HPs MultiJet Fusion legger seg i teten i industrisegmentet

En rapport fra 3DHubs tar temperaturen på 3d-printing for industrisegmentet ved hjelp av reelle tall fra produkter som er bestilt via deres egen nettportal, fra forskjellige tilbydere.

3DHubs er et globalt nettverk av desktop- og produksjonsprintere, som er koplet opp mot en internettportal. Her kan kunder fra hele verden forespørre print, priser, materialer samt geografisk plassering og kjøpe den løsningen de finner mest attraktiv, f.eks. den som er nærmest.

Utover å formidle disse tjenestene bruker 3DHubs også portalen til å lage en kvartalsrapport over f.eks. hvilke teknologier, produkter og materialer som anvendes. 3DHubs skriver at de er den eneste markedsrapporten som direkte avspeiler, hva det er som rører seg i bransjen. Den siste rapporten er basert på produksjon av mer enn 300.000 varer.

MultiJet Fusion på topp
HPs MultiJet Fusion har på ganske kort tid gått hen og blitt den industrielle printeren som leverer flest produkter globalt. 6.402 emner har blitt produsert i juli-september via AMHubs nettverk. På andre og tredjeplassene følger henholdsvis P396 og Formiga P 110 fra EOS med 4.714 og 2.526 emner

Overraskende nok er det ikke mindre enn tre Material Jetting systemer (herunder PolyJet) på topp 10 med samlet 2.492 produserte emner, hvilket er nesten tre ganger flere printinger enn i foregående rapport. Dette viser en klar stigning i etterspørselen etter høy presisjon- og detaljeringsgrad. Forbedringene i 3d-printmaterialer gjør også denne teknologien mer og mer tiltalende for profesjonelle brukere, som nå kan bruke disse delene ikke kun til visuelle prototyper, men også til funksjonelle tester, skriver AMHub i deres rapport.

Sverige gjør seg bemerket
Rapporten ser også på hvilke land som er mest aktive i AMHubs nettverk. Her ligger USA på en suveren førsteplass med 39,9 prosent av alle produserte emner, etterfulgt av UK med 14 prosent og Australia med 7,2 prosent. Ny på topp 10 er Sverige, som nettopp har kommet seg inn på 10. plass med 1,2 prosent. EU står samlet sett for 31,2 prosent av det samlede volumet.

Hele rapporten kan lastes ned her.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Stratasys introduserer metalløsning til små serier

På Formnext har Stratasys nettopp frigitt detaljer om deres nye metallprinterteknologi, Layered Powder Metallurgi (LPM), som er under utvikling og er beregnet til små produksjonsserier. Teknologien er utviklet for å gjøre fremstillingen av metalldeler hurtigere, enklere og mer kostnadseffektivt.

Publisert av: 

Color on Demand

Seks år har Colorfabb brukt på å utvikle sitt Color on Demand filament. Colorfabb er, som navnet antyder spesialister på fargede 3D-printmaterialer.

Publisert av: 

En million lasere

3d-printerleverandøren EOS premiereviste sin LaserProFusion-teknikk for polymerprinting på Formnext-messen. En teknikk som ifølge EOS er en utfordrer til formstøping for serieproduksjon.

Publisert av: 

Mitsubishi på vei inn i 3d-verden?

I flere internasjonale medier har man i det siste kunne lese at Mitsubishi er på vei med en ny 3d-metallprinter. Den er ennå ikke navngitt, og er muligvis kun på prototypestadiet. Men i løpet av de neste to, tre årene vil den kunne være en realitet.

Publisert av: 

Ikke gå glipp av dette under Formnext

Flere firmaer hinter om hva som vil kunne beskues på Formnext-messen i Frankfurt, 13-16. november. Vi lister noen få av aktørene som kommer til å stille på stand og gå ikke glipp av den flyvende mannen hos EOS!

Publisert av: 

Elmia setter fokus på kjøretøy

Bilindustrien tar til seg additiv tilvirkning på nye måter. –Kjøretøyfabrikanter har i den siste tiden begynt å jobbe med å endre hele bilens oppbygging, mener Dr Sascha Peters fra material- og teknikkforetaket Haute Innovation.

Publisert av: 

Legger inn neste gir for metallprinting

Additive Industries og 3rd Dimension Industrial 3D Printing inngår partnerskap. 3rd Dimension la nylig inn sin første bestilling hos Additive Industries på den mye omtalte metallprinteren MetalFAB1.

Publisert av: 

Munnstykker og briller skal da 3d-printes!

Det skrantet for økonomien til det danske brilledesignfirmaet Monoqool. Men da de gikk over fra å 3d-printe kun prototypene til også å 3d-printe sluttproduktene snudde det.

Publisert av: 

Ford anerkjent for integrering av 3d-print

Flere større bilprodusenter benytter 3d-print på et eller annet nivå. Ford er en av ​​disse. Nylig har Ford blitt anerkjent for deres arbeid med 3d-print. Det er Automotive Innovation Awards-konkurransen fra Automotive Division of Society of Plastics Engineers (SPE), som for første gang har additiv produksjon som en særskilt kategori. Ford vant alle de tre nye kategoriene.

Publisert av: 

3D printer fra Xerox i 2019?

Ifølge flere medier planlegger Xerox å gå inn på markedet for 3d-print. På et møte for investorer fortalte administrerende direktør John Visentin nylig at Xerox er i ferd med å utvikle en kjøreplan for sin deltakelse på 3d-printmarkedet.

Publisert av: 

3D Systems utvider satsing på dentalområdet

3D Systems går sammen med programvareutvikleren for dentale applikasjoner, Amann Girrbach, for å utvikle et velfungerende dentalt arbeidsflyt. For dentale laboratorier kommer det til å innebære en raskere og mer kostnadseffektiv produksjon, mener selskapene.

Publisert av: 

Nye bioblekk fra Cellink

Cellink, svensk bioprinterprodusent lanserer nye serier bioblekk. Til å begynne med slippes to nye serier samt et nytt tillegg til en eksisterende serie.

Publisert av: