Det er Automotive Innovation Awards-konkurransen fra Automotive Division of Society of Plastics Engineers (SPE), som for første gang har additiv produksjon som en særskilt kategori. Ford vant alle de tre nye kategoriene.

Publisert av: 

3D printer fra Xerox i 2019?

Ifølge flere medier planlegger Xerox å gå inn på markedet for 3d-print. På et møte for investorer fortalte administrerende direktør John Visentin nylig at Xerox er i ferd med å utvikle en kjøreplan for sin deltakelse på 3d-printmarkedet.

Publisert av: 

3D Systems utvider satsing på dentalområdet

3D Systems går sammen med programvareutvikleren for dentale applikasjoner, Amann Girrbach, for å utvikle et velfungerende dentalt arbeidsflyt. For dentale laboratorier kommer det til å innebære en raskere og mer kostnadseffektiv produksjon, mener selskapene.

Publisert av: 

Nye bioblekk fra Cellink

Cellink, svensk bioprinterprodusent lanserer nye serier bioblekk. Til å begynne med slippes to nye serier samt et nytt tillegg til en eksisterende serie.

Publisert av: