Industridesigneren Nicole Hone har skapt futuristiske og realistiske vannvekster med hjelp av 3d-printer og digitale verktøy. – Balansen mellom kontrollert design og ukontrollert naturlig interaksjon leder til en overbevisende organisk ytelse, skriver Nicole på sin hjemmeside.
Industridesigneren fra New Zealand, Nicole Hone har lagd noe som kan få oss til å forundres over hva som er mulig med 3d-teknikken. Ved å benytte seg av en PolyJet 3d-printer fra Stratasys har Nicole med flere materialer 3d-printet futuristiske vannvekster. Disse er en del av et arbeid innen filmskaping, for Victoria university of Wellington, hvor Nicole har studert hvordan design og bevegelse kan få nytt liv genom «4d-printing».
Etter PolyJet-prosessen, som består av at små dråper av flytende fotopolymerer sprøytes i et lag som deretter uv-herdes, tok man forsiktig bort all støttemateriale med en tannpirker for ikke å ødelegge de komplekse detaljene. Deretter ble objektene fargelagt og plassert i vann, hvor de kunne bevege seg flytende og dermed få en mer organisk look.
– Disse datagenererte objektene utnytter både den digitale verden med sin mangesidighet og effektivitet i formfremstilling og den fysiske verden, der objekter kan reagere på miljø, mennesker og andre printede objekter. Balansen mellom kontrollert design og ukontrollert naturlig interaksjon leder til en overbevisende organisk ytelse, skriver Nicole Hone på sin hjemmeside.
Nicole Hone mener at vekstene sammen med digital animasjon kan komme til å bli fordelaktige for museer, fornøyelsesparker og filmer. Foruten å designe vannvekster finnes det også andre spennende prosjekter som involverer 3d-printing å titte på på Nicoles hjemmeside.