XJet åpner senter for metall- og keramikkprint

XJet: Carmel1400

Med en investering på over 10 millioner dollar er det 8.000 kvadratfot store senteret i Rehovot Science Park hjemsted for den største samlingen metall- og keramiske 3d-printere, som utelukkende består av XJet Carmel additive tilvirkningssystemer.

Senteret vil støtte XJet i utviklingen av nye materialer og applikasjoner, ifølge XJet CEO Hanan Gothait:
– Det nye AM (additive manufacturing) Center er avgjørende for vår ambisjon om å kunne printe i mange forskjellige materialer. XJet Carmels systemer for additiv tilvirkning er for øyeblikket i stand til å printe i to materialer, rustfritt stål eller zirconia. Vår visjon er en plattform som kan printe med en lang rekke forskjellige metaller og keramikk. Vi vil bruke AM senteret til å utvikle og demonstrere spesialiserte applikasjoner, printe testdeler til vår globale kundebase og teste ut nye metalliske og keramiske materialer. Vi har meget høye mål og forventninger til det additive senteret, og derfor har vi plassert våre beste ressurser her, ledet av Dr. Ophira Melamed. Under hennes ekspertveiledning er jeg meget spent på å se hva AM senteret vil levere.

Innvielsen av senteret følger mindre enn ett år fra den kommersielle lanseringen av XJets første additive tilvirkningssystem og følger hakk i hæl på utnevnelsen av ​​deres første distributør i Storbritannia, Carfulan.

– Jeg er ytterst stolt over de fremskrittene XJet-teamet har gjort i løpet av det siste året. Utover å åpne AM senteret, som vil fremskynde operasjonene på XJet, har vi også avholdt vårt første «åpent hus» arrangement hos YBI i Nord-Amerika og er begynt å jobbe med et nøkkelferdig produksjonsselskap, forteller Gothait.

Ved hjelp av virksomhetens patenterte NanoParticle Jetting ™ (NPJ) teknologi gir XJet Carmel AM-serien produsentene mulighet for å produsere keramiske eller metalldeler ved hjelp av inkjet-teknologi. På grunn av NPJ-teknologien kan det produseres meget komplekse deler med superfine detaljer, glatte overflater og nøyaktighet. Bemerkelsesverdig tynne lag med kun få mikron kan oppnås i forhold til snesevis av mikron i pulverbasert keramikk- og metall AM-teknologier. Hulrom og fine detaljer kan lages uten bekymring for at de vil bli skadet i prosessen med å fjerne støttestrukturer, da et særskilt materiale brukes tildisse strukturene, et materiale som lett desintegrerer etter printing.

Gjestene på AM senterets åpningsdag kunne ta en tur rundt på anlegget og se, XJet 3D-printerne kjører live, se hvor lett det er å fjerne støttestrukturer, snakke med XJet-kunder og medarbeidere. Deltakerne hørte også fra XJet-kunder, herunder Syqe Medical, en israelsk produsent som er kjent for sin revolusjonerende medisinske inhalator, og Oerlikon Group, en fremtredende sveitsisk produsent og servicebyrå.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Re-arrangerer celler for bioprinting

Forskere ved universitetet i North Carolina har utviklet en metode for å arrangere rekkefølgen på cellene i 3d-bioprintede geleer. Med denne metoden er hensikten å forbedre samsvaret mellom kunstig lagd cellevev og sine tilsvarende biologiske vev. Formålet er at disse vevene deretter kan benyttes til å behandle vanlige skader.

Publisert av: 

Protolabs lanserer tjeneste for 3d-printede kobberdeler

Protolabs har lansert en 3d-printing tjeneste for kobber, som nå tilbyr kobberdeler som er dels additivt tilvirket og dels maskinelt bearbeidet. Ved å tilby denne tjenesten forsøker Protolabs å fylle et behov i markedet for tilbydere av kobberdeler, som ofte prototypes eller produseres rent maskinelt på subtraktive måter.

Publisert av: 

Formlabs slipper to nye printere

Formlabs har lansert to nye 3d-printere for industriell bruk, Form 3 og Form 3L. – De benytter seg av en ny unik SLA-teknikk som kalles LFS, sier Daniel Ljungstig, adm dir for 3DVerkstan som er Formlabs svenske forhandler.

Publisert av: 

Pantone-sertifisering til to Stratasys-printere

To av PolyJet 3d-printerne fra Stratasys har blitt validert av Pantone, som er global autoritet og standardiseringsekspert på farger for designindustrien. Med dette har Stratasys integrert Pantone sitt fargestyringssystem inn i arbeidsflyten til modellene J735 og J750, noe som gjøre prosessen for å lage prototyper fargeekte.

Publisert av: 

3d-printer skal lokke skiltmakere

Den japanske printerprodusenten Mimaki lanserte sin første 3d-printer i slutten av 2017. Det var en maskin basert på en inkjet-teknikk. Nå har selskapet funnet tiden inne til å lansere ytterligere en maskin, denne gangen i bordmodell med en annen type teknologi.

Publisert av: 

Spytt og urin – basis for fremtidens sushi?

Sugen på sushi? Det japanske selskapet Open Meals har kommet på et helt nytt konsept for å kombinere vitenskap med menneskenes individuelle behov. Med hjelp av 3d-print skal foretaket skreddersy sushi basert på biologiske prøver som for eksempel spytt, urin eller avføring.

Publisert av: 

Ikea gjør det lettere med 3d-print

Ikea har lansert en produktserie for personer med funksjonsvariasjoner. Noen av disse produktene kan man laste ned CAD-filene til og selv foreta 3d-printingen.

Publisert av: 

Arkitektur med ny tankegang

For arkitekter er det flere fordeler med å ta i bruk additiv tilvirking. Ifølge det tyske bygge- og teknologiforetaket Aectual som 3d-printer for arkitekter, begynner printing i de større formatene å forlate sin eksperimentelle fase og entre den virkelige verden.

Publisert av: 

Årets Wohlers Report er her

Nå er 2019-utgaven av den ledende rapporten om 3d-printbransjen her. Wohlers Report viser at additiv tilvirkning fortsetter som en trend med mange nye aktører, og et marked med investeringer som omfatter flere hundre millioner dollar.

Publisert av: 

Dyrk din egen kaffekopp med 3d-printing

Å erstatte plastkopper med plastformer høres kanskje snålt ut, men det er nettopp dette som er idéen til et firma i Brooklyn, New York. Kaffekoppene er plantebaserte og kan med god samvittighet kastes etter bruk. Råmaterialet dyrker du selv!

Publisert av: 

Student fikk firma til å satse på 3d-printing

Nenad Dordevic valgte å ta skrittet og studerte til 3d-printingspesialist. På hans arbeidsplass Alfdex i Landskrona i Sverige har han med hjelp av 3d-printing vist ledelsen hvordan produksjonen kan bli mer effektiv.

Publisert av: