XJet åpner senter for metall- og keramikkprint

XJet: Carmel1400

Med en investering på over 10 millioner dollar er det 8.000 kvadratfot store senteret i Rehovot Science Park hjemsted for den største samlingen metall- og keramiske 3d-printere, som utelukkende består av XJet Carmel additive tilvirkningssystemer.

Senteret vil støtte XJet i utviklingen av nye materialer og applikasjoner, ifølge XJet CEO Hanan Gothait:
– Det nye AM (additive manufacturing) Center er avgjørende for vår ambisjon om å kunne printe i mange forskjellige materialer. XJet Carmels systemer for additiv tilvirkning er for øyeblikket i stand til å printe i to materialer, rustfritt stål eller zirconia. Vår visjon er en plattform som kan printe med en lang rekke forskjellige metaller og keramikk. Vi vil bruke AM senteret til å utvikle og demonstrere spesialiserte applikasjoner, printe testdeler til vår globale kundebase og teste ut nye metalliske og keramiske materialer. Vi har meget høye mål og forventninger til det additive senteret, og derfor har vi plassert våre beste ressurser her, ledet av Dr. Ophira Melamed. Under hennes ekspertveiledning er jeg meget spent på å se hva AM senteret vil levere.

Innvielsen av senteret følger mindre enn ett år fra den kommersielle lanseringen av XJets første additive tilvirkningssystem og følger hakk i hæl på utnevnelsen av ​​deres første distributør i Storbritannia, Carfulan.

– Jeg er ytterst stolt over de fremskrittene XJet-teamet har gjort i løpet av det siste året. Utover å åpne AM senteret, som vil fremskynde operasjonene på XJet, har vi også avholdt vårt første “åpent hus” arrangement hos YBI i Nord-Amerika og er begynt å jobbe med et nøkkelferdig produksjonsselskap, forteller Gothait.

Ved hjelp av virksomhetens patenterte NanoParticle Jetting ™ (NPJ) teknologi gir XJet Carmel AM-serien produsentene mulighet for å produsere keramiske eller metalldeler ved hjelp av inkjet-teknologi. På grunn av NPJ-teknologien kan det produseres meget komplekse deler med superfine detaljer, glatte overflater og nøyaktighet. Bemerkelsesverdig tynne lag med kun få mikron kan oppnås i forhold til snesevis av mikron i pulverbasert keramikk- og metall AM-teknologier. Hulrom og fine detaljer kan lages uten bekymring for at de vil bli skadet i prosessen med å fjerne støttestrukturer, da et særskilt materiale brukes tildisse strukturene, et materiale som lett desintegrerer etter printing.

Gjestene på AM senterets åpningsdag kunne ta en tur rundt på anlegget og se, XJet 3D-printerne kjører live, se hvor lett det er å fjerne støttestrukturer, snakke med XJet-kunder og medarbeidere. Deltakerne hørte også fra XJet-kunder, herunder Syqe Medical, en israelsk produsent som er kjent for sin revolusjonerende medisinske inhalator, og Oerlikon Group, en fremtredende sveitsisk produsent og servicebyrå.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: