HPs MultiJet Fusion legger seg i teten i industrisegmentet

En rapport fra 3DHubs tar temperaturen på 3d-printing for industrisegmentet ved hjelp av reelle tall fra produkter som er bestilt via deres egen nettportal, fra forskjellige tilbydere.

3DHubs er et globalt nettverk av desktop- og produksjonsprintere, som er koplet opp mot en internettportal. Her kan kunder fra hele verden forespørre print, priser, materialer samt geografisk plassering og kjøpe den løsningen de finner mest attraktiv, f.eks. den som er nærmest.

Utover å formidle disse tjenestene bruker 3DHubs også portalen til å lage en kvartalsrapport over f.eks. hvilke teknologier, produkter og materialer som anvendes. 3DHubs skriver at de er den eneste markedsrapporten som direkte avspeiler, hva det er som rører seg i bransjen. Den siste rapporten er basert på produksjon av mer enn 300.000 varer.

MultiJet Fusion på topp
HPs MultiJet Fusion har på ganske kort tid gått hen og blitt den industrielle printeren som leverer flest produkter globalt. 6.402 emner har blitt produsert i juli-september via AMHubs nettverk. På andre og tredjeplassene følger henholdsvis P396 og Formiga P 110 fra EOS med 4.714 og 2.526 emner

Overraskende nok er det ikke mindre enn tre Material Jetting systemer (herunder PolyJet) på topp 10 med samlet 2.492 produserte emner, hvilket er nesten tre ganger flere printinger enn i foregående rapport. Dette viser en klar stigning i etterspørselen etter høy presisjon- og detaljeringsgrad. Forbedringene i 3d-printmaterialer gjør også denne teknologien mer og mer tiltalende for profesjonelle brukere, som nå kan bruke disse delene ikke kun til visuelle prototyper, men også til funksjonelle tester, skriver AMHub i deres rapport.

Sverige gjør seg bemerket
Rapporten ser også på hvilke land som er mest aktive i AMHubs nettverk. Her ligger USA på en suveren førsteplass med 39,9 prosent av alle produserte emner, etterfulgt av UK med 14 prosent og Australia med 7,2 prosent. Ny på topp 10 er Sverige, som nettopp har kommet seg inn på 10. plass med 1,2 prosent. EU står samlet sett for 31,2 prosent av det samlede volumet.

Hele rapporten kan lastes ned her.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3DVerkstan 2.0 har vekst i sikte

I fjor vår kjøpte britiske Solid Print3D konkursboet til 3DVerkstan Nordic. Administrerende direktør Neil Sewell tok deretter over som leder av det nye 3DVerkstan AB også. Denne uken da han besøkte Stockholm, tok 3dp Norge en prat med ham om fremtiden. Og det ser lyst ut.

Publisert av: