Apetitt for 3d-printet mat

Noen av rettene 3d-printeren serverte var den klassiske retten fish & chips, blomkålpannekaker, hummus og guacamole i ulike geometriske former.

Grunnskole i London innfører 3d-printet mat – med formål å inspirere flere til en karriere innen vitenskap og teknologi.

Arrangørene av The Big Bang Fair, en britisk messe for å inspirere ungdommer til teknologi og vitenskapelige yrker, gjennomførte nylig en studie av ungdommenes instilling til 3d-teknikken.

Resultatet viser at ungdommer generelt tror at 3d-printing kommer til å forandre menneskets historie, mens en femtedel tror at 3d-printeren kommer til å være standard i hjemmet i løpet av en fire års tid. To tredjedeler, som tilsvarer 67 prosent, tror at det kommer til å finnes i hjemmet i løpet av ti år. Resultatet visar også at 71 prosent synes at det er viktig å ha tilgang til 3d-teknikken i skolen.

Som et initiativ etter undersøkelsen og som en del av messen testet en grunnskole, St. Helena’s i London, en ny metode for å øke interessen blant elever for nettopp vitenskap, teknikk og matte. 3d-printet mat erstattet den vanlige skolemenyen og elevene ble bydd på retter i ulike 3d-printede geometriske former. Initiativet ble tatt for å vise elevene hvilken betydning skolefagene kan ha i våre hverdagsliv.

Undersøkelsen har dessuten vist at det barnene hadde villet printe om de hadde hatt en 3d-printer ville ha vært blant annet husdyr, proteser, Pokémon og selvportretter.

– Vår forskning og dette forsøket viser hvor stor apetitt det er hos ungdommer etter å oppleve ny teknikk. Å bygge på ungdommens nysgjerrighet om hvordan de kan forme verden i fremtiden, samt inspirere dem til å tenke på hver deres vitenskap, teknikk og matematikkstudier kan ta dem, er det The Big Bang Fair dreier seg om, sier Beth Elgood, som arbeider for organisasjonen EngineeringUK og er med og organiserer The Big Bang Fair.

Du kan lese mer om messen her.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Markedet peker oppover igjen

Additiv produksjon med polymerer og metaller går mot historiske høyder. Det viser en ny rapport fra det amerikanske markedsanalyseselskapet SmarTech Analysis. Tall fra andre kvartal 2021 viser nivåer som er høyere enn før pandemien.

Publisert av: