The best a man can get in 3d

Barberbladskaft i forskjellige blå utføringer. Foto via Gillette/Business Wire

Gilette har gått i samarbeid med Bostonbaserte Formlabs for å lage personaliserte skaft for barberhøvler. 

Pilotprosjektet foregår i USA og har navnet Razor Maker™: powered by Gillette®, og kundene får altså skreddersydde skaft eller håndtak om du vil, på sine barberhøvler. Pankaj Bhalla er direktør for Gillette & Venus i nord-Amerika og kommenterer: – Razor Maker™ piloten fremmer vår dedikering til å gi konsumenten styringen ved å bokstavelig talt la dem lage sine egne skreddersydde barberhøvler akkurat slik de selv vil ha dem – tilpasset deres behov, budsjett, utseende, farge og stil. – Dette er en av mange måter vi benytter for å oppfylle vårt slagord, “Gilette – The best a man can get”, sier Bhalla.

Razor Maker skaftene er tilgjengelig i 48 3d-printede utførelser som ville ha vært umulige å lage ved hjelp av tradisjonelle produksjonsprosesser. Hvert skaft sorteres inn i tre ulike nivåer av 3d-printing, delvis printet, helt printet og med krom-effekt. Disse nivåene relaterer seg selvsagt også til kostnadene av produktene:

– Delvis 3d-printed med sort gummibelagt gripedel: $19
– Helt 3d-printet: $25
– Med finish i krom: $45

I tillegg er det forskjellige utforminger, samt et utvalg på syv farger og tekst eller initialer som kunden velger selv. Vel ferdig kan produktet utstyres med barberbladhoder fra enten trebladsystemet MACH3 eller femblads Fusion5 ProGlide kassetter.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *