Solukon og Siemens lanserer system for etterbehandling av metallprinting

På Formnext debuterer dette systemet for fjerning av pulver fra 3d-printede objekter i metall. Foto via Solukon. 

Solukon Maschinenbau GmbH, som er spesialister på etterbehandling av 3d-printede gjenstander har slått seg sammen med Siemens for å lansere SFM-AT800S.

SFM-AT800S systemet er spesifikt utviklet for å fjerne pulver fra 3d-printede deler lagd med powder bed fusion teknologien. Dr. Christoph Kiener, forsker hos Siemens forklarer: – Pulverfrie, høykvalitets metalldeler, yrkesmessige risikoer for helse og sikkerhet, såvel som miljømessige konsekvenser og emner som å unngå spill og fremme resirkulering er veldig viktig for Siemens, noe som ansporer til å utvikle avanserte metoder og produkter – også når det gjelder våre aktiviteter i etterbehandling.

Systemet består av et kammer i rustfritt stål, og som kan bearbeide metalldeler i aluminum, titanium og nikkelbaserte legeringer med dimensjoner på inntil 800 x 400 x 550 mm. Større deler kan lastes inn i systemet med kran via et avtagbart tak.

Så snart en del har blitt satt inn i kammeret begynner prosessen med fjerning av pulver. Man benytter seg av kontrollerte vibrasjoner med vidtdekkende frekvenser og motorisert rotering av aksen, noe som med hell grundig renser de metallsintrede delene for restpartikler av metallpulveret.

Etter den automatiske prosessen støtter maskinen også manuell rensing med trykkluft på 6 bar. Dette kan utføres ved hjelp av forseglede hanskeinnganger på SFM-AT800S.

SFM-AT800S er utstyrt med Siemens SIMATIC kontrollere og Sinamics drive. Siemens samarbeider med Solukon for å holde selskapets pulverrensende systemer oppdatert med raske programvareutviklinger.

Det automatiserte systemet vil bli vist frem av Solukon på årets Formnext i Frankfurt, 13-16. november.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3d-printet implantat reparerer skader på ryggmargen

Forskere fra University of California San Diego (UCSD) School of Medicine and Institute of Engineering in Medicine (IEM) har med hell 3d-printet et to millimeters ryggmargsimplantat for å reparere ryggmargskader hos rotter. Forskerne mener metoden også kan benyttes på mennesker.

Publisert av: 

Carbon utvider samarbeid med Ford

Carbon, som tidligere har vært regnet som er potensiell stor aktør innen bilindustrien kan nå ta ytterligere skritt i denne retningen. Bl.a. skal Ford Focus nå ha flere 3d-printede deler fra Carbon integrert i bilen, samt tilgjengelig som servicedeler.

Publisert av: 

3d-printlab på sykehus i New York

Det globale ortopedi-firmaet LimaCorporate har annonsert at de tar sikte på å åpne eget senter for 3d-printing på New York City’s Hospital for Special Surgery.

Publisert av: 

Munnstykke mater pellets på rekordtid

Storformatprinting kommer til å forandre hvordan man lager produkter i menneskelig størrelse, alt fra bord og stoler til industrielle og kommersielle applikasjoner. Nå er det lagd et munnstykke som gjør prosessen raskere.

Publisert av: 

Neutrogena lanserer 3d-printet ansiktsmaske

Neutrogena, amerikansk produsent av hudpleieprodukter, lanserer 3d-printede og personaliserte ansiktsmasker under navnet Neutrogena MaskiD. Du personaliserer ved å ta bilde av deg selv med smarttelefonen!

Publisert av: 

Trender for 2019

Colin Elkins er globalt ansvarlig for løsninger for tilvirkningsindustrien hos IFS. Her setter han ord på tre trender som han mener kommer til å sette sitt preg på produksjonsmarkedet i 2019.

Publisert av: 

Ny 3d-printer: MakerBot Method

MakerBot har lansert 3D-printeren Method – en printer som ligger i segmentet mellom skrivebordsprintere og profesjonelle 3D-printere. Den skal ha funksjoner som tidligere kun har vært tilgjengelig på industriprintere, og som profesjonelle brukere nå kan få til betydelig lavere kostnader.

Publisert av: 

Filament som ligner glass

Durabio anvendes allerede i biler og mobiltelefoner, nå er det tilgjengelig for 3d-printing og kan i visse tilfeller være enda bedre enn glass.

Publisert av: