Apetitt for 3d-printet mat

Noen av rettene 3d-printeren serverte var den klassiske retten fish & chips, blomkålpannekaker, hummus og guacamole i ulike geometriske former.

Grunnskole i London innfører 3d-printet mat – med formål å inspirere flere til en karriere innen vitenskap og teknologi.

Arrangørene av The Big Bang Fair, en britisk messe for å inspirere ungdommer til teknologi og vitenskapelige yrker, gjennomførte nylig en studie av ungdommenes instilling til 3d-teknikken.

Resultatet viser at ungdommer generelt tror at 3d-printing kommer til å forandre menneskets historie, mens en femtedel tror at 3d-printeren kommer til å være standard i hjemmet i løpet av en fire års tid. To tredjedeler, som tilsvarer 67 prosent, tror at det kommer til å finnes i hjemmet i løpet av ti år. Resultatet visar også at 71 prosent synes at det er viktig å ha tilgang til 3d-teknikken i skolen.

Som et initiativ etter undersøkelsen og som en del av messen testet en grunnskole, St. Helena’s i London, en ny metode for å øke interessen blant elever for nettopp vitenskap, teknikk og matte. 3d-printet mat erstattet den vanlige skolemenyen og elevene ble bydd på retter i ulike 3d-printede geometriske former. Initiativet ble tatt for å vise elevene hvilken betydning skolefagene kan ha i våre hverdagsliv.

Undersøkelsen har dessuten vist at det barnene hadde villet printe om de hadde hatt en 3d-printer ville ha vært blant annet husdyr, proteser, Pokémon og selvportretter.

– Vår forskning og dette forsøket viser hvor stor apetitt det er hos ungdommer etter å oppleve ny teknikk. Å bygge på ungdommens nysgjerrighet om hvordan de kan forme verden i fremtiden, samt inspirere dem til å tenke på hver deres vitenskap, teknikk og matematikkstudier kan ta dem, er det The Big Bang Fair dreier seg om, sier Beth Elgood, som arbeider for organisasjonen EngineeringUK og er med og organiserer The Big Bang Fair.

Du kan lese mer om messen her.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3d-printet implantat reparerer skader på ryggmargen

Forskere fra University of California San Diego (UCSD) School of Medicine and Institute of Engineering in Medicine (IEM) har med hell 3d-printet et to millimeters ryggmargsimplantat for å reparere ryggmargskader hos rotter. Forskerne mener metoden også kan benyttes på mennesker.

Publisert av: 

Carbon utvider samarbeid med Ford

Carbon, som tidligere har vært regnet som er potensiell stor aktør innen bilindustrien kan nå ta ytterligere skritt i denne retningen. Bl.a. skal Ford Focus nå ha flere 3d-printede deler fra Carbon integrert i bilen, samt tilgjengelig som servicedeler.

Publisert av: 

3d-printlab på sykehus i New York

Det globale ortopedi-firmaet LimaCorporate har annonsert at de tar sikte på å åpne eget senter for 3d-printing på New York City’s Hospital for Special Surgery.

Publisert av: 

Munnstykke mater pellets på rekordtid

Storformatprinting kommer til å forandre hvordan man lager produkter i menneskelig størrelse, alt fra bord og stoler til industrielle og kommersielle applikasjoner. Nå er det lagd et munnstykke som gjør prosessen raskere.

Publisert av: 

Neutrogena lanserer 3d-printet ansiktsmaske

Neutrogena, amerikansk produsent av hudpleieprodukter, lanserer 3d-printede og personaliserte ansiktsmasker under navnet Neutrogena MaskiD. Du personaliserer ved å ta bilde av deg selv med smarttelefonen!

Publisert av: 

Trender for 2019

Colin Elkins er globalt ansvarlig for løsninger for tilvirkningsindustrien hos IFS. Her setter han ord på tre trender som han mener kommer til å sette sitt preg på produksjonsmarkedet i 2019.

Publisert av: 

Ny 3d-printer: MakerBot Method

MakerBot har lansert 3D-printeren Method – en printer som ligger i segmentet mellom skrivebordsprintere og profesjonelle 3D-printere. Den skal ha funksjoner som tidligere kun har vært tilgjengelig på industriprintere, og som profesjonelle brukere nå kan få til betydelig lavere kostnader.

Publisert av: 

Filament som ligner glass

Durabio anvendes allerede i biler og mobiltelefoner, nå er det tilgjengelig for 3d-printing og kan i visse tilfeller være enda bedre enn glass.

Publisert av: