HPs MultiJet Fusion legger seg i teten i industrisegmentet

En rapport fra 3DHubs tar temperaturen på 3d-printing for industrisegmentet ved hjelp av reelle tall fra produkter som er bestilt via deres egen nettportal, fra forskjellige tilbydere.

3DHubs er et globalt nettverk av desktop- og produksjonsprintere, som er koplet opp mot en internettportal. Her kan kunder fra hele verden forespørre print, priser, materialer samt geografisk plassering og kjøpe den løsningen de finner mest attraktiv, f.eks. den som er nærmest.

Utover å formidle disse tjenestene bruker 3DHubs også portalen til å lage en kvartalsrapport over f.eks. hvilke teknologier, produkter og materialer som anvendes. 3DHubs skriver at de er den eneste markedsrapporten som direkte avspeiler, hva det er som rører seg i bransjen. Den siste rapporten er basert på produksjon av mer enn 300.000 varer.

MultiJet Fusion på topp
HPs MultiJet Fusion har på ganske kort tid gått hen og blitt den industrielle printeren som leverer flest produkter globalt. 6.402 emner har blitt produsert i juli-september via AMHubs nettverk. På andre og tredjeplassene følger henholdsvis P396 og Formiga P 110 fra EOS med 4.714 og 2.526 emner

Overraskende nok er det ikke mindre enn tre Material Jetting systemer (herunder PolyJet) på topp 10 med samlet 2.492 produserte emner, hvilket er nesten tre ganger flere printinger enn i foregående rapport. Dette viser en klar stigning i etterspørselen etter høy presisjon- og detaljeringsgrad. Forbedringene i 3d-printmaterialer gjør også denne teknologien mer og mer tiltalende for profesjonelle brukere, som nå kan bruke disse delene ikke kun til visuelle prototyper, men også til funksjonelle tester, skriver AMHub i deres rapport.

Sverige gjør seg bemerket
Rapporten ser også på hvilke land som er mest aktive i AMHubs nettverk. Her ligger USA på en suveren førsteplass med 39,9 prosent av alle produserte emner, etterfulgt av UK med 14 prosent og Australia med 7,2 prosent. Ny på topp 10 er Sverige, som nettopp har kommet seg inn på 10. plass med 1,2 prosent. EU står samlet sett for 31,2 prosent av det samlede volumet.

Hele rapporten kan lastes ned her.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Re-arrangerer celler for bioprinting

Forskere ved universitetet i North Carolina har utviklet en metode for å arrangere rekkefølgen på cellene i 3d-bioprintede geleer. Med denne metoden er hensikten å forbedre samsvaret mellom kunstig lagd cellevev og sine tilsvarende biologiske vev. Formålet er at disse vevene deretter kan benyttes til å behandle vanlige skader.

Publisert av: 

Protolabs lanserer tjeneste for 3d-printede kobberdeler

Protolabs har lansert en 3d-printing tjeneste for kobber, som nå tilbyr kobberdeler som er dels additivt tilvirket og dels maskinelt bearbeidet. Ved å tilby denne tjenesten forsøker Protolabs å fylle et behov i markedet for tilbydere av kobberdeler, som ofte prototypes eller produseres rent maskinelt på subtraktive måter.

Publisert av: 

Formlabs slipper to nye printere

Formlabs har lansert to nye 3d-printere for industriell bruk, Form 3 og Form 3L. – De benytter seg av en ny unik SLA-teknikk som kalles LFS, sier Daniel Ljungstig, adm dir for 3DVerkstan som er Formlabs svenske forhandler.

Publisert av: 

Pantone-sertifisering til to Stratasys-printere

To av PolyJet 3d-printerne fra Stratasys har blitt validert av Pantone, som er global autoritet og standardiseringsekspert på farger for designindustrien. Med dette har Stratasys integrert Pantone sitt fargestyringssystem inn i arbeidsflyten til modellene J735 og J750, noe som gjøre prosessen for å lage prototyper fargeekte.

Publisert av: 

3d-printer skal lokke skiltmakere

Den japanske printerprodusenten Mimaki lanserte sin første 3d-printer i slutten av 2017. Det var en maskin basert på en inkjet-teknikk. Nå har selskapet funnet tiden inne til å lansere ytterligere en maskin, denne gangen i bordmodell med en annen type teknologi.

Publisert av: 

Spytt og urin – basis for fremtidens sushi?

Sugen på sushi? Det japanske selskapet Open Meals har kommet på et helt nytt konsept for å kombinere vitenskap med menneskenes individuelle behov. Med hjelp av 3d-print skal foretaket skreddersy sushi basert på biologiske prøver som for eksempel spytt, urin eller avføring.

Publisert av: 

Ikea gjør det lettere med 3d-print

Ikea har lansert en produktserie for personer med funksjonsvariasjoner. Noen av disse produktene kan man laste ned CAD-filene til og selv foreta 3d-printingen.

Publisert av: 

Arkitektur med ny tankegang

For arkitekter er det flere fordeler med å ta i bruk additiv tilvirking. Ifølge det tyske bygge- og teknologiforetaket Aectual som 3d-printer for arkitekter, begynner printing i de større formatene å forlate sin eksperimentelle fase og entre den virkelige verden.

Publisert av: 

Årets Wohlers Report er her

Nå er 2019-utgaven av den ledende rapporten om 3d-printbransjen her. Wohlers Report viser at additiv tilvirkning fortsetter som en trend med mange nye aktører, og et marked med investeringer som omfatter flere hundre millioner dollar.

Publisert av: 

Dyrk din egen kaffekopp med 3d-printing

Å erstatte plastkopper med plastformer høres kanskje snålt ut, men det er nettopp dette som er idéen til et firma i Brooklyn, New York. Kaffekoppene er plantebaserte og kan med god samvittighet kastes etter bruk. Råmaterialet dyrker du selv!

Publisert av: 

Student fikk firma til å satse på 3d-printing

Nenad Dordevic valgte å ta skrittet og studerte til 3d-printingspesialist. På hans arbeidsplass Alfdex i Landskrona i Sverige har han med hjelp av 3d-printing vist ledelsen hvordan produksjonen kan bli mer effektiv.

Publisert av: