Formnext med fokus på byggebransjen

Formnext-messen i oktober setter et større fokus på additiv tilvirkning innen byggeindustrien.

Formnext, 3d-printmesse i Frankfurt, setter i år fokus på et område der 3d-teknologien fortsatt står og stamper i startgropen: byggebransjen.

For å fremme bruken av additiv tilvirkning i byggebransjen har messearrangøren Formnext og det tekniske universitetet i Darmstadt inngått et samarbeid. Det innebærer at byggebransjen kommer til å få ta større plass under Formnext-messen de nærmeste årene. Samtidig er Formnext involvert som sponsor for Built Environment – Additive Manufacturing Symposium (BE-AM), som tidligere ble lansert av TU Darmstadt, og som regelmessig fører sammen nøkkelpersoner fra byggebransjen og arkitektbransjen for å diskutere additiv tilvirkning i sektoren.

– Additiv tilvirkning er fortsatt et relativt nytt tema innen byggeindustrien, til tross for at det finnes mange innovative bruksmåter og konsepter som kan tillempes. Gjennom samarbeidet med TU Darmstadt vil vi gi et viktig bidrag for å vise det innovative potensialet som finnes med additiv tilvirkning innen byggebransjen, sier Sascha F. Wenzler, sjef for Formnext-divisjonen.

De to professorene Oliver Tessmann og Ulrich Knaack fra TU Darmstadt har i flere år arbeidet med additiv tilvirkning på byggområdet og arbeider for tiden med flere prosjekter. En del forskning handler om ulike produksjonsmetoder og bruken av forskjellige materialer. For tre år siden lanserte de to professorene også BE-AM-symposiet, som kommer til å finne sted i Darmstadt den 12. oktober i år. – Vårt mål er å fremme additiv tilvirkning i byggebransjen, sier professor Knaack fra institutt for strukturmekanikk og design, ISM + D.

– Vi er glade for at vi gjennom vårt samarbeid med Formnext kan få enda bedre kontakt med andre industrisektorer der additiv tilvirkning allerede benyttes i en større utstrekning. Foretak som benytter teknikken i byggebransjen kan få økonomisk utbytte av den, mener Knaack.

– Byggebransjen er en del av andre applikasjonsindustrier i en felles søken etter merverdi av 3d-printede applikasjoner. Vi kommer til å kunne printe intelligente former og mønstre som ikke tidligere har vært mulig, og på den måten kan vi dra nytte av eksisterende erfaringer og bransjer, sier professor Oliver Tessmann, Digital Design Unit, DDU.

I løpet av de nærmeste årene kommer samarbeidet mellom Formnext og BE-AM og TU Darmstadt å intensiveres. Dette kan komma til å bidra til at Formnext blir en viktig plattform for kontakter og inspirasjon blant arkitekter, bygningsingeniører og andre foretak fra byggebransjen.

Formnext går av stabelen den 13. oktober 2018 i Frankfurt og varer til den 16. Additiv tilvirkning for nettopp byggebransjen kommer til å presenteres i messens AM4U-område den 14 oktober.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


EOS og Siemens utvider samarbeid

EOS og Siemens utvider sitt samarbeide gjennom økt satsing på programvare, automatisering og driftsteknikk for industriell additiv tilvirkning.

Publisert av: 

Futuristisk design med 3d-teknikk

Industridesigneren Nicole Hone har skapt futuristiske og realistiske vannvekster med hjelp av 3d-printer og digitale verktøy. – Balansen mellom kontrollert design og ukontrollert naturlig interaksjon leder til en overbevisende organisk ytelse, skriver Nicole på sin hjemmeside.

Publisert av: 

Industriell 3d-skanning gjort enkelt

Industriell 3d-skanning kan tilføres både automatisering og stor brukervennlighet uten å gå på kompromiss med kvaliteten. Det var ett av hovedbudskapene, da de to stiftere av firmaet Zebicon, Kasper Fedde Krogh og Jeppe Hebsgaard Laursen, holdt presentasjoner den 2. og 3. oktober hos samarbeidspartneren DTU.

Publisert av: 

3DVerkstan slipper ny versjon av Olsson Ruby

Olsson Ruby er et munnstykke fra 3DVerkstan for FDM-printere, som kan printe flere ulike abrasive materialer, som sliter på vanlige messingsmunnstykker. Nå har 3DVerkstan sammen med den opprinnelige oppfinneren, Anders Olsson, utviklet en ny versjon av munnstykket som klarer høyere temperaturer.

Publisert av: 

3d-printede gulvtepper øker samspillet med selve gulvet

London Design Festival slutter denne uken. Det er en showcase av fascinerende kreasjoner fra alle aspekter av design. Det er naturligvis også 3d-printede effekter i blant, hvor blant andre hollandske Studio Plott fremviser en nyskapning innen for gulvtepper.

Publisert av: 

Ricoh finner finishing-partner til SLS-teknologi

Ricoh har vært på utkikk etter en metode til utjevning av deres nye Selective Laser Sintering (SLS) materialer via vibrasjonsteknologi. De var klar over at teknologien allerede ble brukt til å gjøre 3d-printede deler fremstilt i nylon glatte, men var ikke sikre på om metoden ville være egnet til deres polypropylen-materiale.

Publisert av: 

3d-printet gassturbin runder 8000 produksjonstimer uten problemer

Siemens og energiselskapet E.ON har nådd en betydelig milepæl innenfor 3d-printede komponenter til energisektoren. Verdens første 3d-printede brenner til en SGT-700 gassturbin har vært i drift i over ett år på E.ONs kraftverk i Philippsthal i den tyske delstaten Hessen, og resultatene er imponerende. Brenneren har vært i drift i over 8000 timer uten rapporterte problemer.

Publisert av: 

Ny portal vil øke appetitten for 3d-printing i Norden

Det svenske 3D Printer Distributor 3D Center lanserer en ny portal i samarbeid med den tyske plattformleverandøren 3YOURMIND. Portalen åpner døren for at flere bedrifter kan teste 3D-teknologi før de investerer i sin egen 3D-printer. Håpet for samarbeidet er at man skal lykkes med å fremme tilgjengeligheten til additiv produksjon i Norden.

Publisert av: