HPs MultiJet Fusion legger seg i teten i industrisegmentet

En rapport fra 3DHubs tar temperaturen på 3d-printing for industrisegmentet ved hjelp av reelle tall fra produkter som er bestilt via deres egen nettportal, fra forskjellige tilbydere.

3DHubs er et globalt nettverk av desktop- og produksjonsprintere, som er koplet opp mot en internettportal. Her kan kunder fra hele verden forespørre print, priser, materialer samt geografisk plassering og kjøpe den løsningen de finner mest attraktiv, f.eks. den som er nærmest.

Utover å formidle disse tjenestene bruker 3DHubs også portalen til å lage en kvartalsrapport over f.eks. hvilke teknologier, produkter og materialer som anvendes. 3DHubs skriver at de er den eneste markedsrapporten som direkte avspeiler, hva det er som rører seg i bransjen. Den siste rapporten er basert på produksjon av mer enn 300.000 varer.

MultiJet Fusion på topp
HPs MultiJet Fusion har på ganske kort tid gått hen og blitt den industrielle printeren som leverer flest produkter globalt. 6.402 emner har blitt produsert i juli-september via AMHubs nettverk. På andre og tredjeplassene følger henholdsvis P396 og Formiga P 110 fra EOS med 4.714 og 2.526 emner

Overraskende nok er det ikke mindre enn tre Material Jetting systemer (herunder PolyJet) på topp 10 med samlet 2.492 produserte emner, hvilket er nesten tre ganger flere printinger enn i foregående rapport. Dette viser en klar stigning i etterspørselen etter høy presisjon- og detaljeringsgrad. Forbedringene i 3d-printmaterialer gjør også denne teknologien mer og mer tiltalende for profesjonelle brukere, som nå kan bruke disse delene ikke kun til visuelle prototyper, men også til funksjonelle tester, skriver AMHub i deres rapport.

Sverige gjør seg bemerket
Rapporten ser også på hvilke land som er mest aktive i AMHubs nettverk. Her ligger USA på en suveren førsteplass med 39,9 prosent av alle produserte emner, etterfulgt av UK med 14 prosent og Australia med 7,2 prosent. Ny på topp 10 er Sverige, som nettopp har kommet seg inn på 10. plass med 1,2 prosent. EU står samlet sett for 31,2 prosent av det samlede volumet.

Hele rapporten kan lastes ned her.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3d-printet implantat reparerer skader på ryggmargen

Forskere fra University of California San Diego (UCSD) School of Medicine and Institute of Engineering in Medicine (IEM) har med hell 3d-printet et to millimeters ryggmargsimplantat for å reparere ryggmargskader hos rotter. Forskerne mener metoden også kan benyttes på mennesker.

Publisert av: 

Carbon utvider samarbeid med Ford

Carbon, som tidligere har vært regnet som er potensiell stor aktør innen bilindustrien kan nå ta ytterligere skritt i denne retningen. Bl.a. skal Ford Focus nå ha flere 3d-printede deler fra Carbon integrert i bilen, samt tilgjengelig som servicedeler.

Publisert av: 

3d-printlab på sykehus i New York

Det globale ortopedi-firmaet LimaCorporate har annonsert at de tar sikte på å åpne eget senter for 3d-printing på New York City’s Hospital for Special Surgery.

Publisert av: 

Munnstykke mater pellets på rekordtid

Storformatprinting kommer til å forandre hvordan man lager produkter i menneskelig størrelse, alt fra bord og stoler til industrielle og kommersielle applikasjoner. Nå er det lagd et munnstykke som gjør prosessen raskere.

Publisert av: 

Neutrogena lanserer 3d-printet ansiktsmaske

Neutrogena, amerikansk produsent av hudpleieprodukter, lanserer 3d-printede og personaliserte ansiktsmasker under navnet Neutrogena MaskiD. Du personaliserer ved å ta bilde av deg selv med smarttelefonen!

Publisert av: 

Trender for 2019

Colin Elkins er globalt ansvarlig for løsninger for tilvirkningsindustrien hos IFS. Her setter han ord på tre trender som han mener kommer til å sette sitt preg på produksjonsmarkedet i 2019.

Publisert av: 

Ny 3d-printer: MakerBot Method

MakerBot har lansert 3D-printeren Method – en printer som ligger i segmentet mellom skrivebordsprintere og profesjonelle 3D-printere. Den skal ha funksjoner som tidligere kun har vært tilgjengelig på industriprintere, og som profesjonelle brukere nå kan få til betydelig lavere kostnader.

Publisert av: 

Filament som ligner glass

Durabio anvendes allerede i biler og mobiltelefoner, nå er det tilgjengelig for 3d-printing og kan i visse tilfeller være enda bedre enn glass.

Publisert av: