Apetitt for 3d-printet mat

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 18 oktober 2018
Noen av rettene 3d-printeren serverte var den klassiske retten fish & chips, blomkålpannekaker, hummus og guacamole i ulike geometriske former.

Grunnskole i London innfører 3d-printet mat – med formål å inspirere flere til en karriere innen vitenskap og teknologi.

Arrangørene av The Big Bang Fair, en britisk messe for å inspirere ungdommer til teknologi og vitenskapelige yrker, gjennomførte nylig en studie av ungdommenes instilling til 3d-teknikken.

Resultatet viser at ungdommer generelt tror at 3d-printing kommer til å forandre menneskets historie, mens en femtedel tror at 3d-printeren kommer til å være standard i hjemmet i løpet av en fire års tid. To tredjedeler, som tilsvarer 67 prosent, tror at det kommer til å finnes i hjemmet i løpet av ti år. Resultatet visar også at 71 prosent synes at det er viktig å ha tilgang til 3d-teknikken i skolen.

Som et initiativ etter undersøkelsen og som en del av messen testet en grunnskole, St. Helena’s i London, en ny metode for å øke interessen blant elever for nettopp vitenskap, teknikk og matte. 3d-printet mat erstattet den vanlige skolemenyen og elevene ble bydd på retter i ulike 3d-printede geometriske former. Initiativet ble tatt for å vise elevene hvilken betydning skolefagene kan ha i våre hverdagsliv.

Undersøkelsen har dessuten vist at det barnene hadde villet printe om de hadde hatt en 3d-printer ville ha vært blant annet husdyr, proteser, Pokémon og selvportretter.

– Vår forskning og dette forsøket viser hvor stor apetitt det er hos ungdommer etter å oppleve ny teknikk. Å bygge på ungdommens nysgjerrighet om hvordan de kan forme verden i fremtiden, samt inspirere dem til å tenke på hver deres vitenskap, teknikk og matematikkstudier kan ta dem, er det The Big Bang Fair dreier seg om, sier Beth Elgood, som arbeider for organisasjonen EngineeringUK og er med og organiserer The Big Bang Fair.

Du kan lese mer om messen her.

Les mer

3D-printede komponenter i de nye Apple Watch modellene

En rapport fra TF International Securities-analytiker Ming-Chi Kuo indikerer at nye smartklokker fra Apple Inc. vil inkludere 3D-printede metallkomponenter.
applewatch

Vinnerne i TCT Awards kåret

I forbindelse med TCT 3Sixty-messen i Birmingham ble årets utgave av TCT Awards 2024 avgjort, som fremhever bransjens beste i elleve ulike kategorier. I tillegg ble tre personer innlemmet i TCT Hall of Fame.
TCT_AWARDS_NCC_050624_KatjaOgrin_110-1024x698

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Siste nytt

3D-printede komponenter i de nye Apple Watch modellene

En rapport fra TF International Securities-analytiker Ming-Chi Kuo indikerer at nye smartklokker fra Apple Inc. vil inkludere 3D-printede metallkomponenter.
applewatch

Vinnerne i TCT Awards kåret

I forbindelse med TCT 3Sixty-messen i Birmingham ble årets utgave av TCT Awards 2024 avgjort, som fremhever bransjens beste i elleve ulike kategorier. I tillegg ble tre personer innlemmet i TCT Hall of Fame.
TCT_AWARDS_NCC_050624_KatjaOgrin_110-1024x698

Audi Sport sparer flere uker på å 3D-printe verktøy

Da den nye elbilen Audi E-Tron GT skulle lanseres, trengte Audi-fabrikken i Heilbronn, Tyskland, raskt å skaffe 200 verktøy, jigger og fiksturer. Løsning? 3D-printing og programvare for design-automatisering.
Audi-Trinckle-0H6A1913-1024x683

Inspirert til nye farger av powertools

Inspirert av fargene på powertools fra merker som Ryobi, Dewalt, Makita og Milwaukee introduserer add:north nye farger i sitt sortiment for X-PLA tråder.
addnorth_xpla-matt