XJet åpner senter for metall- og keramikkprint

XJet: Carmel1400

Med en investering på over 10 millioner dollar er det 8.000 kvadratfot store senteret i Rehovot Science Park hjemsted for den største samlingen metall- og keramiske 3d-printere, som utelukkende består av XJet Carmel additive tilvirkningssystemer.

Senteret vil støtte XJet i utviklingen av nye materialer og applikasjoner, ifølge XJet CEO Hanan Gothait:
– Det nye AM (additive manufacturing) Center er avgjørende for vår ambisjon om å kunne printe i mange forskjellige materialer. XJet Carmels systemer for additiv tilvirkning er for øyeblikket i stand til å printe i to materialer, rustfritt stål eller zirconia. Vår visjon er en plattform som kan printe med en lang rekke forskjellige metaller og keramikk. Vi vil bruke AM senteret til å utvikle og demonstrere spesialiserte applikasjoner, printe testdeler til vår globale kundebase og teste ut nye metalliske og keramiske materialer. Vi har meget høye mål og forventninger til det additive senteret, og derfor har vi plassert våre beste ressurser her, ledet av Dr. Ophira Melamed. Under hennes ekspertveiledning er jeg meget spent på å se hva AM senteret vil levere.

Innvielsen av senteret følger mindre enn ett år fra den kommersielle lanseringen av XJets første additive tilvirkningssystem og følger hakk i hæl på utnevnelsen av ​​deres første distributør i Storbritannia, Carfulan.

– Jeg er ytterst stolt over de fremskrittene XJet-teamet har gjort i løpet av det siste året. Utover å åpne AM senteret, som vil fremskynde operasjonene på XJet, har vi også avholdt vårt første «åpent hus» arrangement hos YBI i Nord-Amerika og er begynt å jobbe med et nøkkelferdig produksjonsselskap, forteller Gothait.

Ved hjelp av virksomhetens patenterte NanoParticle Jetting ™ (NPJ) teknologi gir XJet Carmel AM-serien produsentene mulighet for å produsere keramiske eller metalldeler ved hjelp av inkjet-teknologi. På grunn av NPJ-teknologien kan det produseres meget komplekse deler med superfine detaljer, glatte overflater og nøyaktighet. Bemerkelsesverdig tynne lag med kun få mikron kan oppnås i forhold til snesevis av mikron i pulverbasert keramikk- og metall AM-teknologier. Hulrom og fine detaljer kan lages uten bekymring for at de vil bli skadet i prosessen med å fjerne støttestrukturer, da et særskilt materiale brukes tildisse strukturene, et materiale som lett desintegrerer etter printing.

Gjestene på AM senterets åpningsdag kunne ta en tur rundt på anlegget og se, XJet 3D-printerne kjører live, se hvor lett det er å fjerne støttestrukturer, snakke med XJet-kunder og medarbeidere. Deltakerne hørte også fra XJet-kunder, herunder Syqe Medical, en israelsk produsent som er kjent for sin revolusjonerende medisinske inhalator, og Oerlikon Group, en fremtredende sveitsisk produsent og servicebyrå.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Stratasys introduserer metalløsning til små serier

På Formnext har Stratasys nettopp frigitt detaljer om deres nye metallprinterteknologi, Layered Powder Metallurgi (LPM), som er under utvikling og er beregnet til små produksjonsserier. Teknologien er utviklet for å gjøre fremstillingen av metalldeler hurtigere, enklere og mer kostnadseffektivt.

Publisert av: 

Color on Demand

Seks år har Colorfabb brukt på å utvikle sitt Color on Demand filament. Colorfabb er, som navnet antyder spesialister på fargede 3D-printmaterialer.

Publisert av: 

En million lasere

3d-printerleverandøren EOS premiereviste sin LaserProFusion-teknikk for polymerprinting på Formnext-messen. En teknikk som ifølge EOS er en utfordrer til formstøping for serieproduksjon.

Publisert av: 

Mitsubishi på vei inn i 3d-verden?

I flere internasjonale medier har man i det siste kunne lese at Mitsubishi er på vei med en ny 3d-metallprinter. Den er ennå ikke navngitt, og er muligvis kun på prototypestadiet. Men i løpet av de neste to, tre årene vil den kunne være en realitet.

Publisert av: 

Ikke gå glipp av dette under Formnext

Flere firmaer hinter om hva som vil kunne beskues på Formnext-messen i Frankfurt, 13-16. november. Vi lister noen få av aktørene som kommer til å stille på stand og gå ikke glipp av den flyvende mannen hos EOS!

Publisert av: 

Elmia setter fokus på kjøretøy

Bilindustrien tar til seg additiv tilvirkning på nye måter. –Kjøretøyfabrikanter har i den siste tiden begynt å jobbe med å endre hele bilens oppbygging, mener Dr Sascha Peters fra material- og teknikkforetaket Haute Innovation.

Publisert av: 

Legger inn neste gir for metallprinting

Additive Industries og 3rd Dimension Industrial 3D Printing inngår partnerskap. 3rd Dimension la nylig inn sin første bestilling hos Additive Industries på den mye omtalte metallprinteren MetalFAB1.

Publisert av: 

Munnstykker og briller skal da 3d-printes!

Det skrantet for økonomien til det danske brilledesignfirmaet Monoqool. Men da de gikk over fra å 3d-printe kun prototypene til også å 3d-printe sluttproduktene snudde det.

Publisert av: 

Ford anerkjent for integrering av 3d-print

Flere større bilprodusenter benytter 3d-print på et eller annet nivå. Ford er en av ​​disse. Nylig har Ford blitt anerkjent for deres arbeid med 3d-print. Det er Automotive Innovation Awards-konkurransen fra Automotive Division of Society of Plastics Engineers (SPE), som for første gang har additiv produksjon som en særskilt kategori. Ford vant alle de tre nye kategoriene.

Publisert av: 

3D printer fra Xerox i 2019?

Ifølge flere medier planlegger Xerox å gå inn på markedet for 3d-print. På et møte for investorer fortalte administrerende direktør John Visentin nylig at Xerox er i ferd med å utvikle en kjøreplan for sin deltakelse på 3d-printmarkedet.

Publisert av: 

3D Systems utvider satsing på dentalområdet

3D Systems går sammen med programvareutvikleren for dentale applikasjoner, Amann Girrbach, for å utvikle et velfungerende dentalt arbeidsflyt. For dentale laboratorier kommer det til å innebære en raskere og mer kostnadseffektiv produksjon, mener selskapene.

Publisert av: 

Nye bioblekk fra Cellink

Cellink, svensk bioprinterprodusent lanserer nye serier bioblekk. Til å begynne med slippes to nye serier samt et nytt tillegg til en eksisterende serie.

Publisert av: