Formnext med fokus på byggebransjen

Formnext-messen i oktober setter et større fokus på additiv tilvirkning innen byggeindustrien.

Formnext, 3d-printmesse i Frankfurt, setter i år fokus på et område der 3d-teknologien fortsatt står og stamper i startgropen: byggebransjen.

For å fremme bruken av additiv tilvirkning i byggebransjen har messearrangøren Formnext og det tekniske universitetet i Darmstadt inngått et samarbeid. Det innebærer at byggebransjen kommer til å få ta større plass under Formnext-messen de nærmeste årene. Samtidig er Formnext involvert som sponsor for Built Environment – Additive Manufacturing Symposium (BE-AM), som tidligere ble lansert av TU Darmstadt, og som regelmessig fører sammen nøkkelpersoner fra byggebransjen og arkitektbransjen for å diskutere additiv tilvirkning i sektoren.

– Additiv tilvirkning er fortsatt et relativt nytt tema innen byggeindustrien, til tross for at det finnes mange innovative bruksmåter og konsepter som kan tillempes. Gjennom samarbeidet med TU Darmstadt vil vi gi et viktig bidrag for å vise det innovative potensialet som finnes med additiv tilvirkning innen byggebransjen, sier Sascha F. Wenzler, sjef for Formnext-divisjonen.

De to professorene Oliver Tessmann og Ulrich Knaack fra TU Darmstadt har i flere år arbeidet med additiv tilvirkning på byggområdet og arbeider for tiden med flere prosjekter. En del forskning handler om ulike produksjonsmetoder og bruken av forskjellige materialer. For tre år siden lanserte de to professorene også BE-AM-symposiet, som kommer til å finne sted i Darmstadt den 12. oktober i år. – Vårt mål er å fremme additiv tilvirkning i byggebransjen, sier professor Knaack fra institutt for strukturmekanikk og design, ISM + D.

– Vi er glade for at vi gjennom vårt samarbeid med Formnext kan få enda bedre kontakt med andre industrisektorer der additiv tilvirkning allerede benyttes i en større utstrekning. Foretak som benytter teknikken i byggebransjen kan få økonomisk utbytte av den, mener Knaack.

– Byggebransjen er en del av andre applikasjonsindustrier i en felles søken etter merverdi av 3d-printede applikasjoner. Vi kommer til å kunne printe intelligente former og mønstre som ikke tidligere har vært mulig, og på den måten kan vi dra nytte av eksisterende erfaringer og bransjer, sier professor Oliver Tessmann, Digital Design Unit, DDU.

I løpet av de nærmeste årene kommer samarbeidet mellom Formnext og BE-AM og TU Darmstadt å intensiveres. Dette kan komma til å bidra til at Formnext blir en viktig plattform for kontakter og inspirasjon blant arkitekter, bygningsingeniører og andre foretak fra byggebransjen.

Formnext går av stabelen den 13. november 2018 i Frankfurt og varer til den 16. Additiv tilvirkning for nettopp byggebransjen kommer til å presenteres i messens AM4U-område den 14 november.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Filament som ligner glass

Durabio anvendes allerede i biler og mobiltelefoner, nå er det tilgjengelig for 3d-printing og kan i visse tilfeller være enda bedre enn glass.

Publisert av: 

Ny metode får det trege til å flyte

Forskere kan ha funnet løsningen for å 3d-printe tregtflytende materialer. Metoden kan lede til mer effektiv trykkraft i rakettmotorer.

Publisert av: 

De tar Kodaks 3d-printer til Norden

3D Center i Sverige har inngått avtale med Kodak 3D Printing for å begynne å selge deres 3d-printer i Norden. Avtalen inkluderer alt fra salg av maskin, programvarer, materialer til service.

Publisert av: 

Saken er 3D-biff!

Spansk produsent av vegetarmat 3D-printer måltidet ditt. Riktignok er det større sjanse for at biffen inneholder tang og erter enn storfe.

Publisert av: 

Studie av 3D-printede tenner

Den digitale utviklingen på dentalområdet blomstrer. Men hvor god er denne teknikken egentlig? Det spørsmålet har tannlege, tanntekniker og forsker Michael Braian tatt for seg i sin siste avhandling.

Publisert av: 

På vei mot fullautomatisert prosess

Det var et stykke mellom de skandinaviske utstillerne på Formnext i Frankfurt. Digital Metal var et av unntakene, med sin binder jetting-teknologi.

Publisert av: