Apetitt for 3d-printet mat

Noen av rettene 3d-printeren serverte var den klassiske retten fish & chips, blomkålpannekaker, hummus og guacamole i ulike geometriske former.

Grunnskole i London innfører 3d-printet mat – med formål å inspirere flere til en karriere innen vitenskap og teknologi.

Arrangørene av The Big Bang Fair, en britisk messe for å inspirere ungdommer til teknologi og vitenskapelige yrker, gjennomførte nylig en studie av ungdommenes instilling til 3d-teknikken.

Resultatet viser at ungdommer generelt tror at 3d-printing kommer til å forandre menneskets historie, mens en femtedel tror at 3d-printeren kommer til å være standard i hjemmet i løpet av en fire års tid. To tredjedeler, som tilsvarer 67 prosent, tror at det kommer til å finnes i hjemmet i løpet av ti år. Resultatet visar også at 71 prosent synes at det er viktig å ha tilgang til 3d-teknikken i skolen.

Som et initiativ etter undersøkelsen og som en del av messen testet en grunnskole, St. Helena’s i London, en ny metode for å øke interessen blant elever for nettopp vitenskap, teknikk og matte. 3d-printet mat erstattet den vanlige skolemenyen og elevene ble bydd på retter i ulike 3d-printede geometriske former. Initiativet ble tatt for å vise elevene hvilken betydning skolefagene kan ha i våre hverdagsliv.

Undersøkelsen har dessuten vist at det barnene hadde villet printe om de hadde hatt en 3d-printer ville ha vært blant annet husdyr, proteser, Pokémon og selvportretter.

– Vår forskning og dette forsøket viser hvor stor apetitt det er hos ungdommer etter å oppleve ny teknikk. Å bygge på ungdommens nysgjerrighet om hvordan de kan forme verden i fremtiden, samt inspirere dem til å tenke på hver deres vitenskap, teknikk og matematikkstudier kan ta dem, er det The Big Bang Fair dreier seg om, sier Beth Elgood, som arbeider for organisasjonen EngineeringUK og er med og organiserer The Big Bang Fair.

Du kan lese mer om messen her.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Re-arrangerer celler for bioprinting

Forskere ved universitetet i North Carolina har utviklet en metode for å arrangere rekkefølgen på cellene i 3d-bioprintede geleer. Med denne metoden er hensikten å forbedre samsvaret mellom kunstig lagd cellevev og sine tilsvarende biologiske vev. Formålet er at disse vevene deretter kan benyttes til å behandle vanlige skader.

Publisert av: 

Protolabs lanserer tjeneste for 3d-printede kobberdeler

Protolabs har lansert en 3d-printing tjeneste for kobber, som nå tilbyr kobberdeler som er dels additivt tilvirket og dels maskinelt bearbeidet. Ved å tilby denne tjenesten forsøker Protolabs å fylle et behov i markedet for tilbydere av kobberdeler, som ofte prototypes eller produseres rent maskinelt på subtraktive måter.

Publisert av: 

Formlabs slipper to nye printere

Formlabs har lansert to nye 3d-printere for industriell bruk, Form 3 og Form 3L. – De benytter seg av en ny unik SLA-teknikk som kalles LFS, sier Daniel Ljungstig, adm dir for 3DVerkstan som er Formlabs svenske forhandler.

Publisert av: 

Pantone-sertifisering til to Stratasys-printere

To av PolyJet 3d-printerne fra Stratasys har blitt validert av Pantone, som er global autoritet og standardiseringsekspert på farger for designindustrien. Med dette har Stratasys integrert Pantone sitt fargestyringssystem inn i arbeidsflyten til modellene J735 og J750, noe som gjøre prosessen for å lage prototyper fargeekte.

Publisert av: 

3d-printer skal lokke skiltmakere

Den japanske printerprodusenten Mimaki lanserte sin første 3d-printer i slutten av 2017. Det var en maskin basert på en inkjet-teknikk. Nå har selskapet funnet tiden inne til å lansere ytterligere en maskin, denne gangen i bordmodell med en annen type teknologi.

Publisert av: 

Spytt og urin – basis for fremtidens sushi?

Sugen på sushi? Det japanske selskapet Open Meals har kommet på et helt nytt konsept for å kombinere vitenskap med menneskenes individuelle behov. Med hjelp av 3d-print skal foretaket skreddersy sushi basert på biologiske prøver som for eksempel spytt, urin eller avføring.

Publisert av: 

Ikea gjør det lettere med 3d-print

Ikea har lansert en produktserie for personer med funksjonsvariasjoner. Noen av disse produktene kan man laste ned CAD-filene til og selv foreta 3d-printingen.

Publisert av: 

Arkitektur med ny tankegang

For arkitekter er det flere fordeler med å ta i bruk additiv tilvirking. Ifølge det tyske bygge- og teknologiforetaket Aectual som 3d-printer for arkitekter, begynner printing i de større formatene å forlate sin eksperimentelle fase og entre den virkelige verden.

Publisert av: 

Årets Wohlers Report er her

Nå er 2019-utgaven av den ledende rapporten om 3d-printbransjen her. Wohlers Report viser at additiv tilvirkning fortsetter som en trend med mange nye aktører, og et marked med investeringer som omfatter flere hundre millioner dollar.

Publisert av: 

Dyrk din egen kaffekopp med 3d-printing

Å erstatte plastkopper med plastformer høres kanskje snålt ut, men det er nettopp dette som er idéen til et firma i Brooklyn, New York. Kaffekoppene er plantebaserte og kan med god samvittighet kastes etter bruk. Råmaterialet dyrker du selv!

Publisert av: 

Student fikk firma til å satse på 3d-printing

Nenad Dordevic valgte å ta skrittet og studerte til 3d-printingspesialist. På hans arbeidsplass Alfdex i Landskrona i Sverige har han med hjelp av 3d-printing vist ledelsen hvordan produksjonen kan bli mer effektiv.

Publisert av: