Solukon og Siemens lanserer system for etterbehandling av metallprinting

På Formnext debuterer dette systemet for fjerning av pulver fra 3d-printede objekter i metall. Foto via Solukon. 

Solukon Maschinenbau GmbH, som er spesialister på etterbehandling av 3d-printede gjenstander har slått seg sammen med Siemens for å lansere SFM-AT800S.

SFM-AT800S systemet er spesifikt utviklet for å fjerne pulver fra 3d-printede deler lagd med powder bed fusion teknologien. Dr. Christoph Kiener, forsker hos Siemens forklarer: – Pulverfrie, høykvalitets metalldeler, yrkesmessige risikoer for helse og sikkerhet, såvel som miljømessige konsekvenser og emner som å unngå spill og fremme resirkulering er veldig viktig for Siemens, noe som ansporer til å utvikle avanserte metoder og produkter – også når det gjelder våre aktiviteter i etterbehandling.

Systemet består av et kammer i rustfritt stål, og som kan bearbeide metalldeler i aluminum, titanium og nikkelbaserte legeringer med dimensjoner på inntil 800 x 400 x 550 mm. Større deler kan lastes inn i systemet med kran via et avtagbart tak.

Så snart en del har blitt satt inn i kammeret begynner prosessen med fjerning av pulver. Man benytter seg av kontrollerte vibrasjoner med vidtdekkende frekvenser og motorisert rotering av aksen, noe som med hell grundig renser de metallsintrede delene for restpartikler av metallpulveret.

Etter den automatiske prosessen støtter maskinen også manuell rensing med trykkluft på 6 bar. Dette kan utføres ved hjelp av forseglede hanskeinnganger på SFM-AT800S.

SFM-AT800S er utstyrt med Siemens SIMATIC kontrollere og Sinamics drive. Siemens samarbeider med Solukon for å holde selskapets pulverrensende systemer oppdatert med raske programvareutviklinger.

Det automatiserte systemet vil bli vist frem av Solukon på årets Formnext i Frankfurt, 13-16. november.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Re-arrangerer celler for bioprinting

Forskere ved universitetet i North Carolina har utviklet en metode for å arrangere rekkefølgen på cellene i 3d-bioprintede geleer. Med denne metoden er hensikten å forbedre samsvaret mellom kunstig lagd cellevev og sine tilsvarende biologiske vev. Formålet er at disse vevene deretter kan benyttes til å behandle vanlige skader.

Publisert av: 

Protolabs lanserer tjeneste for 3d-printede kobberdeler

Protolabs har lansert en 3d-printing tjeneste for kobber, som nå tilbyr kobberdeler som er dels additivt tilvirket og dels maskinelt bearbeidet. Ved å tilby denne tjenesten forsøker Protolabs å fylle et behov i markedet for tilbydere av kobberdeler, som ofte prototypes eller produseres rent maskinelt på subtraktive måter.

Publisert av: 

Formlabs slipper to nye printere

Formlabs har lansert to nye 3d-printere for industriell bruk, Form 3 og Form 3L. – De benytter seg av en ny unik SLA-teknikk som kalles LFS, sier Daniel Ljungstig, adm dir for 3DVerkstan som er Formlabs svenske forhandler.

Publisert av: 

Pantone-sertifisering til to Stratasys-printere

To av PolyJet 3d-printerne fra Stratasys har blitt validert av Pantone, som er global autoritet og standardiseringsekspert på farger for designindustrien. Med dette har Stratasys integrert Pantone sitt fargestyringssystem inn i arbeidsflyten til modellene J735 og J750, noe som gjøre prosessen for å lage prototyper fargeekte.

Publisert av: 

3d-printer skal lokke skiltmakere

Den japanske printerprodusenten Mimaki lanserte sin første 3d-printer i slutten av 2017. Det var en maskin basert på en inkjet-teknikk. Nå har selskapet funnet tiden inne til å lansere ytterligere en maskin, denne gangen i bordmodell med en annen type teknologi.

Publisert av: 

Spytt og urin – basis for fremtidens sushi?

Sugen på sushi? Det japanske selskapet Open Meals har kommet på et helt nytt konsept for å kombinere vitenskap med menneskenes individuelle behov. Med hjelp av 3d-print skal foretaket skreddersy sushi basert på biologiske prøver som for eksempel spytt, urin eller avføring.

Publisert av: 

Ikea gjør det lettere med 3d-print

Ikea har lansert en produktserie for personer med funksjonsvariasjoner. Noen av disse produktene kan man laste ned CAD-filene til og selv foreta 3d-printingen.

Publisert av: 

Arkitektur med ny tankegang

For arkitekter er det flere fordeler med å ta i bruk additiv tilvirking. Ifølge det tyske bygge- og teknologiforetaket Aectual som 3d-printer for arkitekter, begynner printing i de større formatene å forlate sin eksperimentelle fase og entre den virkelige verden.

Publisert av: 

Årets Wohlers Report er her

Nå er 2019-utgaven av den ledende rapporten om 3d-printbransjen her. Wohlers Report viser at additiv tilvirkning fortsetter som en trend med mange nye aktører, og et marked med investeringer som omfatter flere hundre millioner dollar.

Publisert av: 

Dyrk din egen kaffekopp med 3d-printing

Å erstatte plastkopper med plastformer høres kanskje snålt ut, men det er nettopp dette som er idéen til et firma i Brooklyn, New York. Kaffekoppene er plantebaserte og kan med god samvittighet kastes etter bruk. Råmaterialet dyrker du selv!

Publisert av: 

Student fikk firma til å satse på 3d-printing

Nenad Dordevic valgte å ta skrittet og studerte til 3d-printingspesialist. På hans arbeidsplass Alfdex i Landskrona i Sverige har han med hjelp av 3d-printing vist ledelsen hvordan produksjonen kan bli mer effektiv.

Publisert av: