XJet åpner senter for metall- og keramikkprint

XJet: Carmel1400

Med en investering på over 10 millioner dollar er det 8.000 kvadratfot store senteret i Rehovot Science Park hjemsted for den største samlingen metall- og keramiske 3d-printere, som utelukkende består av XJet Carmel additive tilvirkningssystemer.

Senteret vil støtte XJet i utviklingen av nye materialer og applikasjoner, ifølge XJet CEO Hanan Gothait:
– Det nye AM (additive manufacturing) Center er avgjørende for vår ambisjon om å kunne printe i mange forskjellige materialer. XJet Carmels systemer for additiv tilvirkning er for øyeblikket i stand til å printe i to materialer, rustfritt stål eller zirconia. Vår visjon er en plattform som kan printe med en lang rekke forskjellige metaller og keramikk. Vi vil bruke AM senteret til å utvikle og demonstrere spesialiserte applikasjoner, printe testdeler til vår globale kundebase og teste ut nye metalliske og keramiske materialer. Vi har meget høye mål og forventninger til det additive senteret, og derfor har vi plassert våre beste ressurser her, ledet av Dr. Ophira Melamed. Under hennes ekspertveiledning er jeg meget spent på å se hva AM senteret vil levere.

Innvielsen av senteret følger mindre enn ett år fra den kommersielle lanseringen av XJets første additive tilvirkningssystem og følger hakk i hæl på utnevnelsen av ​​deres første distributør i Storbritannia, Carfulan.

– Jeg er ytterst stolt over de fremskrittene XJet-teamet har gjort i løpet av det siste året. Utover å åpne AM senteret, som vil fremskynde operasjonene på XJet, har vi også avholdt vårt første «åpent hus» arrangement hos YBI i Nord-Amerika og er begynt å jobbe med et nøkkelferdig produksjonsselskap, forteller Gothait.

Ved hjelp av virksomhetens patenterte NanoParticle Jetting ™ (NPJ) teknologi gir XJet Carmel AM-serien produsentene mulighet for å produsere keramiske eller metalldeler ved hjelp av inkjet-teknologi. På grunn av NPJ-teknologien kan det produseres meget komplekse deler med superfine detaljer, glatte overflater og nøyaktighet. Bemerkelsesverdig tynne lag med kun få mikron kan oppnås i forhold til snesevis av mikron i pulverbasert keramikk- og metall AM-teknologier. Hulrom og fine detaljer kan lages uten bekymring for at de vil bli skadet i prosessen med å fjerne støttestrukturer, da et særskilt materiale brukes tildisse strukturene, et materiale som lett desintegrerer etter printing.

Gjestene på AM senterets åpningsdag kunne ta en tur rundt på anlegget og se, XJet 3D-printerne kjører live, se hvor lett det er å fjerne støttestrukturer, snakke med XJet-kunder og medarbeidere. Deltakerne hørte også fra XJet-kunder, herunder Syqe Medical, en israelsk produsent som er kjent for sin revolusjonerende medisinske inhalator, og Oerlikon Group, en fremtredende sveitsisk produsent og servicebyrå.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3d-printet implantat reparerer skader på ryggmargen

Forskere fra University of California San Diego (UCSD) School of Medicine and Institute of Engineering in Medicine (IEM) har med hell 3d-printet et to millimeters ryggmargsimplantat for å reparere ryggmargskader hos rotter. Forskerne mener metoden også kan benyttes på mennesker.

Publisert av: 

Carbon utvider samarbeid med Ford

Carbon, som tidligere har vært regnet som er potensiell stor aktør innen bilindustrien kan nå ta ytterligere skritt i denne retningen. Bl.a. skal Ford Focus nå ha flere 3d-printede deler fra Carbon integrert i bilen, samt tilgjengelig som servicedeler.

Publisert av: 

3d-printlab på sykehus i New York

Det globale ortopedi-firmaet LimaCorporate har annonsert at de tar sikte på å åpne eget senter for 3d-printing på New York City’s Hospital for Special Surgery.

Publisert av: 

Munnstykke mater pellets på rekordtid

Storformatprinting kommer til å forandre hvordan man lager produkter i menneskelig størrelse, alt fra bord og stoler til industrielle og kommersielle applikasjoner. Nå er det lagd et munnstykke som gjør prosessen raskere.

Publisert av: 

Neutrogena lanserer 3d-printet ansiktsmaske

Neutrogena, amerikansk produsent av hudpleieprodukter, lanserer 3d-printede og personaliserte ansiktsmasker under navnet Neutrogena MaskiD. Du personaliserer ved å ta bilde av deg selv med smarttelefonen!

Publisert av: 

Trender for 2019

Colin Elkins er globalt ansvarlig for løsninger for tilvirkningsindustrien hos IFS. Her setter han ord på tre trender som han mener kommer til å sette sitt preg på produksjonsmarkedet i 2019.

Publisert av: 

Ny 3d-printer: MakerBot Method

MakerBot har lansert 3D-printeren Method – en printer som ligger i segmentet mellom skrivebordsprintere og profesjonelle 3D-printere. Den skal ha funksjoner som tidligere kun har vært tilgjengelig på industriprintere, og som profesjonelle brukere nå kan få til betydelig lavere kostnader.

Publisert av: 

Filament som ligner glass

Durabio anvendes allerede i biler og mobiltelefoner, nå er det tilgjengelig for 3d-printing og kan i visse tilfeller være enda bedre enn glass.

Publisert av: