Solukon og Siemens lanserer system for etterbehandling av metallprinting

På Formnext debuterer dette systemet for fjerning av pulver fra 3d-printede objekter i metall. Foto via Solukon. 

Solukon Maschinenbau GmbH, som er spesialister på etterbehandling av 3d-printede gjenstander har slått seg sammen med Siemens for å lansere SFM-AT800S.

SFM-AT800S systemet er spesifikt utviklet for å fjerne pulver fra 3d-printede deler lagd med powder bed fusion teknologien. Dr. Christoph Kiener, forsker hos Siemens forklarer: – Pulverfrie, høykvalitets metalldeler, yrkesmessige risikoer for helse og sikkerhet, såvel som miljømessige konsekvenser og emner som å unngå spill og fremme resirkulering er veldig viktig for Siemens, noe som ansporer til å utvikle avanserte metoder og produkter – også når det gjelder våre aktiviteter i etterbehandling.

Systemet består av et kammer i rustfritt stål, og som kan bearbeide metalldeler i aluminum, titanium og nikkelbaserte legeringer med dimensjoner på inntil 800 x 400 x 550 mm. Større deler kan lastes inn i systemet med kran via et avtagbart tak.

Så snart en del har blitt satt inn i kammeret begynner prosessen med fjerning av pulver. Man benytter seg av kontrollerte vibrasjoner med vidtdekkende frekvenser og motorisert rotering av aksen, noe som med hell grundig renser de metallsintrede delene for restpartikler av metallpulveret.

Etter den automatiske prosessen støtter maskinen også manuell rensing med trykkluft på 6 bar. Dette kan utføres ved hjelp av forseglede hanskeinnganger på SFM-AT800S.

SFM-AT800S er utstyrt med Siemens SIMATIC kontrollere og Sinamics drive. Siemens samarbeider med Solukon for å holde selskapets pulverrensende systemer oppdatert med raske programvareutviklinger.

Det automatiserte systemet vil bli vist frem av Solukon på årets Formnext i Frankfurt, 13-16. november.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: 

AM-dagen i Sverige

Merk av tirsdag 7. desember 2021 i kalenderen. Da er det tid for 3dp sin årlige heldagskonferanse, AM-dagen, som ble avlyst i fjor på grunn av pandemien. I år ser vi på fremtiden under temaet “AM 2030 – Additiv tilvirkning i fremtiden”.

Publisert av: